Möte 2020-10-20
-
1
Val av justerare samt justeringsdag
-
a) Förslag till ny renhållningsordning för Malmö stad 2021–2030 (TN-2020-3014)
(20 min)
Karin Wikström, VA SYD
Linda Göransson, VA SYD
Maria Levin, VA SYD
Andrea Hjärne, VA SYD
b) Budget och taxa för avfallsverksamheten 2021 (TN-2020-2935)
(20 min)
Karin Wikström, VA SYD
Lars-Fredrik Alingfeldt, VA SYD
OBS! Efter informationspunkter enligt ovan behandlas beslutsärenden 3–5 på föreliggande dagordning.
c) Objektsgodkännande för projekt 6038 Tillgänglig stadsnatur 2021–2023 (TN-2020-2156)
(15 min)
Tobias Nilsson, avdelningschef, avdelningen för offentlig miljö
Pernilla Linde, avdelningen för offentlig miljö
d) Nytt bostadsförsörjningsprogram för Malmö stad (TN-2020-2705)
(15 min)
Håkan Thulin, avdelningschef, avdelningen för offentlig miljö
Tyke Tykesson, Stadsbyggnadskontoret
e) Drift- och underhållsentreprenader 2021 – återkoppling (TN-2019-2889)
(15 min)
Tobias Nilsson, avdelningschef, avdelningen för offentlig miljö
Lars Johansson, avdelningen för offentlig miljö
Anna Kanschat, avdelningen för struktur och stöd
f) Vinstdelning vid exploatering på befintliga tomträtter (TN-2020-2900)
(30 min)
Sarah von Liewen, avdelningschef, fastighetsavdelningen
Barbro Yngvesson, fastighetsavdelningen
Linnea Lindqvist, fastighetsavdelningen
g) Uppdrag budget 2020 – Samnyttjande av park för förskola (TN-2020-1530)
(15 min)
Tobias Nilsson, avdelningschef, avdelningen för offentlig miljö
Agneta Sallhed Canneroth, avdelningen för offentlig miljö
Emma Norrhede, stadsutvecklingsavdelningen
-
Renhållningsordningen utgörs av en avfallsplan (här kallad kretsloppsplan) och lokala föreskrifter för avfallshanteringen. Kretsloppsplanen och föreskrifterna är gemensamma för Burlövs kommun och Malmö stad. Enligt 15 kap. 41 § miljöbalken (SFS 1998:808) ska varje kommun anta en renhållningsordning som ska antas av kommunfullmäktige. Den ska bestå av en avfallsplan samt föreskrifter för renhållning i kommunen. Renhållningsordningens syfte är att ange inriktning för kommunernas avfallsverksamhet.
Arbetet med en renhållningsordning för Burlöv och Malmö har genomförts av en arbetsgrupp bestående av tjänstepersoner från VA SYD och i samarbete med befintlig avfallsplans projektgrupp, med representanter från förvaltningar i Burlövs kommun och Malmö stad. Arbetet har delvis skett tillsammans med Sysav och dess ägarkommuner. I framtagandet av samrådsförslaget har bland annat samråd hållits med politiker, tjänstepersoner, medborgare, intresseorganisationer samt barn och unga. Genom gemensamma workshops, frågor på sociala medier och dialog med kommunernas förvaltningar har synpunkter inkommit och påverkat innehållet.
Bilagor
-
908kb Ladda ner dokument
-
91kb Ladda ner dokument
-
173kb Ladda ner dokument
-
18mb Ladda ner dokument
-
20mb Ladda ner dokument
-
-
Tekniska nämnden har att besluta om budget för avfallsverksamheten för 2021. Ärendet har beretts av Tekniska nämndens avfallsdelegation.
Intäkterna för 2021 förväntas minska med 4,8 mnkr i jämförelse med budget 2020, vilket framför allt beror på att antalet kärlabonnemang och fettavskiljartömningar hos verksamhetskunderna minskar till följd av covid-19. Dessutom minskar intäkterna från försäljning av förpackningar och returpapper från fyrfackskärlen på grund av sjunkande marknadspriser. Kostnaderna för 2020 förväntas öka med 10,2 mnkr, vilket främst beror på höjd förbränningsskatt och högre insamlingskostnad i ny slamentreprenad. Vidare ökar mängden avfall till återvinningscentralerna. Sammantaget innebär de budgeterade förändringarna för 2021 att avfallsverksamheten gör ett underskott på 19,7 mnkr. Ackumulerat resultat från tidigare år beräknas vid utgången av 2020 vara -7,1 mnkr. Därmed föreslås att det budgeterade underskottet för 2021 hanteras genom att höja avfallstaxan, vilket beslutas i separat taxeärende.
Budgetförslaget för avfallsverksamhetens investeringar 2021 innebär 2,4 mnkr för att fortsätta anlägga gemensam avfallshantering med full sortering genom underjordsbehållare på kv. Spårvägen, samt förbättra matavfallstankarna på kv. Fullriggaren.
Bilagor
-
908kb Ladda ner dokument
-
509kb Ladda ner dokument
-
-
Tekniska nämnden har att besluta om förslag till taxa för avfallsverksamheten för 2021, vilket därefter ska överlämnas till Kommunfullmäktige för antagande. Ärendet har för beslut i Tekniska nämnden beretts av Tekniska nämndens avfallsdelegation.
Avfallsdelegationen föreslår att 2021 års budgeterade underskott hanteras genom en höjning av taxan. Avfallsverksamheten beräknas vid utgången av 2020 ha ett ackumulerat underskott om 7,1 mnkr från tidigare år. Förslaget innebär en budget i balans för 2021, samt att tidigare års underskott kvarstår och hanteras längre fram. Totalt föreslås att taxan höjs med 8,2 % i genomsnitt eller motsvarande 19,7 mnkr på årsbasis.
Bilagor
-
908kb Ladda ner dokument
-
139kb Ladda ner dokument
-
269kb Ladda ner dokument
-
268kb Ladda ner dokument
-
-
Tekniska nämnden har beretts tillfälle att yttra sig över Måns Bergers (MP) motion om hållbarhetsanalys inför alla beslut.
Fastighets- och gatukontoret anser att förslaget riskerar att kräva orimliga resurser att genomföra, och att effekten i de flesta beslut riskerar att utebli. Fastighets- och gatukontoret vidare anser att ett alternativt utredningsuppdrag till Kommunstyrelsen kan ge ett mer effektivt arbetssätt för att åstadkomma det motionären önskar.
Bilagor
-
146kb Ladda ner dokument
-
134kb Ladda ner dokument
-
165kb Ladda ner dokument
-
-
7
Motion från Tony Rahm (M) och John Roslund (M) om att införa en 24-timmars städgaranti, STK-2019-1491
Tony Rahm (M) och John Roslund (M) har inkommit med en motion om en 24-timmars städgaranti för att bidra till en mer attraktiv stad. Rahm och Roslund vill att Servicenämnden och Tekniska nämnden får i uppdrag att implementera en garanti för att all nedskräpning och klotter ska vara åtgärdat inom 24 timmar. Fastighets- och gatukontoret använder för renhållningen i staden en funktionsbeskrivning som är anpassad efter stadens behov och ser inte att en 24-timmars städgaranti kommer att vara applicerbar eller leda till en renare och mer attraktiv stad. Yttrande över motionen avgavs vid Tekniska nämndens sammanträde den 24 mars 2020, § 94.
Efter att Tekniska nämnden vid sitt sammanträde den 16 juni 2020 beslutade att avbryta upphandlingen, då till förmån för att låta Serviceförvaltningen utföra den renhållning som utförts av externa aktörer, begärde Stadskontoret en komplettering avseende hur detta skulle påverka Tekniska nämndens yttrande över motionen.
Fastighets- och gatukontoret är av uppfattningen att den avbrutna upphandling inte påverkar renhållningsnivåerna, detta då samma villkor som uppställts i den avbrutna upphandlingen gäller när Serviceförvaltningen från och med den 1 april 2021 tar över ansvaret för renhållningen. Med hänvisning till detta föreslås att Tekniska nämnden står fast vid vad som framförts i tidigare yttrande i ärendet.
Bilagor
-
76kb Ladda ner dokument
-
111kb Ladda ner dokument
-
158kb Ladda ner dokument
-
203kb Ladda ner dokument
-
-
Fastighets- och gatukontoret föreslår Tekniska nämnden begära överföring från Kommunstyrelsens anslag till förfogande för år 2020 och 2021, detta baserat på driftkonsekvenser för aktivering av investeringar till och med 2020-09-30.
Bilagor
-
162kb Ladda ner dokument
-
161kb Ladda ner dokument
-
-
Naturvårdsplanen är ett viktigt underlag för översiktsplanen gällande stadens användning av mark och vatten. Den nuvarande naturvårdsplanen antogs av Kommunfullmäktige år 2012.
Det finns behov av en aktualisering av nuvarande plan. De mål som är formulerade behöver anpassas och strategier och områdesbeskrivningar måste omarbetas. Planen är nämndövergripande och Stadsbyggnadskontoret och Miljöförvaltningen har sedan tidigare fått uppdrag från sina nämnder. Uppdraget behöver därför också komma från Tekniska nämnden.
Bilagor
-
229kb Ladda ner dokument
-
-
10
Redovisning av uppdrag budget 2019 – Tekniska nämnden ges i uppdrag att utreda möjliga supercykelstråk
Tekniska nämnden fick i Kommunfullmäktiges budget för 2019 i uppdrag att utreda möjliga supercykelstråk. I budget går att läsa att Malmö ska fortsätta vara en av världens bästa cykelstäder. I de städer där utvecklingen kommit ännu längre, som i till exempel Köpenhamn, Utrecht och Amsterdam, finns snabba cykelstråk på båda sidor av vägen längs de viktigaste trafiklederna. Sådana supercykelstråk mellan stadens ytterområden och centrala delar skapar attraktiva pendlingsmöjligheter för alla malmöbor.
Begreppet supercykelstråk förekommer i något olika form i Europa och världen, och definitionen skiljer sig något åt beroende på kontext. Gemensamma nämnare är att de utformas framförallt som pendlingsstråk mellan områden med hög boende- och arbetsplatstäthet, ska vara utformade av hög standard och möjliggöra snabb cykling, undvika nödvändiga stopp och cykeltrafiken ska ges prioritet i korsningar, ha en gen och rak sträckning, ha bra anslutningar till viktiga målpunkter och lokalt nät, och stråken ska ges högsta prioritet för drift och underhåll.
I föreliggande rapport har förslag till kriterier för supercykelstråk tagits fram, baserat på litteraturstudie och omvärldsbevakning samt en bedömning av genomförbarhet i staden. Därtill har totalt 6 möjliga stråk/korridorer pekats ut som intressanta för konceptet supercykelstråk, då de erbjuder gena och potentiellt attraktiva pendlingskorridorer med cykel, och som sammanbinder täta bostads- och arbetsplatsområden och kollektivtrafiknoderna. Vid utpekandet av stråk beaktas dagens cykelvägnät, kommande utbyggnader av cykelvägnätet, kollektivtrafiknoderna, samt dagens och planerade bostads- och arbetsplatsområden. Exakt vilken sträckning som supercykelstråket har inom respektive stråk har inte fastställts inom ramen för detta arbete.
Bilagor
-
159kb Ladda ner dokument
-
13mb Ladda ner dokument
-
14mb Ladda ner dokument
-
-
En utredning har genomförts med syfte att ta reda på grundförutsättningarna för sportfiske inom Malmö stads markinnehav. I uppdraget ingick att genomföra en inventering av var och hur det fångas fisk, gällande lagstiftning och regler för de olika vattendragen och eventuella problem som finns inom fiskeutövningen i Malmö idag. Under sommaren 2020 genomfördes intervjuer och en webbenkät. Resultatet sammanfattas i punkterna:
- Ett ökat intresse för fiske noteras.
- Information om var och hur man får fiska samt reglering av fisket är otydligt för de som fiskar.
- Vid fiskeplatser saknas faciliteter för bättre tillgänglighet, bekvämlighet och renlighet.
- Fler fiskeplatser efterfrågas.
- Tätare samarbete mellan föreningar och staden efterfrågas.
Resultatet av utredningen redovisas nu som ett underlag att arbeta vidare med i Fastighets- och gatukontorets uppdrag kring att ta fram riktlinjer och förslag på åtgärder för sportfisket i Malmö. Förslag på åtgärder kommer att redovisas i samband med nämndens budgetarbete för verksamheten 2021/22.Bilagor
-
146kb Ladda ner dokument
-
133kb Ladda ner dokument
-
Enligt beslut i Tekniska nämnden den 21 april 2020, § 159, fick Fastighets- och gatukontoret i uppdrag att utreda möjligheten till fler fasta grillplatser på Bulltofta rekreationsområde. Utredningen har slutförts och uppdraget genomförs inom befintlig budget.
Bilagor
-
135kb Ladda ner dokument
-
159kb Ladda ner dokument
-
-
Storstadspaketet innebär en kraftfull satsning på en hållbar stadsutveckling i ett växande Malmö. För linje 8 Lindängen-Hermodsdal-Västra hamnen gäller överenskommelsen att konceptet för MalmöExpressen införs och att stråket trafikeras av 24 meter långa elektrifierade bussar med hög kapacitet och hög framkomlighet. För linje 8 gäller också att cykelbanor ska anläggas längs stora delar av stråket.
Idéstudien för MalmöExpressen-linje 8 tar ett samlat grepp för hela stråket inklusive cykelbanorna. Syftet med idéstudien är att kartlägga förutsättningar, ta fram statistik och data, identifiera vilka aspekter som det bör tas särskild hänsyn till i det fortsatta arbetet, presentera övergripande förslag på ny utformning samt identifiera behov av fördjupade utredningar. Idéstudien kommer att vara underlag i den kommande planeringen av MalmöExpressen-linje 8.
En del åtgärder har redan genomförts utmed stråket bl.a. i Västra Hamnen och längs Eriksfältsgatan och Lindängsvägen där provisoriska åtgärder byggts för att hantera trafikstarten under 2022. Även Davidshallsgatans kommande ombyggnation är en del av MalmöExpressen-linje 8.
Bilagor
-
253kb Ladda ner dokument
-
10mb Ladda ner dokument
-
-
Storstadspaketet innebär en kraftfull satsning på en hållbar stadsutveckling i ett växande Malmö. Ett av stråken som ska byggas om och elektrifieras är linje 10 mellan Malmö C och Svågertorp. Detta är en del av befintlig linje 8. För linje 10 gäller överenskommelsen att MalmöExpress-konceptet ska införas och stråket ska trafikeras av ”Mini-Mex”, det vill säga 18 meters elektrifierade bussar med hög kapacitet och framkomlighet och med en design som överensstämmer med övriga MEX-linjer. Utformningen ska inte omöjliggöra en trafikering av längre fordon på sikt. För linje 10 gäller även att cykelbanor ska anläggas på stora delar av stråket.
Ett första steg för införande av MalmöExpressen på linje 10 och cykelbanorna längs stråket utgör denna idéstudie. Syftet med idéstudien är att kartlägga förutsättningar, ta fram statistik och data samt identifiera vilka aspekter som det bör tas särskild hänsyn till i det fortsatta arbetet, en idé till ny utformning på övergripande nivå samt behov av fördjupade utredningar.
Bilagor
-
184kb Ladda ner dokument
-
10mb Ladda ner dokument
-
-
Tekniska nämnden förvaltar stadens ridskoleanläggningar och upplåter dessa till Fritidsnämnden. I ”Ridutredning 2012” beslutades det att Malmö stad skulle ta ett större ansvar för ridanläggningarna som upplåts till ryttarföreningarna. I samband med detta utreddes placeringar för att kunna uppföra nya anläggningar till de två föreningar som var inhyrda i bristfälliga lokaler. Detta ledde till att en ny anläggning uppfördes på Klagshamnsudden, liksom till en beställning från Fritidsnämnden avseende en ny ridanläggning i östra Malmö. Detaljplan för ändamålet finns, Dp 4135.
Investeringsprojektet beräknades initialt till 59 mnkr och ingick i Tekniska nämndens investeringsbudget. Kommunfullmäktige beslutade den 19 juni 2018, § 175, att bevilja objektsgodkännande för investeringen. Den nya ridskolan omfattar nybyggnad av ett stall för 48 hästar sammanbyggt med förenings-och administrationslokaler, ridhus med cafeteria, verkstad och förrådsytor. I projektet ingår också hagar för hästarnas utevistelse och parkeringsplatser. Byggnadsytorna omfattar cirka 5500 m² BTA.
Vid genomförd slutprojektering av entreprenör har det slutliga projektnettot visat sig blir högre än vad som tidigare prognosticerats – ny prognos för projektets totala utgifter är 69 mnkr. Föreliggande fördyring om 10 mnkr beror i huvudsak på att volymen av schaktmassor blivit större än beräknat. Även prisläget har stigit sedan framtagandet av den ursprungliga kalkylen. Samtidigt har internräntan under denna period minskat från 4 % till 3 %, vilket tillsammans med hyresavtalets indexuppräkning bidrar till att fördyringen av projektet ändå beräknas rymma inom den avtalade hyresnivån.
Till följd av fördyringen beslutade Tekniska nämnden den 26 maj 2020, § 195, att hos Kommunfullmäktige ansöka om ett utökat objektsgodkännande för investeringsprojektet. Behov av komplettering i ärendet har dock påvisats, då avseende punkten 3.7 i bilagt objektsgodkännandeunderlag. Komplettering har genomförts, varför Tekniska nämnden nu föreslås besluta att ånyo överlämna ärendet till Kommunfullmäktige för godkännande av den utökade investeringsutgiften.
Bilagor
-
216kb Ladda ner dokument
-
-
Ärendet avser ansökan om objektsgodkännande för utbyggnad av allmän platsmark inom och i anslutning till Dp 5118. Projektområdet utgörs av lokalgata med gångbana 170 m samt gång- och cykelanslutning till ny skola. Den totala investeringsutgiften inom projektet beräknas till cirka 4,2 mnkr brutto.
Bilagor
-
147kb Ladda ner dokument
-
-
Ärendet avser ansökan om objektsgodkännande för att ta fram ett nytt konstverk till Poppeludden genom en tävling till en projektkalkyl på 1 510 tkr. Malmö Förskönings- och Planteringsförening har beviljat ekonomiskt bidrag om 1 500 tkr för ett konstverk på Poppeludden.
Bilagor
-
159kb Ladda ner dokument
-
-
De senaste fem åren har arbetet med Aktiva mötesplatser gett resultat: De aktiva mötesplatserna är fler och spridningen av platserna är jämnare över staden. Men visionen att alla malmöbor ska ha tillgång till ett basutbud av aktiva mötesplatser inom 500 meter från sin bostad är inte uppnådd. Syftet med det här projektet är att fortsätta arbetet med att utveckla platser och strukturer för fysisk aktivitet i det offentliga rummet. För att möta den ojämlikhet som finns i fysisk aktivitet, och följaktligen också i hälsa, är syftet med projektet att arbeta strategiskt för att resurserna läggs där de behövs som mest och att se till att ytorna är så inkluderande som möjligt. Att samla åtgärder för Aktiva mötesplatser i ett tvåårigt projekt möjliggör det strategiska arbetet.
Exempel på åtgärder inom projektet är en hinderbana i östra Malmö, upprustning och utveckling av en aktivitetsyta i Södra Sofielund samt utveckling av en bollplan i Hermodsdal.
Varje år kommer de planerade leveranserna samt utförda åtgärder att rapporteras till Tekniska nämnden.
Totalt uppgår den föreslagna investeringskostnaden till 4,4 mnkr fördelade över två år.
Bilagor
-
230kb Ladda ner dokument
-
-
Syfte med projektet är att återupprätta ursprunglig status och funktion för Malmö stads kanalslänter. Reinvesteringen kommer att pågå under kommande år utifrån status-undersökningen som slutfördes oktober 2019. Objektsgodkännandet avser åtgärder under 2021 - 2023 och föregicks av ett ettårigt objektsgodkännande för året 2020 om 3 500 000 kronor.
Investeringen omfattar reparation och återställande av kanalslänter kring Slottsparken och Kungsparken samt slänt i Västra hamnen.
Kostnaden för detta är totalt 30 000 tkr under åren 2021 till 2023. Den ökade driftskonsekvensen beräknas uppgå till 550 tkr. Behovet av reparationer är betydande varvid nytt äskande förväntas läggas inför år 2024.
Projektet ryms inom den beslutade årsramen för kategorin.
Bilagor
-
172kb Ladda ner dokument
-
501kb Ladda ner dokument
-
-
20
Detaljplan för del av fastigheten Bunkeflostrand 21:3 m.fl. (Gottorps allé, etapp 2) i Bunkeflostrand i Malmö, Dp 5615
Syftet med detaljplanen är att göra det möjligt att uppföra ett nytt tätt område med blandad stadsbebyggelse, förskola och ett torg med centrumfunktioner som ger möjlighet till bl.a. handel, vårdcentral och bibliotek. Detaljplanen syftar även till att möjliggöra ett nytt stort park- och naturområde och därigenom utveckla naturvärden och ekosystemtjänster. För att uppnå variation i området avses flerbostadshus och olika typer av småhus blandas och utformningen variera. För att minimera trafik och få ett bättre markutnyttjande samlas parkeringen i ett mobilitetshus.
Planförslaget har varit utsänt för samråd under tiden 25 december 2017– 5 februari 2018. Det nu aktuella ärendet rör granskningshandlingarna. Upplysningsvis delades detaljplan 5548 upp i två olika detaljplaner efter samrådet. Den sydvästra delen av planområdet fick behålla namnet 5548. Denna detaljplan (som utgör resterande del av området) fick istället nummer 5615 och är den andra etappen i en större utveckling av östra Bunkeflostrand.
Fastighets- och gatukontoret har i granskningen synpunkter gällande bland annat illustrationsplanen och plankartans utformning avseende trafik och parkering.
Bilagor
-
140kb Ladda ner dokument
-
338kb Ladda ner dokument
-
355kb Ladda ner dokument
-
11mb Ladda ner dokument
-
820kb Ladda ner dokument
-
450kb Ladda ner dokument
-
44kb Ladda ner dokument
-
80kb Ladda ner dokument
-
228kb Ladda ner dokument
-
774kb Ladda ner dokument
-
242kb Ladda ner dokument
-
-
Ärendet avser markreservation för del av fastigheten Rosengård 4:72.
Bilagor
-
156kb Ladda ner dokument
-
1006kb Ladda ner dokument
-
-
Fastigheten Malmö Diagnosen 1 i Sege Park, Kirseberg säljs för uppförande av flerbostadshus.
Bilagor
-
158kb Ladda ner dokument
-
649kb Ladda ner dokument
-
138kb Ladda ner dokument
-
158kb Ladda ner dokument
-
160kb Ladda ner dokument
-
168kb Ladda ner dokument
-
-
Fastigheten Malmö Ledbussen 1 ägs av Malmö kommun och är upplåten med tomträtt till Kizazi Fastigheter AB, som genom upprättat förslag till köpeavtal friköper tomträtten för en köpeskilling om 16 724 000 kronor.
Bilagor
-
133kb Ladda ner dokument
-
141kb Ladda ner dokument
-
867kb Ladda ner dokument
-
-
Fastighets- och gatukontoret föreslår att tomträttsavgäld för nästkommande avgäldsperiod för i bifogad förteckning angivna tomträtter för industriändamål, ska fastställas till i förteckningen angivna belopp.
Bilagor
-
144kb Ladda ner dokument
-
-
26
Remiss från Kommunstyrelsen angående revidering av styrdokument för hållbarhets- och rättighetsfrågor, STK-2020-963
Kommunstyrelsen har givit Tekniska nämnden möjlighet att yttra sig över innehållet i Stadskontorets förslag till inriktningsdokument för jämlikhet, jämställdhet och rättighetsbaserat arbete i Malmö stad, liksom över dokumentets förutsättningar att utgöra grund för styrning och genomförande av det stadsövergripande arbetet. Tekniska nämnden är också ombedd att lyfta övriga synpunkter av relevans för ärendet i sitt remissvar.
Fastighets- och gatukontoret är försiktigt positiv till förslaget men vill dels påtala en del oklarheter i det föreslagna inriktningsdokumentet, dels betona den arbetsinsats som krävs av såväl nämnd som förvaltning för att åstadkomma det som efterfrågas däri.
Bilagor
-
27
Remiss från Finansdepartementet – Boverkets rapport Modell för årlig omräkning av högsta tillåtna normhyror, STK-2020-1226
Kommunstyrelsen har till Tekniska nämnden översänt remiss från Finansdepartementet angående Boverkets rapport Modell för årlig omräkning av högsta tillåtna normhyror. Boverket föreslår att normhyror för statligt investeringsstöd för hyresbostäder och bostäder för studerande bör räknas om så att 50 procent av förändrade produktionskostnader får genomslag på högsta tillåtna normhyra.
Fastighets- och gatukontoret ser ingen anledning att invändning emot slutsatsen i rapporten att en årlig omräkning av normhyror bör göras och anser att den av Boverket föreslagna modellen uppfyller syftet.
Bilagor
-
180kb Ladda ner dokument
-
165kb Ladda ner dokument
-
78kb Ladda ner dokument
-
1008kb Ladda ner dokument
-
-
Bilagor
-
239kb Ladda ner dokument
-
14mb Ladda ner dokument
-
908kb Ladda ner dokument
-
903kb Ladda ner dokument
-
240kb Ladda ner dokument
-
155kb Ladda ner dokument
-
276kb Ladda ner dokument
-
301kb Ladda ner dokument
-
426kb Ladda ner dokument
-
592kb Ladda ner dokument
-
12mb Ladda ner dokument
-
-
30
Anmälan av till Tekniska nämnden inkomna skrivelser 2020