Hoppa över navigering
  1.   1

    Val av justerare samt tidpunkt för justering av protokollet

  2.  

    a) Uppdatering av 4.10 Erikslust (Fridhemstorget/Regementsgatan/Erikslust)

    (20 min)

    Anna Modig, avdelningschef stadsutvecklingsavdelningen

    Pernilla von Strokirch, enhetschef stadsutvecklingsavdelningen

     

    b) Övergripande arbete med gestaltning av Malmös stadsmiljö

    (20 min)

    Maria Hultin, avdelningschef kvalitets- och kansliavdelningen

    Daniel Svärd, strateg kvalitets- och kansliavdelningen

    Kristoffer Nilsson, strateg kvalitets- och kansliavdelningen

     

    c) Masterplan för Malmö hamn

    (20 min)

    Viktoria Morén, avdelningschef fastighetsavdelningen

    Olle Anderberg, strateg fastighetsavdelningen

    Daniel Svärd, strategkvalitets- och kansliavdelningen 

     

    Nedanstående muntlig föredragning ges vid beslutspunkt:

    21. Försäljning av fastigheten Amphitrite 1 m.fl. projekt 6657

    Anna Modig, avdelningschef stadsutvecklingsavdelningen

    Sven Gustafsson, exploateringschef stadsutvecklingsavdelningen

  3. Samtliga nämnder i Malmö stad antar varje år en plan för den kommande periodens granskning och uppföljning av den interna kontrollen. Syftet med den interna kontrollen är bland annat att med rimlig grad av säkerhet säkerställa att: att mål inom följande kategorier uppnås: effektiv verksamhetsstyrning, tillförlitlig finansiell rapportering och information om verksamheten samt efterlevnad av tillämpliga lagar, förordningar och styrdokument.

     

    Kommunstyrelsen har det övergripande ansvaret för att se till att det finns en god intern kontroll. Som en del av styrningen beslutar kommunstyrelsen beslutar årligen om kommungemensamma granskningsområden och kontroller som en del av styrningen av den interna kontrollen.

     

    För 2025 har kommunstyrelsen beslutat om granskning inom följande områden:

    • Bristande serviceskyldighet
    • Bisysslor
    • Välfärdsbrottslighet

     

    Fastighets- och gatukontoret har, utöver de kommungemensamma kontrollaktiviteterna, lyft fram sex nämndspecifika risker i analysarbetet. Riskerna tillsammans med beskrivning, kontroller och åtgärder finns med i förslaget till årets internkontrollplan.

     

    För år 2025 föreslår fastighets- och gatukontoret granskning av följande nämndspecifika kontrollaktiviteter:

     

    Direktåtgärder:

    • Bristande efterlevnad av NIS2, cybersäkerhetslagstiftning
    • Bristande beställningar

     

    Granskningar:

    • Röjande av sekretess
    • Bristande granskning av fakturor
    • Bristande kontroll vid köp, försäljning eller upplåtelse av mark
    • Bristande uppföljning av samverkansavtal

     

     

    Metod för urval 2025

    Förvaltningens verksamheter har, som en del av arbetssättet med verksamhetsplanering, riskanalyserat sin verksamhet utifrån olika perspektiv. Med grund i verksamheternas analyser har förslag till riskanalys 2025 samt internkontrollplan 2025 behandlats av förvaltningens ledningsgrupp vid två tillfällen. Beredningen i ledningsgruppen sker tillsammans med beredning av tekniska nämndens budget 2024 i syfte att kvalitetssäkra föreslagna granskningar och åtgärder mot en helhetsbild över nämndens åtaganden och planerade verksamhet.

     

    Se bifogad internkontrollplan och riskanalys för utförlig information.

     

    Bilagor

  4. Kommuner och regioner har ett omfattande och väsentligt ansvar i fråga om fredstida krisberedskap och civilt försvar. Utredningen bedömer att den nuvarande regleringen i Lagen om extraordinära händelser (LEH) inte ställer de krav som i dag bör ställas på kommuner och regioner inför främst mycket omfattande och svårartade fredstida krissituationer eller om det blir krig i Sverige.

     

    Mot denna bakgrund föreslår utredningen att en ny lag ska ersätta nuvarande Lag om extraordinära händelser (LEH) som styr beredskapsarbetet i Sverige. Den nya lagen föreslås betecknas Lagen om kommuners och regioners grundläggande beredskap inför fredstida krissituationer och höjd beredskap (LKRB).

    Bilagor

  5. Tekniska nämnden har via Stadskontoret fått remiss från Landsbygds- och infrastrukturdepartementet om genomförande av Europaparlamentets och rådets direktiv (EU) 2023/2661 om ändring av direktiv 2010/40/EU om ett ramverk för införande av intelligenta transportsystem på vägtransportområdet och för gränssnitt mot andra trafikslag.

    Bilagor

  6. Regeringen har gett Malmö stad möjlighet att lämna synpunkter på Naturvårdsverkets utredning om beräkningsgrund av engångsplastproducenters avgift för kommunernas kostnader för att transportera bort och behandla nedskräpande engångsplast.

     

    Idag reglerar förordningen om nedskräpningsavgifter enbart insamling av engångsplastprodukter. Fastighets- och gatukontoret tycker att det är positivt att producenterna ska stå för kommunens samtliga kostnader för att hantera nedskräpning med deras engångsplastprodukter. Därför anser fastighets- och gatukontoret att det i princip är positivt att ersättning även för transport och behandling av engångsplastskräp införs.

     

    Naturvårdsverket föreslår att avgiften ska baseras på antal utsläppta produkter på marknaden kombinerat med vikt istället för enbart på antal produkter, vikt alternativt volym. Detta med hänvisning till att Naturvårdsverket redan har uppgift om antal utsläppta produkter på marknaden, och vikt bedöms vara mer kostnadsdrivande för borttransport och behandling än volym. Det finns idag krav på Naturvårdsverket att vartannat år utföra skräpmätningar. I dagsläget framgår dock inte att vikt ska rapporteras vid mätningen, varför ett sådant krav föreslås införas.

     

    Fastighets- och gatukontoret föreslår att tekniska nämnden tillstyrker förslagen att avgiften ska grundas på antal produkter utsläppta på marknaden och deras vikt. Ersättningen för transport och behandling av det aktuella avfallet kommer bli liten varför det för Malmö stad är av mindre betydelse exakt hur ersättningen beräknas, grunden för avgiften bedöms ha större betydelse för producenterna. Med hänvisning till att det är fråga om en mindre ersättning är det viktigt att det inte åläggs kommunerna att bedöma vikt för det plastskräp som transporterats och behandlats. I dagsläget bedöms detta bli svårt då hantering av avfall från gata och från papperskorgar i Malmö sker gemensamt vid bortforsling. Detta omöjliggör en säker bedömning av vilken andel av det skräp som hanteras inom gaturenhållningen som utgörs av nedskräpning.

     

    Naturvårdsverket föreslår vidare ett nytt krav på rapportering av kommunernas kostnader för att transportera bort och behandla avfall till följd av nedskräpning på platser där kommunen enligt lagen om gaturenhållning och skyltning har ansvar för renhållning. För att kommunerna ska ha tillgång till rätt uppgifter är det viktigt att Naturvårdsverket i god tid förtydligar hur uppgifterna ska lämnas in och i vilket format.

    Bilagor

  7. Kommunstyrelsen har översänt en remiss från Vattenmyndigheten Södra Östersjöns vattendistrikt vid Länsstyrelsen i Kalmar till bland annat tekniska nämnden för samråd. Samrådet består av vattenmyndighetens bedömning om väsentliga utmaningar för vattenförekomsterna i vattendistriktet samt en plan för kommande samråd inför beslut om förvaltningsplaner, åtgärdsprogram och miljökvalitetsnormer i slutet av 2027. Vattenmyndigheten önskar att samrådet besvaras genom att ge svar på sex frågor.

    Bilagor

  8. Kommunstyrelsen har översänt en remiss från Havs- och vattenmyndigheten om ändrade föreskrifter för havsmiljön, HVMFS 2012:18 gällande miljökvalitetsnormer till bland annat tekniska nämnden för samråd. Remissen innehåller förslag till beskrivning av ny miljöstatus, förslag till nya och ändrade miljökvalitetsnormer samt indikatorer till dessa. Fastighets- och gatukontoret ställer sig positiv till de föreslagna ändringarna.

    Bilagor

  9. Kommunstyrelsen har översänt en remiss från Länsstyrelsen Skåne över Regional vattenförsörjningsplan för Skåne län till bland annat tekniska nämnden för samråd. Remissen syftar till att säkerställa en långsiktigt hållbar vattenförsörjning i Skåne. Planen pekar ut viktiga vattenresurser och hos mot dessa samt ger förslag på åtgärder. Fastighets- och gatukontoret är positiv till planen och ger även förslag på utvecklingsområden.

    Bilagor

  10. Fastighets- och gatukontoret har tagit del av det samrådsunderlag som ges ut till de myndigheter och kommuner, organisationer, särskilt berörda och allmänheten som berörs av samrådet. Detta undersöknings- och avgränsningssamråd är ett första steg i VA SYD:s tillståndsprocess för en ny regional infrastruktur för avloppsrening i Skåne. Fastighets- och gatukontoret ställer sig fortsatt positiv till projektet men vill lyfta ett antal frågor som är särskilt viktiga och berör nämndens ansvarsområden, framför allt gäller det vikten av en fortsatt god dialog med VA SYD.

     

    Bilagor

  11. Kommunstyrelsens arbetsutskott har, utan eget ställningstagande, skickat stadskontorets förslag på plan för arbetet med afrofobi och antisvart rasism på remiss till berörda nämnder och bolag för att inhämta synpunkter. Planen föreslås gälla 2025–2028.

    Fastighets- och gatukontoret föreslår att tekniska nämnden ställer sig positiva till den kommungemensamma planen som ett konkret bidrag till stadens arbete med mänskliga rättigheter. Framför allt välkomnas att ett särskilt att fokus läggs på målgruppen barn och unga. I förslaget till yttrande föreslås ett medskick till kommunstyrelsen om vikten av en tydlig och sammanhållen uppföljning av planen för att undvika parallella processer vilket annars riskerar att minska arbetets effektivitet och resultat.

    Bilagor

  12. En remiss har inkommit från kommunstyrelsens arbetsutskott som gäller en modell för finansiering och ledning av det operativa arbetet med kommunala ordningsvakter.

     

    Förslaget är att tekniska nämnden övertar ansvaret och uppdraget att leda det operativa arbetet med kommunala ordningsvakter i enlighet med vad som beskrivs i remissen från kommunstyrelsens arbetsutskott och det framtagna koncept som finns bifogat. I uppdraget ingår även att fortsatt utveckla det löpande arbetet med kommunala ordningsvakter. I och med detta kan kommunfullmäktige utöka kommunbidrag om 7,5 miljoner kronor till tekniska nämnden som finns avsatta för kommunala ordningsvakter.

     

    Kommunstyrelsen föreslås fortsatt ansvara för samordning av kommunövergripande avtal gällande kommunala ordningsvakter. Kommunstyrelsen föreslås även fortsatt ansvara för samordning av det övergripande konceptet gällande kommunala ordningsvakter, i samråd med tekniska nämnden. Stadskontoret föreslås få i uppdrag att fortsatt följa arbetet.

     

    Ärendet är beslutsplanerat på kommunstyrelsens arbetsutskott 3 februari, kommunstyrelsen 5 februari och kommunfullmäktige 27 februari.

     

    Ledning av det operativa arbetet med kommunala ordningsvakter innebär i korthet ansvar för den dagliga planeringen och förvaltningen av de kommunala ordningsvakterna och vaktlokalen. Operativa utsättningar ska ske i samråd med polis och andra uppsökande verksamheter inom tillståndsområdet inför helger och större planerade evenemang. Ledningen av det operativa arbetet innebär även att samordna den löpande utbildningen av de kommunala ordningsvakterna. Även ansvar för hyresavtal och underhåll av vaktlokalen ingår.

     

    Tekniska nämndens yttrande ska vara stadskontoret tillhanda den 28 januari.

     

    Förslaget till modell för finansiering och ledning av det operativa arbetet med kommunala ordningsvakter har tagits fram av stadskontoret i samråd med fastighets- och gatukontoret, stadshus AB och Parkeringsövervakning Malmö AB. Bakgrunden är en utvärdering som stadskontorets gjort som visar att det brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete som ordningsvakterna gör på Möllevången i många avseenden fungerar bra. Ordningsvakternas närvaro bidrar till ökad trygghet i området och som en effektiv resurs för polismyndigheten.

    Bilagor

  13. Anfal Mahdi (V) föreslår i motion till kommunfullmäktige att kommunfullmäktige uppdrar år tekniska nämnden att en ny upphandling startas skyndsamt om ett företag visar att de inte kan fullfölja sitt åtagande, att företag som vill ha fler underleverantörer än en måste få detta godkänt av Malmö stad samt att tekniska nämnden ska ställa krav på att företag som upphandlar uppdrag genom Malmö stad ska till minst 75% vara huvudentreprenör, (till större del om det faller inom lagens ramar).   

    Bakgrunden till motionen är den upphandlade entreprenaden vid Fridhemstorget och Erikslust.

    Kommunstyrelsen har skickat motionen på remiss till tekniska nämnden.

     

    Fastighets- och gatukontorets bedömning är att den första föreslagna åtgärden i motionen inte anses ändamålsenlig samt att andra och tredje föreslagna åtgärderna inte är i överensstämmelse med gällande lagstiftning.

    Motionen bör därför avslås.

    Bilagor

  14. En motion har inkommit från Marek Lakatos (V) som föreslår att kommunfullmäktige beslutar att utreda möjligheten att skapa grönska och en barnvänlig lekplats på Gustav Adolfs torg och Fridhemstorget.

    För närvarande pågår arbete med att ta fram riktlinjer för utomhuslek samt riktlinjer för Malmös torg. I detta arbete beaktas både behovet av grönska och barns rätt till lek utifrån barnkonventionens perspektiv. Målsättningen är att balansera behov och lämplighet. Istället för traditionella lekplatser kan enklare lösningar som främjar lekfullhet, kreativitet och rörelse komma att integreras när torgen utvecklas.
    I och med detta anses motionen besvarad.

     

    Bilagor

  15. Riktlinjer för ekonomistyrning utgör ett nämnds- och förvaltningsanpassat komplement

    till Malmö stads riktlinjer för ekonomistyrning och övriga anvisningar för budget och uppföljning.

    Bilagor

  16. I Malmö stads budget 2025 har kommunfullmäktige beslutat att avsätta 78 miljoner kronor till kompetenshöjande insatser till Malmö stads medarbetare. Fastighets- och gatukontoret har inom ramen för det tekniska samarbetet tillsammans med stadsbyggnadskontoret och miljöförvaltningen diskuterat olika kompetenshöjande insatser för chefer och medarbetare. Chefer och medarbetares erfarenheter och kunskap är avgörande för att kunna bedriva en god verksamhet med hög kvalitet.

    Förvaltningen anser att fler ska ges möjlighet att växa och utvecklas i sin yrkesroll och föreslår därför tekniska nämnden att äska om medel till följande kompetensutvecklandeinsatser:

    • 116 000 kronor för att bedriva en kompetensutvecklingsinsats om förebyggande arbete mot ohälsa och sjukskrivningar vid psykiskt påfrestande arbete samt,
    • 280 000 kronor för att anställa en gemensam resurs för att samordna kompetensutvecklingsarbetet inom lärplattformen Malmö Lär tillsammans med stadsbyggnadskontoret och miljöförvaltningen

    Bilagor

  17. Ärendet avser ansökan om objektsgodkännande för iordningställande och färdigställande av kvartersmark och allmän platsmark inom Dp 5765 samt anläggande av fördröjningsmagasin i Krokbäcksparken inom projekt 3014 Västra Holma.

    Bilagor

  18. Ärendet avser ansökan om objektsgodkännande avseende uppförande av ett seriestråk på Friisgatan i samband med ombyggnad av Friisgatan mellan S. Förstadsgatan och Norra Skolgatan. Fastighets- och gatukontoret fick 2020 i uppdrag av tekniska nämnden att utreda ett förslag om ett seriestråk längs Friisgatan. Denna utredning mynnade ut i en testperiod 2021–2022 på Norra Parkgatan och att det vid en ombyggnad av Friisgatan skulle vara möjligt att i gestaltningen av gatan tillföra och utveckla ett seriestråk.

     

    Projektet syftar till att befästa Malmö som en seriestad samt att synliggöra de intressenter som finns i närområdet. Det förväntas ge barn och unga en god upplevelse och vistelse på gatan.

     

    Investeringen omfattar projektet i sin helhet och beräknas till en kostnad av 4 mnkr. Driftskonsekvenserna beräknas till en kostnad av 531 tkr i dagens prisnivå. Projektet planeras att genomföras under 2025.

    Bilagor

  19. Ärendet avser ansökan om objektsgodkännande för projekt kapacitetshöjande åtgärder i cykelinfrastruktur 2025–2027. Projektet omfattar åtgärder med syfte att skapa ett säkert, attraktivt och sammanhängande cykelvägnät som uppmuntrar fler att välja cykeln som sitt huvudsakliga transportmedel. Projektet har en budget på totalt 15 miljoner kronor.

    Bilagor

  20. Försäljning av fastigheten Amphitrite 1 m.fl. på Universitetsholmen i Malmö till Wihlborgs Pajao 24 AB för uppförande av byggnad innehållande i huvudsak universitetsverksamhet.

    Bilagor

  21. Försäljning av del av fastigheten Malmö Rosengård 173:3 med ändamål för religiös samlingslokal.

    Bilagor

  1. Fastighets- och gatukontoret har, i enlighet med kommunfullmäktiges instruktioner, tagit fram ett förslag till nämndsbudget 2025 för tekniska nämnden – fastighets- och gatukontoret 037.

     

    Bilagor

  2. Samtliga nämnder i Malmö stad antar varje år en plan för den kommande periodens granskning och uppföljning av den interna kontrollen. Syftet med den interna kontrollen är bland annat att med rimlig grad av säkerhet säkerställa att: att mål inom följande kategorier uppnås: effektiv verksamhetsstyrning, tillförlitlig finansiell rapportering och information om verksamheten samt efterlevnad av tillämpliga lagar, förordningar och styrdokument.

     

    Kommunstyrelsen har det övergripande ansvaret för att se till att det finns en god intern kontroll. Som en del av styrningen beslutar kommunstyrelsen beslutar årligen om kommungemensamma granskningsområden och kontroller som en del av styrningen av den interna kontrollen.

     

    För 2025 har kommunstyrelsen beslutat om granskning inom följande områden:

    • Bristande serviceskyldighet
    • Bisysslor
    • Välfärdsbrottslighet

     

    Fastighets- och gatukontoret har, utöver de kommungemensamma kontrollaktiviteterna, lyft fram sex nämndspecifika risker i analysarbetet. Riskerna tillsammans med beskrivning, kontroller och åtgärder finns med i förslaget till årets internkontrollplan.

     

    För år 2025 föreslår fastighets- och gatukontoret granskning av följande nämndspecifika kontrollaktiviteter:

     

    Direktåtgärder:

    • Bristande efterlevnad av NIS2, cybersäkerhetslagstiftning
    • Bristande beställningar

     

    Granskningar:

    • Röjande av sekretess
    • Bristande granskning av fakturor
    • Bristande kontroll vid köp, försäljning eller upplåtelse av mark
    • Bristande uppföljning av samverkansavtal

     

     

    Metod för urval 2025

    Förvaltningens verksamheter har, som en del av arbetssättet med verksamhetsplanering, riskanalyserat sin verksamhet utifrån olika perspektiv. Med grund i verksamheternas analyser har förslag till riskanalys 2025 samt internkontrollplan 2025 behandlats av förvaltningens ledningsgrupp vid två tillfällen. Beredningen i ledningsgruppen sker tillsammans med beredning av tekniska nämndens budget 2024 i syfte att kvalitetssäkra föreslagna granskningar och åtgärder mot en helhetsbild över nämndens åtaganden och planerade verksamhet.

     

    Se bifogad internkontrollplan och riskanalys för utförlig information.

     

    Bilagor

  3. Kommunstyrelsens arbetsutskott har, utan eget ställningstagande, skickat stadskontorets förslag på plan för arbetet med afrofobi och antisvart rasism på remiss till berörda nämnder och bolag för att inhämta synpunkter. Planen föreslås gälla 2025–2028.

    Fastighets- och gatukontoret föreslår att tekniska nämnden ställer sig positiva till den kommungemensamma planen som ett konkret bidrag till stadens arbete med mänskliga rättigheter. Framför allt välkomnas att ett särskilt att fokus läggs på målgruppen barn och unga. I förslaget till yttrande föreslås ett medskick till kommunstyrelsen om vikten av en tydlig och sammanhållen uppföljning av planen för att undvika parallella processer vilket annars riskerar att minska arbetets effektivitet och resultat.

    Bilagor

  4. En remiss har inkommit från kommunstyrelsens arbetsutskott som gäller en modell för finansiering och ledning av det operativa arbetet med kommunala ordningsvakter.

     

    Förslaget är att tekniska nämnden övertar ansvaret och uppdraget att leda det operativa arbetet med kommunala ordningsvakter i enlighet med vad som beskrivs i remissen från kommunstyrelsens arbetsutskott och det framtagna koncept som finns bifogat. I uppdraget ingår även att fortsatt utveckla det löpande arbetet med kommunala ordningsvakter. I och med detta kan kommunfullmäktige utöka kommunbidrag om 7,5 miljoner kronor till tekniska nämnden som finns avsatta för kommunala ordningsvakter.

     

    Kommunstyrelsen föreslås fortsatt ansvara för samordning av kommunövergripande avtal gällande kommunala ordningsvakter. Kommunstyrelsen föreslås även fortsatt ansvara för samordning av det övergripande konceptet gällande kommunala ordningsvakter, i samråd med tekniska nämnden. Stadskontoret föreslås få i uppdrag att fortsatt följa arbetet.

     

    Ärendet är beslutsplanerat på kommunstyrelsens arbetsutskott 3 februari, kommunstyrelsen 5 februari och kommunfullmäktige 27 februari.

     

    Ledning av det operativa arbetet med kommunala ordningsvakter innebär i korthet ansvar för den dagliga planeringen och förvaltningen av de kommunala ordningsvakterna och vaktlokalen. Operativa utsättningar ska ske i samråd med polis och andra uppsökande verksamheter inom tillståndsområdet inför helger och större planerade evenemang. Ledningen av det operativa arbetet innebär även att samordna den löpande utbildningen av de kommunala ordningsvakterna. Även ansvar för hyresavtal och underhåll av vaktlokalen ingår.

     

    Tekniska nämndens yttrande ska vara stadskontoret tillhanda den 28 januari.

     

    Förslaget till modell för finansiering och ledning av det operativa arbetet med kommunala ordningsvakter har tagits fram av stadskontoret i samråd med fastighets- och gatukontoret, stadshus AB och Parkeringsövervakning Malmö AB. Bakgrunden är en utvärdering som stadskontorets gjort som visar att det brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete som ordningsvakterna gör på Möllevången i många avseenden fungerar bra. Ordningsvakternas närvaro bidrar till ökad trygghet i området och som en effektiv resurs för polismyndigheten.

    Bilagor

  5. Anfal Mahdi (V) föreslår i motion till kommunfullmäktige att kommunfullmäktige uppdrar år tekniska nämnden att en ny upphandling startas skyndsamt om ett företag visar att de inte kan fullfölja sitt åtagande, att företag som vill ha fler underleverantörer än en måste få detta godkänt av Malmö stad samt att tekniska nämnden ska ställa krav på att företag som upphandlar uppdrag genom Malmö stad ska till minst 75% vara huvudentreprenör, (till större del om det faller inom lagens ramar).   

    Bakgrunden till motionen är den upphandlade entreprenaden vid Fridhemstorget och Erikslust.

    Kommunstyrelsen har skickat motionen på remiss till tekniska nämnden.

     

    Fastighets- och gatukontorets bedömning är att den första föreslagna åtgärden i motionen inte anses ändamålsenlig samt att andra och tredje föreslagna åtgärderna inte är i överensstämmelse med gällande lagstiftning.

    Motionen bör därför avslås.

    Bilagor

  6. I Malmö stads budget 2025 har kommunfullmäktige beslutat att avsätta 78 miljoner kronor till kompetenshöjande insatser till Malmö stads medarbetare. Fastighets- och gatukontoret har inom ramen för det tekniska samarbetet tillsammans med stadsbyggnadskontoret och miljöförvaltningen diskuterat olika kompetenshöjande insatser för chefer och medarbetare. Chefer och medarbetares erfarenheter och kunskap är avgörande för att kunna bedriva en god verksamhet med hög kvalitet.

    Förvaltningen anser att fler ska ges möjlighet att växa och utvecklas i sin yrkesroll och föreslår därför tekniska nämnden att äska om medel till följande kompetensutvecklandeinsatser:

    • 116 000 kronor för att bedriva en kompetensutvecklingsinsats om förebyggande arbete mot ohälsa och sjukskrivningar vid psykiskt påfrestande arbete samt,
    • 280 000 kronor för att anställa en gemensam resurs för att samordna kompetensutvecklingsarbetet inom lärplattformen Malmö Lär tillsammans med stadsbyggnadskontoret och miljöförvaltningen

    Bilagor

  7. Ärendet avser ansökan om objektsgodkännande för projekt kapacitetshöjande åtgärder i cykelinfrastruktur 2025–2027. Projektet omfattar åtgärder med syfte att skapa ett säkert, attraktivt och sammanhängande cykelvägnät som uppmuntrar fler att välja cykeln som sitt huvudsakliga transportmedel. Projektet har en budget på totalt 15 miljoner kronor.

    Bilagor

  8. Försäljning av fastigheten Amphitrite 1 m.fl. på Universitetsholmen i Malmö till Wihlborgs Pajao 24 AB för uppförande av byggnad innehållande i huvudsak universitetsverksamhet.

    Ärendet kompletteras vid sammanträdet med muntlig föredragning av exploateringschef Sven Gustafsson.

    Bilagor

  9. Försäljning av del av fastigheten Malmö Rosengård 173:3 med ändamål för religiös samlingslokal.

    Bilagor

Vi använder cookies på denna webbplats för att förbättra din användarupplevelse.