Möte 2020-05-26
-
1
Val av justerare samt justeringsdag
-
a) Arbetet med Masterplan för Malmö hamn
(30 min)
Sarah von Liewen, avdelningschef, fastighetsavdelningen
Viktoria Morén, fastighetsavdelningen
Nina Nordin, inriktningsavdelningen
b) Reglering av tomträttsavgälder för flerbostadshus
(10 min)
Sarah von Liewen, avdelningschef, fastighetsavdelningen
Susanne Dagnekvist, fastighetsavdelningen
Linnea Lindqvist, fastighetsavdelningen
c) Fördjupad linjenätsutredning
(15 min)
Håkan Thulin, avdelningschef, stadsutvecklingsavdelningen
Magnus Fahl, stadsutvecklingsavdelningen
d) Sommaraktiviteter 2020
(15 min)
Tobias Nilsson, avdelningschef, avdelningen för offentlig miljö
Caroline Lundholm, avdelningen för offentlig miljö
Erland Weerasinghe, avdelningen för offentlig miljö
-
3
Information om trafiksäkerhetsbokslut 2019 – skriftlig
-
Den 18 juni 2018, § 186, antogs en reviderad delegationsordning för tekniska nämnden, i anledning av bildandet av fastighets- och gatukontoret, som trädde i kraft den 1 juli 2018. Den 20 februari 2019, § 43, antogs en ny reviderad version av denna delegationsordning av tekniska nämnden, i anledning av bland annat ändrade arbetsformer för nämnden. Den 28 mars 2019, § 102, upphävdes detta beslut och en ny reviderad version av delegationsordningen antogs av tekniska nämnden, i anledning av inrättandet en nämndberedning för beredning av tekniska nämndens ärenden. Denna reviderade version av delegationsordningen trädde i kraft den 1 maj 2019.
Skäl föreligger i anledning dels av att förtydliga och förenkla, dels av att ta bort eller lägga till vissa punkter att föreslå ytterligare en reviderad version av delegationsordningen för tekniska nämnden. Samtliga de föreslagna ändringarna/tilläggen har till syfte att avlasta tekniska nämnden rutinärenden, för att skapa utrymme för mer omfattande behandling av ärenden av principiell beskaffenhet, att möjliggöra en effektivare verksamhet genom att förkorta såväl handläggningstider som tider för beslut samt att skapa en juridiskt hållbar grund för vissa beslut.
I dokumentet ”Uppföljning av intern kontroll 2019” som godkändes av tekniska nämnden den 28 januari 2020, § anges att ”delegationsordningen inte är ett styrdokument som förväntas kunna gälla oreviderad under hela mandatperioden. Delegationsordningen ska ses som ett levande dokument som behöver utvecklas allteftersom behov uppstår eller upphör, något som framförallt gäller en ny förvaltningsorganisation som håller på och formerar sig”. För att leva upp till detta syftet kommer kanslienheten att löpande samla in förslag till revideringar av delegationsordningen från såväl de förtroendevalda som förvaltningens tjänstepersoner. Vid behov och i vart fall en (1) gång per kalenderår kommer ett ärende med förslag till revideringar i delegationsordningen att tas upp på tekniska nämnden.
Bilagor
-
118kb Ladda ner dokument
-
189kb Ladda ner dokument
-
306kb Ladda ner dokument
-
205kb Ladda ner dokument
-
-
Intern kontroll är ett av de sätt Malmö stad använder för att säkra och utveckla verksamheternas kvalitet. En god intern kontroll ger förutsättningar för en effektiv användning av skattepengarna och en bättre service till medborgarna. Tekniska nämnden beslutar varje år om en internkontrollplan som är baserad på en riskanalys som förvaltningen gjort för året. Den interna kontrollplanen innehåller ett urval av områden som ska granskas eller åtgärdas. Resultatet rapporteras till tekniska nämnden.
I denna deluppföljning av tekniska nämndens internkontrollplan 2020 redovisas två direktåtgärder – rutiner för postgång och registrering av markavtalsärenden samt ny rutin för besvarande av frågor. Vidare redovisas tre granskningar – risk för att fakturor inte betalas i rätt tid, risk för bristande följsamhet gentemot GDPR (avslutande av behörigheter) samt risk för bristande följsamhet mot regelverket om byggherrens arbetsmiljöansvar.
Ovan nämnda direktåtgärder och granskningar redovisas i maj 2020 enligt tidplan, med undantag för granskningen om byggherrens arbetsmiljöplan som har tidigarelagts.
Bilagor
-
85kb Ladda ner dokument
-
194kb Ladda ner dokument
-
-
VA SYD har remitterat ny renhållningsordning till tekniska nämnden, rubricerad Kretsloppsplan 2021–2030, för yttrande.
Fastighets- och gatukontoret har deltagit i arbetet med att ta fram planen och både VA SYD:s ägarnämnd för Malmö och Malmös avfallsdelegation har tagit del av ärendet innan remissversionen sändes ut.
-
108kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
130kb Ladda ner dokument
-
140kb Ladda ner dokument
-
111kb Ladda ner dokument
-
890kb Ladda ner dokument
-
-
Med anledning av motion av Helena Nanne (M) angående meddelarfriheten i Malmö stad, STK-2018-278, beslutade kommunfullmäktige den 21 mars 2019 att ge kommunstyrelsen i uppdrag att utreda möjligheterna för införandet av ett anonymt system för visselblåsare. Stadskontoret har nu utrett möjligheten för införandet av ett anonymt system för visselblåsare. Tekniska nämnden har tidigare givits möjlighet att yttra sig över nämnda motion. Inställningen var då att befintliga styrdokument och lagar, tillsammans med stadens värdegrund, gav tillräckligt skydd mot korruption och oegentligheter i staden.
Tekniska nämnden har nu även givits möjlighet att yttra sig över den utredning stadskontoret tagit fram till följd av motionen, vilken föreslår att en visselblåsarfunktion ska införas i staden. Fastighets- och gatukontoret föreslår att tekniska nämnden ställer sig positiv till införandet av en dylik funktion.
Bilagor
-
91kb Ladda ner dokument
-
104kb Ladda ner dokument
-
483kb Ladda ner dokument
-
83kb Ladda ner dokument
-
91kb Ladda ner dokument
-
144kb Ladda ner dokument
-
100kb Ladda ner dokument
-
180kb Ladda ner dokument
-
206kb Ladda ner dokument
-
77kb Ladda ner dokument
-
-
Stefana Hoti (MP) har den 9 december 2019 inkommit med en motion om gröna lekplatser. Forskning visar att barn rör på sig för lite. För att främja mer fysisk aktivitet föreslås i motionen åtgärder i stadsrummet. Stefana Hoti (MP) önskar en utredning om hur barns aktivitet i stadsrummet kan öka, tåligare och lekvänlig växtlighet vid stadens lekplatser, solskydd och lekplatser som är roliga även vid regn och rusk.
Fastighets- och gatukontoret arbetar idag enligt principer och med utvecklingsprojekt som innehåller stora delar av det motionen efterfrågar.
Bilagor
-
97kb Ladda ner dokument
-
88kb Ladda ner dokument
-
78kb Ladda ner dokument
-
154kb Ladda ner dokument
-
-
9
Motion från Ilvars Hansson (SD) om att identifiera gator som kan ändras om till parkeringsgator med laddinfrastruktur för elbilar, STK-2020-145
Ilvars Hansson (SD) har inkommit med motion till kommunfullmäktige, som föreslår att tekniska nämnden och dess förvaltning, fastighets- och gatukontoret, ska identifiera gator inom Malmö stad som skulle kunna byggas om till parkeringsgator, samt att undersöka utbyggnaden av laddinfrastruktur för identifierade parkeringsgator.
Bilagor
-
93kb Ladda ner dokument
-
117kb Ladda ner dokument
-
78kb Ladda ner dokument
-
16kb Ladda ner dokument
-
-
Enligt förordningen om omgivningsbuller, vilken utgör en förlängning av EU:s bullerdirektiv, ska kommuner med mer än 100 000 invånare vart femte år kartlägga omgivningsbuller. Därefter ska fastställa ett styrdokument för hur exponering för omgivningsbuller ska minska. Omgivningsbuller är i detta sammanhang buller från trafik och industri.
Plan för god ljudmiljö i Malmö 2020–2028 godkändes för remissutskick i tekniska nämnden 2019-12-02. Samrådsperioden var 2019-12-03–2020-03-03.
Remiss har skickats till samtliga av kommunens nämnder samt Skånetrafiken, Copenhagen Malmö Port (CMP), Svensk-Danska Broförbindelsen (SVEDAB AB) och Trafikverket.
Planen ska för vidareskick till kommunfullmäktige som fattar beslut om antagande. Därefter ska en sammanfattning av planen redovisas till Naturvårdsverket.
De samlade remissvaren, samt hur arbetsgruppen valt att hantera svaren, finns i bifogad samrådsredogörelse.
Den enskilt största och mest komplexa frågan gäller ansvar och finansiering, för bullerskyddsåtgärder vid befintliga skolor och förskolor. Det är oklart exakt vad som gäller, hur ansvarsfördelningen ser ut mellan verksamhetsutövare, väghållare, fastighetsägare och ägare av byggnad. Därför föreslår förvaltningen att denna specifika fråga hanteras separat av kommunfullmäktige.
Bilagor
-
269kb Ladda ner dokument
-
118kb Ladda ner dokument
-
207kb Ladda ner dokument
-
106kb Ladda ner dokument
-
224kb Ladda ner dokument
-
115kb Ladda ner dokument
-
90kb Ladda ner dokument
-
555kb Ladda ner dokument
-
109kb Ladda ner dokument
-
153kb Ladda ner dokument
-
75kb Ladda ner dokument
-
174kb Ladda ner dokument
-
121kb Ladda ner dokument
-
158kb Ladda ner dokument
-
105kb Ladda ner dokument
-
168kb Ladda ner dokument
-
118kb Ladda ner dokument
-
319kb Ladda ner dokument
-
130kb Ladda ner dokument
-
166kb Ladda ner dokument
-
101kb Ladda ner dokument
-
106kb Ladda ner dokument
-
227kb Ladda ner dokument
-
-
Ärendet avser utbetalning av resterande del av tidigare ansökt verksamhetsstöd till BID Möllan respektive BID Sofielund, för verksamhetsåret 2020.
Bägge föreningar har för innevarande verksamhetsår hittills mottagit 375 000 kr i verksamhetsstöd, detta genom tekniska nämndens beslut § 11, 2020-01-28.
Bilagor
-
95kb Ladda ner dokument
-
193kb Ladda ner dokument
-
139kb Ladda ner dokument
-
36kb Ladda ner dokument
-
215kb Ladda ner dokument
-
104kb Ladda ner dokument
-
326kb Ladda ner dokument
-
36kb Ladda ner dokument
-
-
En fördjupad linjenätsutredning för stadsbuss- och regionbusslinjer i centrala Malmö har tagits fram av fastighets- och gatukontoret, stadsbyggnadskontoret och Skånetrafiken. Utredningen visar hur stadsbuss- och regionbussnätet behöver förändras i centrala Malmö för att dels stödja förverkligandet av stadens utbyggnad i enlighet med översiktsplanen, dels som en följd av införandet av storstadspaketets kollektivtrafik- och cykelobjekt.
-
Planprogrammets intentioner är att den föreslagna stadsutvecklingen ska fungera som en motor för sociala förändringar. Genom att skapa nya attraktiva livsmiljöer och överbrygga fysiska och mentala barriärer eftersträvas det att stadsdelen i sin tur upplevas ge ökad trygghet, hälsa och integration. Omvandlingen av Amiralsgatan till en stadshuvudgata samt de nya tågstationerna Rosengård och Persborg bidrar starkt till möjligheten att förverkliga visionen. För staden i sin helhet handlar det om en social investering med en god avkastning i ett långsiktigt perspektiv.
Bilagor
-
100kb Ladda ner dokument
-
128kb Ladda ner dokument
-
834kb Ladda ner dokument
-
28mb Ladda ner dokument
-
131kb Ladda ner dokument
-
54kb Ladda ner dokument
-
35kb Ladda ner dokument
-
122kb Ladda ner dokument
-
456kb Ladda ner dokument
-
747kb Ladda ner dokument
-
163kb Ladda ner dokument
-
-
14
Ansökan om medel för genomförande av åtgärder som verkar för utfasning av mikroplast från konstgräsplaner och platsgjutet granulat
Kommunfullmäktige i Malmö stad fattade 2016-04-28 beslut om att verka för en utfasning av mikroplast genom om möjligt ersätta med alternativa miljövänligare lösningar och produkter.
Representanter från fastighets- och gatukontoret, fritidsförvaltningen, förskoleförvaltningen, grundskoleförvaltningen och serviceförvaltningen under ledning av miljöförvaltningen har undersökt hur de medel som finns avsatta för åtgärder för att stoppa utsläppen av plast från konstgräsplaner i kommunstyrelsens anslag till förfogande i Malmö stads budget 2020 skulle kunna prioriteras. För de åtgärder som fastighets- och gatukontoret genomför, i samarbete med serviceförvaltningen, ansöker nu fastighets- och gatukontoret om 400 000 kronor ur kommunstyrelsens anslag för förfogande för åtgärder som ska verka för en utfasning av mikroplast från konstgräsplaner och platsgjutet granulat (gummiasfalt).
Bilagor
-
100kb Ladda ner dokument
-
-
Ärendet avser föreslagen justering av placering för hyrcykelstation ”Hyllie Västra” (nr 69).
Bilagor
-
95kb Ladda ner dokument
-
737kb Ladda ner dokument
-
154kb Ladda ner dokument
-
-
Tekniska nämnden förvaltar stadens ridskoleanläggningar och upplåter dessa till fritidsnämnden.
I ”Ridutredning 2012” beslutades det att Malmö stad skulle ta ett större ansvar för ridanläggningarna som upplåts till ryttarföreningarna. I samband med detta utreddes placeringar för att kunna uppföra nya anläggningar till de två föreningar som var inhyrda i bristfälliga lokaler. Detta ledde till att en ny anläggning uppförts på Klagshamnsudden och nu har fritidsnämnden beställt en ny ridanläggning på i östra Malmö. Detaljplan för ändamålet finns, Dp 4135.
Investeringsprojektet beräknades till 59 mnkr och ingår i tekniska nämndens investeringsbudget. Den nya ridskolan omfattar nybyggnad av ett stall för 48 hästar sammanbyggt med förenings-och administrationslokaler, ridhus med cafeteria, verkstad och förrådsytor. I projektet ingår också hagar för hästarnas utevistelse och parkeringsplatser. Byggnadsytorna ca 5500 m² BTA.
Slutprojektering av entreprenören har precis slutförts och vi har en tydlig bild av det slutliga projektnettot, där prognosen visar totala utgifter till ett värde av 69 mnkr. Fördyringen på 10 mnkr beror i huvudsak på att volymen av schaktmassor blev större än beräknat. Även prisläget har gått upp sedan den ursprungliga kalkylen togs fram. Å andra sidan har internräntan under denna period gått från 4 % till 3 % vilket tillsammans med hyresavtalets indexuppräkning bidrar till att fördyringen av projektet ändå beräknas rymma inom den avtalade hyran.
Bilagor
-
120kb Ladda ner dokument
-
894kb Ladda ner dokument
-
-
Ärendet avser ansökan om objektsgodkännande för cykelbana Bellevuestråket, till en beräknad bruttoutgift om 37,4 mnkr. Projektet omfattar en separerad cykelbana på stråkets västra sida längs Fridhemstorget, Major Nilssonsgatan och Bellevuevägen från Fridhemstorget till befintliga cykelbanor efter Idunavägen. I projektet ingår även att tillföra mer plantering längs sträckan samt hastighetssäkra övergångställen.
Bilagor
-
96kb Ladda ner dokument
-
135kb Ladda ner dokument
-
-
I samband med omdaning av gamla hamnområden till nya kontors- och bostadsområden får Södra Varvsbassängen en ny betydelse och funktionen som fartygshamn med tillhörande vattendjup är inte längre efterfrågad. Provtagningar i bottensediment visade på förekomster av miljögifter och sanering av gifter skulle medföra stora kostnader. Genom uppgrundning kapslas föroreningar in med beprövade metoder och behöver inte avlägsnas. Åtgärderna bidrar till förbättrade förhållanden för bottenfauna och bottenliv, t.ex. ålgräsängar. Idag växer inga växter på botten men när ålgräsängar etablerar sig skapas viktiga uppväxtområden för fisk, kräftdjur och andra marina organismer – med betydelse för hela sundets ekosystem.
Närhet till bostäder och kontor innebär många flanörer längs kajerna och vattensäkerheten bör därför beaktas. Vattendjupet föreslås anpassas från dagens "fartygsdjup", som varierar mellan 6 till 11 m djup, till mer rimliga "fridykar- och räddningsdjup" mellan 3 m vid kaj till ca 4 m djup längre ut i bassängen. Som jämförelse brukar t.ex. badbassänger vara ca 4 m på den djupaste delen.
Uppgrundning kommer även att förlänga kajernas livslängd eftersom påkänningar och tryckbelastning minskas. Renovering av kajer är kostsamma.
De planerade arbetena avses påbörjas på plats fr.o.m. 2021 och bör genomföras i sin helhet innan de två planerade broarna över hamnbassängen ”GC-bro i Ankargripsgatan” och nya ”Kollektivtrafikbron över Varvsbassängen” byggs. När dessa broar är på plats försvåras och fördyras föreslaget uppgrundningsprojekt avsevärt och fyllnadsmassorna får transporteras in med lastbil istället som nu planerat med pråm sjövägen.
Projektet beräknas kosta totalt 41 600 000 kr. Driftskonsekvenser inklusive kapitalkostnader beräknas till 1 248 000 kr per år. Detaljerad information finns i bilagan.Bilagor
-
128kb Ladda ner dokument
-
-
Ärendet avser ansökan om objektgodkännande för genomförande av Carlsgatans utbyggnad (del av), med tillhörande torgyta och del av bangårdsterassen. Den totala investeringsutgiften inom projektet beräknas till cirka 47,5 mnkr brutto (1,4 mnkr netto).
Bilagor
-
96kb Ladda ner dokument
-
798kb Ladda ner dokument
-
-
Ärendet avser ansökan om objektsgodkännande för att möjliggöra mindre kvalitetshöjande åtgärder i stadsmiljön till en beräknad bruttoutgift om 1 500 tkr.
Bilagor
-
107kb Ladda ner dokument
-
510kb Ladda ner dokument
-
-
Ramavtal avseende Hyllie 165:61 m.fl. i stadsdelen Holma har tagits fram i syfte att tillsammans med kommande detaljplaner och exploateringsavtal ange övergripande förutsättningar och principer för bland annat marköverlåtelser och projektkostnader inom projektområdet. Ramavtalet reglerar bland annat fördelning av nya byggrätter samt fördelning av de kostnader som krävs för att möjliggöra områdets utveckling.
Tekniska nämnden beslutade den 28 januari 2020, § 21, att godkänna föreliggande förslag till ramavtal i ärendet, samt att överlämna detsamma till kommunfullmäktige för slutligt godkännande. Kommunfullmäktige beslutade vid sin behandling av ärendet den 29 april 2020, § 105, att i minoritet, då i enlighet med 5 kap. 50 § kommunallagen (SFS 2017:725), återremittera ärendet till tekniska nämnden för komplettering i ett antal avseenden.
Fastighets- och gatukontoret har i bifogad bilaga till föreliggande tjänsteskrivelse sammanställt svar på de frågor vilka kommunfullmäktige krävt ytterligare redovisning av.
Bilagor
-
115kb Ladda ner dokument
-
89kb Ladda ner dokument
-
441kb Ladda ner dokument
-
512kb Ladda ner dokument
-
366kb Ladda ner dokument
-
261kb Ladda ner dokument
-
260kb Ladda ner dokument
-
434kb Ladda ner dokument
-
980kb Ladda ner dokument
-
177kb Ladda ner dokument
-
485kb Ladda ner dokument
-
90kb Ladda ner dokument
-
-
Exploateringsavtal avseende del av fastigheten Bunkeflostrand 21:3 har tagit fram i syfte att reglera genomförandet av detaljplan Dp 5548. I avtalet regleras bland annat marköverföring och uttag av gatukostnader.
Bilagor
-
96kb Ladda ner dokument
-
173kb Ladda ner dokument
-
11mb Ladda ner dokument
-
712kb Ladda ner dokument
-
-
Ärendet avser markreservation för cirka 150–200 lägenheter inom del av fastigheten Innerstaden 30:3, väster om Entré.
Bilagor
-
98kb Ladda ner dokument
-
838kb Ladda ner dokument
-
-
Ärendet avser en förlängning av markreservation om ca 10 000 m2 BTA för vindtunnelanläggning och paddelbanor, i kombination med centrumverksamhet och kontor, på del av fastigheten Hyllie 155:91.
Bilagor
-
97kb Ladda ner dokument
-
338kb Ladda ner dokument
-
-
Fastigheten Malmö Korsör 1 ägs av Malmö kommun och är upplåten med tomträtt till Brf Korsör, vilken genom upprättat förslag till köpeavtal friköper tomträtten för en köpeskilling om 43 430 000 kronor.
Bilagor
-
93kb Ladda ner dokument
-
75kb Ladda ner dokument
-
867kb Ladda ner dokument
-
-
Fastigheten Malmö Repet 4 ägs av Malmö kommun och är upplåten med tomträtt till Simbrosa AB, som genom upprättat förslag till köpeavtal friköper tomträtten för en köpeskilling om 2 588 000 kronor.
Bilagor
-
93kb Ladda ner dokument
-
174kb Ladda ner dokument
-
-
Ärendet avser försäljning av fastigheten Malmö Innerstaden 30:79 och del av Malmö Innerstaden 30:3 för ändamålet parkering och säkerhetsanordningar för Rättscentrum.
Bilagor
-
94kb Ladda ner dokument
-
697kb Ladda ner dokument
-
761kb Ladda ner dokument
-
-
Ärendet avser försäljning av del av fastigheten Tygelsjö 17:1 i Tygelsjö för byggnation av flerfamiljshus.
Bilagor
-
95kb Ladda ner dokument
-
231kb Ladda ner dokument
-
587kb Ladda ner dokument
-
878kb Ladda ner dokument
-
-
Ärendet avser örsäljning av fastigheten Parkeringsljuset 3 i Malmö, för uppförande av verkstad med tillhörande kontor och foodcourt.
Bilagor
-
95kb Ladda ner dokument
-
133kb Ladda ner dokument
-
97kb Ladda ner dokument
-
-
Förslag om nya avgälder för tomträtter upplåtna för flerbostadshus, att gälla fr.o.m 2022.
Bilagor
-
91kb Ladda ner dokument
-
-
Ärendet avser tomträtter som är komplement i form av parkering och värmecentral till tomträtter för bostadsändamål som avgälds regleras innevarande år. Avgälderna föreslås lämnas oförändrade.
Bilagor
-
94kb Ladda ner dokument
-
-
32
Nya upplåtelser med tomträtt för flerbostadsfastigheter medtomträttsavtal som löper ut under 2022
Under 2022 löper 13 tomträttsavtal ut för fastigheter upplåtna för flerbostadsändamål. Tomträttshavarna föreslås erbjudas att teckna nya tomträttsavtal enligt gällande lagstiftning.
Bilagor
-
91kb Ladda ner dokument
-
-
Tekniska nämnden beslutade den 20 juni 2019, § 196, om åtgärder för att förbättra trafiksituationen i Västra hamnen, detta till följd av ett nämndinitiativ från Socialdemokraterna och Liberalerna. Åtgärderna inkluderade utökad parkeringsövervakning i hela området, samt en del tillfälliga fysiska åtgärder, såsom utplacering av gummigupp, blomsterurnor och cykelställ.
Fastighets- och gatukontoret redovisade vid sammanträde i tekniska nämnden den 22 november 2019 resultatet av de genomförda åtgärderna. Nämnden beslutade vid det tillfället, § 276, att göra en del av de fysiska åtgärderna permanenta, samt att fastställa att den utökade parkeringsövervakningen skulle införas även under sommaren 2020.
Utökad parkeringsövervakning infördes under 2019 först den 21 juni. I befintligt beslut i ärendet framgår inget annat än att så skulle vara fallet även för sommaren 2020. I dialog med de boende i området har dock framkommit önskemål om att införa åtgärden redan från och med den 1 juni 2020. Förslag om beslut kring dylik tidigareläggning av utökad parkeringsövervakning överlämnas därför till tekniska nämnden.
Bilagor
-
89kb Ladda ner dokument
-
155kb Ladda ner dokument
-
112kb Ladda ner dokument
-
176kb Ladda ner dokument
-
39kb Ladda ner dokument
-
-
34
Nämndinitiativ från Moderaterna om att införa 2 timmars fri parkering med p-skiva i handels- och restaurangnära lägen
Håkan Fäldt (M) har vid tekniska nämndens sammanträde den 21 april 2020 väckt initiativ angående att införa 2 timmars fri parkering med p-skiva i handels- och restaurangnära lägen.
Tekniska nämnden beslutade vid sammanträdet ifråga, § 168, att överlämna ärendet till tekniska nämndens arbetsutskott för beredning. Tekniska nämndens arbetsutskott har vid sammanträde den 5 maj 2020 berett ärendet.
Bilagor
-
111kb Ladda ner dokument
-
150kb Ladda ner dokument
-
152kb Ladda ner dokument
-
96kb Ladda ner dokument
-
-
Bilagor
-
13mb Ladda ner dokument
-
17mb Ladda ner dokument
-
36kb Ladda ner dokument
-
428kb Ladda ner dokument
-
77kb Ladda ner dokument
-
110kb Ladda ner dokument
-
890kb Ladda ner dokument
-
624kb Ladda ner dokument
-
389kb Ladda ner dokument
-
Fastighets- och gatukontoret lämnar ekonomisk prognos 2020 till stadskontoret den 20 maj 2020. Rapportering har skett enligt given mall i Stratsys. Ekonomisk prognos innehåller resultatprognos samt prognos för investeringar.
Bilagor
-
90kb Ladda ner dokument
-
776kb Ladda ner dokument
-
79kb Ladda ner dokument
-
-
Hamnanläggningar lämnar ekonomisk prognos 2020 till stadskontoret den 20 maj 2020.
Rapportering har skett enligt given mall i Stratsys. Utfallsprognosen innehåller resultatprognos samt prognos för investeringar.Bilagor
-
90kb Ladda ner dokument
-
325kb Ladda ner dokument
-
-
43
Information om uppföljning 2019 – åtaganden Ramavtal 8 Storstad Malmö, Storstadspaketet – skriftlig
Bilagor
-
250kb Ladda ner dokument
-
348kb Ladda ner dokument
-
117kb Ladda ner dokument
-
105kb Ladda ner dokument
-