Möte 2021-04-27
-
1
Val av justerare samt datum och klockslag för justering av protokollet
-
a) Strategi för Malmös kustskydd (TN-2021-259)
(30 min)
Sarah von Liewen, avdelningschef, fastighetsavdelningen
Pär Svensson, fastighetsavdelningen
Josephine Nellerup, Stadsbyggnadskontoret
b) Planprogram för Lorensborg och Bellevuegården i Malmö, Pp 6050 (TN-2018-6050)
(20 min)
Tobias Nilsson, avdelningschef, stadsutvecklingsavdelningen
Joel Hall, stadsutvecklingsavdelningen
Susanna Zinkernagel, Stadsbyggnadskontoret
c) Tema för Malmös blomsterprogram 2021 (TN-2021-758)
(10 min)
Peter Nilsson, tf. avdelningschef, avdelningen för offentlig miljö
Märika Bark, avdelningen för offentlig miljö
d) Vinnande bidrag i markanvisningstävling för fastigheten Skrållan 2 i Gyllins trädgård (TN-2020-1965)
(5 min)
Tobias Nilsson, avdelningschef, stadsutvecklingsavdelningen
Sven Gustafsson, stadsutvecklingsavdelningen
e) Budgetprocess inför nämndsbudget 2022 (TN-2021-1084)
(10 min)
Monica Johansson, avdelningschef, avdelningen för struktur och stöd
Bilagor
-
14mb Ladda ner dokument
-
971kb Ladda ner dokument
-
31kb Ladda ner dokument
-
3
Remiss från Arbetsmarknads- och socialnämnden – Plan för kvinnofrid och mot våld i nära relation, ASN-2020-800
Tekniska nämnden har av Arbetsmarknads- och socialnämnden givits möjlighet att yttra sig över förslag till revidering av Plan för kvinnofrid och mot våld i nära relation, vars nu gällande version antogs av Kommunfullmäktige i februari 2016. Förslaget till ny plan ansluter till Nationell strategi för att bekämpa mäns våld mot kvinnor (SKR 2016/17:10). Den reviderade planen är en del av Malmös stads samlade trygghetsarbete och har därför bytt namn till Fri från våld – en gemensam angelägenhet. Plan för barn- och kvinnofrid och mot våld i nära relation, hedersrelaterat våld och förtryck, sexuellt våld, sex mot ersättning och människohandel 2021–2026.
Fastighets- och gatukontoret är positiv till planens huvudsakliga målsättning avseende att förhindra att våld över huvud taget uppstår eller upprepas.
Fastighets- och gatukontoret ser flera möjligheter att direkt och indirekt bidra till planens uppfyllande utifrån sitt uppdrag. Det handlar framförallt om insatser och samarbeten för tryggare, inkluderande närmiljöer, gator och torg liksom ökad tillgång till bostäder.
Bilagor
-
190kb Ladda ner dokument
-
163kb Ladda ner dokument
-
175kb Ladda ner dokument
-
166kb Ladda ner dokument
-
974kb Ladda ner dokument
-
-
4
Remiss från Kommunstyrelsen angående utredning och föreslag kring en mer ändamålsenlig och framtidsinriktad organisering för den digitala infrastrukturen, STK-2019-834
Kommunstyrelsen har till samtliga Malmös nämnder och helägda bolag skickat ut en remiss angående förslag till mer ändamålsenlig och framtida organisering av digital infrastruktur för Malmö stad. Utredningen som utgör remissunderlag är en följd av det uppdrag från Kommunstyrelsens arbetsutskott som överlämnades till Stadskontoret i juni 2019, om att utreda möjligheterna kring att effektivisera, samordna och framtidssäkra dagens och morgondagens digitala infrastrukturlösningar, liksom föreslå en mer ändamålsenlig organisering för dessa i staden.
Fastighets- och gatukontoret ställer sig bakom det förslag till framtida organisation och upplägg för den digitala infrastrukturen som presenteras i den remitterade utredningen. Tekniska nämnden har bland annat ansvaret för den exploatering och utbyggnad av Malmös framtida bostäder och arbetsplatser som sker på kommunala mark. Infrastrukturen behövs för att säkra och tillgodose att befolkning och verksamheter har en god tillgång till digitala tjänster. Vidare kommer Tekniska nämnden under en period framöver att behöva placera ut sensorer och annan digital infrastruktur. Dessa behövs för att upprätthålla skötsel och drift av den offentliga miljön och de många olika anläggningar som tekniska nämnden ansvarar för. Även här är det viktigt med en modern och fungerande infrastruktur.
Bilagor
-
154kb Ladda ner dokument
-
143kb Ladda ner dokument
-
113kb Ladda ner dokument
-
517kb Ladda ner dokument
-
152kb Ladda ner dokument
-
421kb Ladda ner dokument
-
302kb Ladda ner dokument
-
921kb Ladda ner dokument
-
305kb Ladda ner dokument
-
867kb Ladda ner dokument
-
-
5
Remiss från Kommunstyrelsen angående återrapportering av åtgärder och aktiviteter utifrån Revisorskollegiets granskning av hemlöshetsarbetet 2018, STK-2020-972
Stadsrevisionens hemlöshetsgranskning 2018 hade som syfte att bedöma om berörda nämnder säkerställde att det fanns ett ändamålsenligt arbete med att förebygga samt motverka hemlöshet. Tekniska nämnden har inom ramen för densamma redovisat de åtgärder och aktiviteter nämnden planerade att vidta med anledning av de synpunkter och rekommendationer som redovisades i Stadsrevisionens granskning, samt följt upp dessa under 2019.
Stadskontoret har nu, till följd av samma granskning, sammanställt en utredning med tillhörande förslag som syftar till att ytterligare utveckla och stärka stadens gemensamma arbete för att motverka hemlöshet samt tydliggöra Kommunstyrelsens ansvar för att utifrån ett helhetsperspektiv leda kommunens verksamhet. Kommunstyrelsen har den 1 februari 2021 beslutat att utan eget ställningstagande skicka förslag till återrapportering av hemlöshetsgranskningen, detta i form av Stadskontoret utredning, på remiss till Arbetsmarknads- och socialnämnden, Stadsbyggnadsnämnden, Tekniska nämnden och Servicenämnden.
Fastighets- och gatukontoret välkomnar en uppföljning av hemlöshetsarbetet och kommenterar det som rör nämndens ansvarsområde i föreslaget yttrande över den remitterade återrapporteringen.
Bilagor
-
169kb Ladda ner dokument
-
249kb Ladda ner dokument
-
100kb Ladda ner dokument
-
377kb Ladda ner dokument
-
153kb Ladda ner dokument
-
223kb Ladda ner dokument
-
-
Kommunstyrelsen har översänt Miljödepartementets promemoria Ordning och reda på avfallet för yttrande. Promemorian innehåller förslag på ändringar i miljöbalken, avfallsförordningen och miljöprövningsförordningen. Syftet med ändringarna är att förbättra avfallshanteringen. Förändringarna ska dels ge tillsynsmyndigheter nya verktyg gentemot oseriösa aktörer inom avfallsbranschen, dels underlätta resurshushållning när icke-förorenade massor hanteras. Genom att införa undantag för viss hantering av schaktmassor – vilket EU:s avfallsdirektiv tillåter – ska hanteringen av icke-förorenade massor underlättas utan att skyddet för människors hälsa och miljön försämras.
Fastighets- och gatukontoret är positiva till förslagen vilka kommer underlätta för en resurseffektiv hantering av icke-förorenade jordmassor, men efterfrågar förtydliganden i vissa punkter.
Med anledning av ärendets brådskande natur föreslås att Tekniska nämnden beslutar att förklara paragrafen vara omedelbart justerad.
Bilagor
-
283kb Ladda ner dokument
-
134kb Ladda ner dokument
-
95kb Ladda ner dokument
-
79kb Ladda ner dokument
-
591kb Ladda ner dokument
-
-
Miljömålsberedningen fick av regeringen uppdrag att föreslå en strategi för förstärkt åtgärdsarbete för bevarande och hållbart nyttjande av hav och marina resurser. Flera förslag på ny och förändrad lagstiftning läggs fram, däribland en ny havsmiljölag samt förändringar i miljöbalken och plan- och bygglagen. Därutöver ges förslag på åtgärder samt nya etappmål inom miljösystemet. Med förslagen i denna strategi vill Miljömålberedningen skapa bättre förutsättningar att nå miljökvalitetsmålen Hav i balans samt levande kust och skärgård respektive Ingen övergödning.
Bilagor
-
274kb Ladda ner dokument
-
230kb Ladda ner dokument
-
98kb Ladda ner dokument
-
218kb Ladda ner dokument
-
-
8
Remiss från Infrastrukturdepartementet – Motorfordonspooler – på väg mot ökad delning av motorfordon (SOU 2020:22), STK-2021-382
Infrastrukturdepartementet har skickat Motorfordonspooler - på väg mot ökad delning av motorfordon (SOU 2020:22) till Malmö stad för synpunkter. Kommunstyrelsen har i sin tur överlämnat betänkandet till Tekniska nämnden för yttrande. Svar ställs till Kommunstyrelsen som i sin tur till Infrastrukturdepartementet avger samlat yttrande för stadens räkning.
Betänkandet redovisar förslag om hur motorfordonspooler ska kunna främjas så att de kan bidra till omställningen till ett transporteffektivt samhälle.
Bilagor
-
226kb Ladda ner dokument
-
243kb Ladda ner dokument
-
94kb Ladda ner dokument
-
-
9
Remiss från Finansdepartementet – Boverkets rapport Utveckling av regler om klimatdeklaration av byggnader (2020:13), STK-2021-343
Kommunstyrelsen har översänt remiss från Finansdepartementets angående Boverkets rapport Utveckling av regler om klimatdeklaration av byggnader (2020:13) för yttrande. Regeringen har föreslagit att en ny lag om klimatdeklaration för byggnader ska träda i kraft 2022. Boverket har på regeringens uppdrag tagit fram ett förslag till färdplan för utveckling av klimatdeklarationer efter 2022. Boverket föreslår att gränsvärden med maximalt utsläpp av växthusgaser för uppförande av byggnader införs i reglerna 2027. Samma år föreslås även utökade krav införas i reglerna om klimatdeklaration så att alla skeden av byggnadens livscykel och fler delar av byggnaden ska redovisas, bland annat installationer. Gränsvärdet avgränsas dock till att omfatta byggskedet.
I remissen efterfrågas särskilt synpunkter på förslaget till tidplan för införande av gränsvärden och utvidgad klimatdeklaration.
Fastighets- och gatukontoret är positiva till förslagen om utökade deklarationer, gränsvärden och tidplanen. Förvaltningen ser även att det finns potential att bredda regelverket till att innefatta fler delar av bygg- och anläggningssektorn än enbart byggnader. Förvaltningen hoppas även att förutsättningar ges för de initiativ (lokala eller inom branscher) som driver en snabbare utveckling med skarpare reduktionstakt av växthusgaser än det utredningen föreslår.
Bilagor
-
10
Motion av Charlotte Bossen (C) och Kay Wictorin (C) om bättre tillgänglighet till Malmös kanalsystem, STK-2021-97
Charlotte Bossen (C) och Kay Wictorin (C) har i Kommunfullmäktige väckt motion om bättre tillgänglighet till Malmös kanalsystem. I motionen föreslås att Kommunfullmäktige ska besluta att uppdra åt Tekniska nämnden att utreda hur vattenkvaliteten kan höjas i Malmös kanaler, hur kanalerna mer effektivt kan städas upp från nedskräpning, samt hur kanalerna kan utnyttjas bättre i enlighet med motionens intentioner. Tekniska nämnden har att avge yttrande över motionen.
Förvaltningen är medveten om vilka faktorer som påverkar vattenkvaliteten i kanalen, samt vilka åtgärder som krävs för att förbättra densamma. Förvaltningen planerar att inom ramen för sin verksamhet utföra delar av detta arbete under de närmsta åren.
Förvaltningen arbetar kontinuerligt med att påverka nedskräpningen i staden. Kanalens skötselentreprenör arbetar utifrån funktionskraven som gör gällande att kanalen ska hållas fri från störande skräp. Kunskapsutbyte och omvärldsbevakning i syfte att förbättra renhållning av kanalen sker löpande. I yttrandet exemplifieras några av de utredningar och åtgärder som genomförts och genomförs. Förvaltningen anser därför inte att det finns behov av vidare utredningar kring vattenrening, nedskräpning, aktivering och tillgängliggörande. Många åtgärder kommer att genomföras vilka redan belysts i befintliga utredningar.
Bilagor
-
144kb Ladda ner dokument
-
171kb Ladda ner dokument
-
50kb Ladda ner dokument
-
-
Magnus Olsson (SD) har i Kommunfullmäktige väckt motion vari föreslås att Kommunfullmäktige ska besluta att en rekonstruktion av den så kallade Sillabanan ska utredas. Motionen har överlämnats till Tekniska nämnden för yttrande.
Förvaltningen föreslår att Tekniska nämnden avråder från detta med hänvisning till kostnader och barriäreffekt.
Bilagor
-
637kb Ladda ner dokument
-
622kb Ladda ner dokument
-
201kb Ladda ner dokument
-
-
Kommunfullmäktige har bett Tekniska nämnden att yttra sig över motion av Anders Andersson (V) med förslag om att bygga en mobilitetsapp för Malmö.
Fastighets- och gatukontoret menar att Tekniska nämnden redan har genomfört det som motionsställaren önskar, detta i och med utredningsuppdraget om en mobilitetsapp som gavs åt Fastighets- och gatukontoret i samband med beslut om budget för Tekniska nämndens verksamhet under 2021.
Bilagor
-
148kb Ladda ner dokument
-
108kb Ladda ner dokument
-
127kb Ladda ner dokument
-
71kb Ladda ner dokument
-
-
13
Detaljplan för del av Lockarp 44:1 m.fl. (del av Lindängelunds rekreationsområde och Malmö Botaniska trädgård) i Lockarp i Malmö, Dp 5430
Syftet med detaljplanen är att möjliggöra utvecklingen av del av Lindängelund med sjö, bullervall och anlagda parkytor med både ordnade och naturlika delar. Utvecklingen följer den utformning och inriktning som beslutats av kommunstyrelsen år 2009. Planområdet omfattar i huvudsak Millennieskogen och Landskapsparken.
Bilagor
-
171kb Ladda ner dokument
-
143kb Ladda ner dokument
-
454kb Ladda ner dokument
-
173kb Ladda ner dokument
-
-
Syftet med planprogrammet är att det skall utgöra en samlad målbild med tillhörande strukturplan över hur Sofielunds verksamhetsområde ska utvecklas för att bäst stödja Malmös fortsatta utveckling fram till år 2040.
Bilagor
-
158kb Ladda ner dokument
-
281kb Ladda ner dokument
-
771kb Ladda ner dokument
-
13mb Ladda ner dokument
-
396kb Ladda ner dokument
-
222kb Ladda ner dokument
-
386kb Ladda ner dokument
-
218kb Ladda ner dokument
-
-
Framtagande av förslag till regelverk för färdtjänst i Malmö stad har skett i samverkan mellan Serviceförvaltningens enhet serviceresor och arbetsgrupp på Fastighets- och gatukontoret. Riktlinjer för färdtjänst och riksfärdtjänst ska antas av Kommunfullmäktige i Malmö.
Fastighets- och gatukontoret föreslår Tekniska nämnden att besluta att översända regelverket till Centrala pensionärsrådet och Rådet för funktionshinderfrågor för yttrande, varefter Tekniska nämnden för egen del kan ta ställning till förslag till regelverk, samt till rådens synpunkter.
Bilagor
-
16
Objektsgodkännande för projekt 2.7.1 (3415) Vändmöjlighet på Södervärn för linje 141 och linje 146, Storstadspaketet
Inom ramen för kollektivtrafikobjekt MalmöExpressen-linje 2 i Ramavtal 8 – Storstad Malmö, planeras utbyggnad av en utfart från Södervärns terminalyta till Spårvägsgatan. Utfarten medför bland annat vändmöjlighet för bussar på regionbusslinje 141 och 146 så att dessa kan få Södervärn som ändhållplats i Malmö. Investeringskostnaden uppgår till 2 500 tkr brutto och 1 250 tkr netto. Driftskonsekvenserna för detta projekt är beräknat till 320 tkr brutto och 180 tkr netto.
Bilagor
-
157kb Ladda ner dokument
-
-
Ärendet avser försäljning av del av fastigheten Malmö Arenan 2 för uppförande av byggnad innehållande kontor, lokaler och parkeringsgarage.
Bilagor
-
172kb Ladda ner dokument
-
154kb Ladda ner dokument
-
247kb Ladda ner dokument
-
108kb Ladda ner dokument
-
860kb Ladda ner dokument
-
187kb Ladda ner dokument
-
-
Ärendet avser ansökan om objektsgodkännande för projekt 7224 Arenan 2 i Hyllie. Projektets syfte är att möjliggöra bebyggelse inom den sista delen av arenakvarteret i Hyllie samt att färdigställa allmän platsmark inom projektområdet.
Bilagor
-
174kb Ladda ner dokument
-
613kb Ladda ner dokument
-
860kb Ladda ner dokument
-
-
Ärendet avser ansökan om objektsgodkännande för utbyggnad av gång- och cykelvägar samt justering av korsning för att koppla samman detaljplan 5398 med intilliggande område, till en beräknad bruttoutgift om 500 tkr.
Bilagor
-
140kb Ladda ner dokument
-
950kb Ladda ner dokument
-
-
Exploateringsavtal avseende fastigheten Löjan 4 har tagits fram i syfte att reglera genomförandet av detaljplan 5633. I avtalet regleras bland annat marköverföring och uttag av gatukostnader.
Bilagor
-
133kb Ladda ner dokument
-
176kb Ladda ner dokument
-
962kb Ladda ner dokument
-
-
21
Exploateringsavtal avseende fastigheterna Toarp 2:14 m.fl. i Oxie
-
22
Förlängning av markreservation inom del av fastigheterna Makrillen 3 och Hamnen 21:147 i Västra hamnen, exploateringsprojekt 7035
Ärendet avser förlängning av markreservation av ett område inom del av fastigheterna Makrillen 3 och Hamnen 21:147. Reservationen ger möjlighet att utveckla cirka 5 000 m² BTA för bostadsbyggnation.
Bilagor
-
156kb Ladda ner dokument
-
845kb Ladda ner dokument
-
-
23
Förlängning av markreservation inom del av fastigheterna Skolan 1, Hamnen 21:138 och Hamnen 21:147 i Västra hamnen, exploateringsprojekt 7035
Ärendet avser förlängning av markreservation av ett område inom del av fastigheterna Skolan 1, Hamnen 21:138 och Hamnen 21:147. Reservationen ger möjlighet att utveckla bostäder, kontor, förskola och centrumfunktioner i utbyggnadsområdet Citadellsfogen.
Bilagor
-
158kb Ladda ner dokument
-
-
24
Förlängning av markreservation inom del av fastigheterna Hamnen 21:138 och Hamnen 21:147 i Västra hamnen, exploateringsprojekt 7035
Ärendet avser förlängning av markreservation för ett område inom del av fastigheterna Hamnen 21:138 och Hamnen 21:14, detta för uppförande av ett parkeringshus inom utbyggnadsområdet Citadellsfogen.
Bilagor
-
155kb Ladda ner dokument
-
-
25
Förlängning av markreservation inom del av fastigheterna Skolan 1, Hamnen 21:138 och Hamnen 21:147 i Västra hamnen, exploateringsprojekt 7035
Ärendet avser förlängning av markreservation av ett område inom del av fastigheterna Skolan 1, Hamnen 21:138 och Hamnen 21:147 för huvudsakligen bostadsbyggnation. Reservationen omfattar cirka 5 500 m² BTA för uppförande av hyreslägenheter.
Bilagor
-
156kb Ladda ner dokument
-
-
26
Förlängning av markreservation inom del av fastigheterna Makrillen 3, Hamnen 21:138 och Hamnen 21:147 i Västra hamnen, exploateringsprojekt 7035
Ärendet avser förlängning av markreservation av två områden inom del av fastigheterna Makrillen 3, Hamnen 21:138 och Hamnen 21:147. Reservationen ger möjlighet att utveckla cirka 9 500 m² BTA för huvudsakligen bostadsbyggnation, varav cirka 5 500 m² BTA planeras som bostadsrättslägenheter och cirka 4 000 m² BTA planeras som bostadsrättslägenheter alternativt hyresrättslägenheter.
Bilagor
-
162kb Ladda ner dokument
-
-
Ärendet omfattar en markreservation till Pemasund AB om cirka 4 000 m2 tomtyta, för en ny lager- och kontorsbyggnad på del av fastigheten Sunnanå 6:5 som Malmö stad äger men som ligger i Burlövs kommun.
Bilagor
-
135kb Ladda ner dokument
-
-
Ärendet omfattar en markreservation till OBOS Mark AB för byggnation av cirka 14 radhus på fastigheten Malmö Skrållan 2 i Gyllins trädgård.
Bilagor
-
157kb Ladda ner dokument
-
805kb Ladda ner dokument
-
-
Ärendet omfattar markanvisningsavtal avseende fastigheten Malmö Cyklopet 2 för uppförande av parkeringsanläggning med lokal i bottenplan.
Bilagor
-
151kb Ladda ner dokument
-
81kb Ladda ner dokument
-
939kb Ladda ner dokument
-
184kb Ladda ner dokument
-
-
Fastigheten Malmö Dagvattnet 3 i Hyllie upplåts med tomträtt för uppförande av flerbostadshus.
Bilagor
-
184kb Ladda ner dokument
-
146kb Ladda ner dokument
-
75kb Ladda ner dokument
-
116kb Ladda ner dokument
-
110kb Ladda ner dokument
-
984kb Ladda ner dokument
-
-
Ärendet avser försäljning av fastigheten Malmö Sköterskan 1 i Sege Park för uppförande av flerbostadshus.
Bilagor
-
154kb Ladda ner dokument
-
581kb Ladda ner dokument
-
122kb Ladda ner dokument
-
272kb Ladda ner dokument
-
-
Ärendet avser försäljning av fastigheten Balpressen 3 för byggnation av 10 småhus.
Bilagor
-
135kb Ladda ner dokument
-
122kb Ladda ner dokument
-
91kb Ladda ner dokument
-
205kb Ladda ner dokument
-
-
Fastigheten Malmö Plansvarven 1 ägs av Malmö kommun och är upplåten med tomträtt till Plansvarven AB, vilket bolag genom upprättat förslag till köpeavtal friköper tomträtten för en köpeskilling om 34 890 000 kronor.
Bilagor
-
132kb Ladda ner dokument
-
218kb Ladda ner dokument
-
27kb Ladda ner dokument
-
920kb Ladda ner dokument
-
-
Fastigheten Malmö Automatsvarven 3 ägs av Malmö kommun och är upplåten med tomträtt till Lesurak AB, vilket bolag genom upprättat förslag till köpeavtal friköper tomträtten för en köpeskilling om 34 260 000 kronor.
Bilagor
-
131kb Ladda ner dokument
-
233kb Ladda ner dokument
-
28kb Ladda ner dokument
-
881kb Ladda ner dokument
-
-
Fastigheten Malmö Kaplanen 1 ägs av Malmö kommun och är upplåten med tomträtt till HSB Brf Kaplanen i Malmö, vilken genom upprättat förslag till köpeavtal friköper tomträtten för en köpeskilling om 31 320 000 kronor.
Bilagor
-
140kb Ladda ner dokument
-
176kb Ladda ner dokument
-
902kb Ladda ner dokument
-
-
Fastigheten Malmö Falster 5 ägs av Malmö kommun och är upplåten med tomträtt till Brf Sundet, vilken genom upprättat förslag till köpeavtal friköper tomträtten för en köpeskilling om 14 336 000 kronor.
Bilagor
-
131kb Ladda ner dokument
-
212kb Ladda ner dokument
-
229kb Ladda ner dokument
-
894kb Ladda ner dokument
-
-
Fastigheten Malmö Ollonet 2 ägs av Malmö kommun och är upplåten med tomträtt till Brf Liljan i Malmö, vilken genom upprättat förslag till köpeavtal friköper tomträtten för en köpeskilling om 4 873 000 kronor.
Bilagor
-
136kb Ladda ner dokument
-
101kb Ladda ner dokument
-
939kb Ladda ner dokument
-
-
38
Tilläggsavtal till tomträttsavtal och överenskommelse om fastighetsreglering avseende fastigheten Malmö Oxievång 2
Tomträtten avseende fastigheten Malmö Oxievång 2 behöver inskränkas med viss yta med anledning av att detaljplanen anger att den aktuella ytan utgör allmän plats. Ytan ska fastighetsregleras till fastigheten Malmö Oxie 2:13.
Bilagor
-
136kb Ladda ner dokument
-
106kb Ladda ner dokument
-
298kb Ladda ner dokument
-
81kb Ladda ner dokument
-
372kb Ladda ner dokument
-
-
Tilläggsavtal till tomträttsavtalet för fastigheten Malmö Teknikern 2 har tagits fram i syfte att reglera den utökning av tomträtten som tomträttshavaren önskat med anledning av att ny detaljplan möjliggör ytterligare byggnation.
Bilagor
-
124kb Ladda ner dokument
-
133kb Ladda ner dokument
-
284kb Ladda ner dokument
-
-
Under 2021 ska 43 småhus med tioåriga avgäldsperioder avgäldsregleras. Tekniska nämnden föreslås besluta om samma principer för beräkning av avgäldsunderlag och avgäldsränta som tillämpats sedan 2009.
Bilagor
-
146kb Ladda ner dokument
-
-
Ärendet avser förslag om nya avgälder för tomträtter upplåtna för flerbostadshus, att gälla från och med 2023, samt förslag om att bibehålla avgälder för tomträtter som fungerar som komplement till motsvarande tomträtter upplåtna för flerbostadshus vilka är avsedda för bland annat parkeringsändamål.
Bilagor
-
154kb Ladda ner dokument
-
-
Ärendet avser ansökan om objektsgodkännande för anläggande av badplats med tillhörande hopptorn vid Kalkbrottssjön i Klagshamn, till en beräknad bruttoutgift om 2 730 tkr.
Bilagor
-
135kb Ladda ner dokument
-
-
Stefan Plath (SD) har vid Tekniska nämndens sammanträde den 23 mars 2021 väckt initiativ om underhåll av gångar i Malmös parker. I initiativet föreslås att Tekniska nämnden ska besluta att uppdra åt fastighets- och gatukontoret att göra en grundlig översyn av skicket på Malmös stadsparkers gångar liksom redovisa detta för nämnden, samt att uppdra åt Fastighets- och gatukontoret att presentera en åtgärdsplan för hur gångarna i Malmös parker kan bevaras i gott skick även vid påfrestande slitage och omständigheter.
Tekniska nämnden beslutade vid sammanträdet ifråga, § 130, att överlämna ärendet till Tekniska nämndens arbetsutskott för beredning. Tekniska nämndens arbetsutskott har i sin tur behandlat ärendet vid sitt sammanträde den 8 april 2021, § 47.
Bilagor
-
179kb Ladda ner dokument
-
356kb Ladda ner dokument
-
156kb Ladda ner dokument
-
151kb Ladda ner dokument
-
-
44
Efterskänkning av samtliga avgifter för upplåtelse av offentlig plats, kategori 1 – byggnader, försäljningsplatser och uteserveringar, med anledning av covid-19
Ärendet avser efterskänkning av samtliga avgifter enligt taxa för upplåtelse av offentlig plats, kategori 1 – byggnader, försäljningsplatser och uteserveringar, för perioden januari–oktober 2021, detta med anledning av covid-19. Beräknad kostnad/utebliven intäkt för denna åtgärd uppgår till 14 200 000 kr.
Fastighets- och gatukontoret har berett ärendet för beslut i Tekniska nämnden i enlighet med Tekniska nämndens arbetsutskotts beslut § 48, 2021-04-08.
Bilagor
-
163kb Ladda ner dokument
-
147kb Ladda ner dokument
-
-
För att föreningar/organisationer ska kunna erhålla verksamhetsersättning för samverkan åläggs de att revidera sina stadgar samt att Tekniska nämnden utser en representant till årsmötet.
Malmö Citysamverkan är en icke vinstdrivande ideell förening som ägs i tre lika delar av handel och övrigt näringsliv, fastighetsägare och Malmö stad. De tre ägarparterna bidrar med en lika stor medlemsavgift varje år som också är grunden till att finansiera Malmö Citysamverkans kansli. Medlemsavgiften för 2021 är 1,77 miljoner kronor.
Bilagor
-
150kb Ladda ner dokument
-
-
För att föreningar/organisationer ska kunna erhålla verksamhetsersättning för samverkan åläggs de att revidera sina stadgar samt att Tekniska nämnden utser en representant till årsmötet.
På Limhamn är en icke vinstdrivande samarbetsförening som arbetar med lokal samverkan och utveckling. Malmö stad har de senaste åren erlagt en medlemsavgift på 400 000 kronor årligen.
Bilagor
-
165kb Ladda ner dokument
-
214kb Ladda ner dokument
-
-
Ansökan har inkommit till Tekniska nämnden från På Limhamn, ekonomisk förening, om utökat stöd till föreningen, detta i form av en föreslagning ökning av stadens medlemsavgift om 250 000 kronor årligen under perioden 2021-2022.
Bilagor
-
162kb Ladda ner dokument
-
-
För att föreningar/organisationer ska kunna erhålla verksamhetsersättning för samverkan åläggs de att revidera sina stadgar samt att Tekniska nämnden utser en representant till årsmötet.
Tekniska nämnden har under flera år gett stöd till BID Möllevången för det övergripande arbete kring bland annat samverkan och utveckling de genomför i området Möllevången.
Bilagor
-
147kb Ladda ner dokument
-
-
För att föreningar/organisationer ska kunna erhålla verksamhetsersättning för samverkan åläggs de att revidera sina stadgar samt att Tekniska nämnden utser en representant till årsmötet.
Tekniska nämnden har under flera år gett stöd till BID Sofielund för det övergripande arbete kring bland annat samverkan och utveckling de genomför i området Sofielund.
Bilagor
-
146kb Ladda ner dokument
-
-
Bilagor
-
65kb Ladda ner dokument
-
361kb Ladda ner dokument
-
247kb Ladda ner dokument
-
318kb Ladda ner dokument
-
312kb Ladda ner dokument
-
160kb Ladda ner dokument
-
405kb Ladda ner dokument
-
236kb Ladda ner dokument
-