Möte 2019-01-29
-
Samtliga förtroendevalda i stadens nyvalda nämnder erbjuds fortbildning i stadskontorets regi i ämnen som kan vara intressanta att få kunskap om i rollen som nämndspolitiker. Fortbildningen äger rum under tre teman, kommunal juridik, kommunal ekonomi och arbetsgivarfrågor samt kommunikation och omvärld.
-
126kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
154kb Ladda ner dokument
-
-
Värdeprogram för storstadspaketet ger en vägledning för de värden som fastighets- och gatukontoret ska utveckla under arbetet med att förverkliga Storstadspaketet. Programmet är en sammanställning av de viktigaste kommunövergripande styrdokument som är av betydelse för bostadsbyggande och infrastruktur, till exempel översiktsplanen. Programmet ska utgöra en grund för projektets styrdokument så som Riktlinjer för utformning i Storstadspaketet.
-
123kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
368kb Ladda ner dokument
-
368kb Ladda ner dokument
-
-
Region Skåne har tagit fram ett förslag till nytt trafikförsörjningsprogram. Trafikförsörjningsprogrammet beskriver, enligt kollektivtrafiklagen, mål och inriktning för kollektivtrafikens utveckling, och är tillsammans med budgeten det viktigaste dokumentet för styrningen av den regionala kollektivtrafiken.
Ärendet inleds med muntlig information av Stephan Bösch, strategienheten.
-
123kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
126kb Ladda ner dokument
-
127kb Ladda ner dokument
-
128kb Ladda ner dokument
-
-
Stadsbyggnadsnämnden har för yttrande översänt bifogat förslag till detaljplan för fastigheten Hyllie 9:5 i Hyllie. Syftet med detaljplanen är att möjliggöra fler bostäder (ca 150 lägenheter) och ökad flexibilitet, samtidigt som kulturhistoriska värden säkerställs inom fastigheten Hyllie 9:5. En bit av infarten (allmän platsmark) från Stadiongatan till Stensjögatan föreslås tas i anspråk som kvartersmark.
Bilagor
-
114kb Ladda ner dokument
-
757kb Ladda ner dokument
-
480kb Ladda ner dokument
-
Stadsbyggnadsnämnden har för yttrande översänt bifogat förslag till ändring av detaljplan för fastigheten Rudan 20 i Limhamn. Syftet med planändringen är att möjliggöra delning av fastigheten genom att ta bort gällande fastighetsindelningsbestämmelser (T657) för Rudan 20.
-
120kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
72kb Ladda ner dokument
-
369kb Ladda ner dokument
-
-
Fastighets- och gatukontoret förvaltar en stor del av stadens offentliga ytor. Alla markytor behöver mer eller mindre skötsel i form av drift och underhåll. Förändrade arbetsmiljökrav, en förtätad stad och en ökad användning av befintliga ytor leder till att en del ytor blir svårskötta. När en yta blir svårskött behöver den förändras för att möta de nya kraven. Om den svårskötta ytan inte förändras innebär det att den inte kan skötas av våra entreprenörer på ett optimalt sätt, kostnaderna kan öka och tillgängligheten för allmänheten minskar. Förvaltningen avser att årligen i ett samarbete internt och externt ta fram lämpliga ombyggnadsprojekt för 2 500 000 kr.
-
186kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
-
Fastighets- och gatukontoret förvaltar en stor del av stadens offentliga ytor, bland annat allmän platsmark med tillhörande utrustning. Genom utbyte av utrustning kan vi upprätthålla funktionen på platsen samtidigt som vi förstärker hållbarhet, tillgänglighet och ekonomisk livslängd. Om utrustningen inte byts ut innebär det att reparationskostnaderna ökar, att säkerheten påverkas negativt och att tillgängligheten för invånarna inte kan upprätthållas. Förvaltningen avser att årligen i ett samarbete med driftsentreprenörer och andra intressenter att reinvestera i utrustning för 1 833 000 kr.
-
165kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
517kb Ladda ner dokument
-
-
Fastighets- och gatukontoret arbetar målmedvetet inom en rad områden för att öka upplevelsen av trygghet i det offentliga rummet, bl.a. genom förändringar i den offentliga belysningen. Genom planering, ny utformning och förbättrad gestaltning kan trygghetsupplevelsen förbättras för medborgarna. Otrygga platser kan med rätt belysningsåtgärder omvandlas till välkomnande och trygga platser. Synpunkter inkommer från olika håll om att parker, lekplatser, gång- och cykelbanor mm känns otrygga att vistas i när det är mörkt. Dialog förs med medborgare, skolor, andra förvaltningar, polis och organisationer om behov av åtgärder. Dialogen ligger till grund för planering och prioritering av åtgärder.
-
176kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
-
Armaturerna har en livslängd på cirka 25 år och är därefter uttjänta. Reservdelar saknas, armaturerna är inte energieffektiva samt ljuskvalitet och ljusutbytet är sämre än i dagens moderna armaturer. För att inte underhållsbehovet ska öka så behöver 1 500 st armaturer bytas ut årligen. Kostnaden för arbetet vid armaturbyte har ökat pga. att trafiken har ökat och gatornas utformning kräver större avstängningar för personalens säkerhet. I samband med planering av armaturbyte analyseras möjligheterna till förbättrad gestaltning med hjälp av belysningen. Genom planering, ny utformning och förbättrad gestaltning kan mindre tilltalande platser med rätt belysningsåtgärder omvandlas till välkomnande och inbjudande platser.
-
164kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
-
De elektroniska komponenterna i en trafiksignalanläggning har en livslängd på cirka 12-15 år och är därefter uttjänta. Reservdelar tillverkas inte längre och tillförlitligheten blir sämre. För att inte underhållsbehovet ska öka så behöver komponenter bytas ut årligen enligt en underhållsplan. Kraven på anläggningarnas driftsäkerhet har ökat i takt med att stadens befolkning och trafikmängder ökat. Trafiksignaler kan dessutom användas som verktyg för att prioritera kollektivtrafik före övriga trafikslag i korsningarna.
-
174kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
269kb Ladda ner dokument
-
-
Fastighets- och gatukontoret har ca 5000 uppsamlingskärl/papperskorgar av olika ålder och utförande. Uppsamlingskärlens funktion är en viktig del i renhållningskedjan och de mål som fastighet- och gatukontoret arbetar mot. Genom att investera i nya uppsamlingskärl, kan vi uppnå ett renare närområde, högre andel källsorterat skräp och en bättre arbetsmiljö. Fastighets- och gatukontoret har för avsikt i samarbete med funktionsentreprenörerna byta ut ca 350 st. uppsamlingskärl och investera i 5 st. nya källsorteringskärl årligen, den beräknade kostnaden för detta uppgår till 2 000 000 kr.
-
178kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
441kb Ladda ner dokument
-
-
Folkets Park är en av Malmös äldsta allmänna parker och ett mycket populärt besöksmål. Det krävs en fortsatt utveckling av parken för att behålla sin status och erbjuda Malmöborna en plats året om. Inom ramen för ”Program för utveckling av Folkets park” har en rad förändringar av parken föreslagits där flera förverkligats och andra håller på att realiseras.
Den aktuella etappen är att belägga det befintliga huvudgångstråket i parken med gult marktegel och förslaget har sitt ursprung i programmet från 2014. Det gula karakteristiska markteglet syns idag på ett par platser i parken.
-
201kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
905kb Ladda ner dokument
-
340kb Ladda ner dokument
-
24mb Ladda ner dokument
-
-
Förlängning av markreservation avseende utveckling av idrottsanläggning inom fastigheten Tämnaren 1 fram till och med 2019-12-31.
-
152kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
845kb Ladda ner dokument
-
-
18
Markanvisning för del av fastigheten Hamnen 22:164, (mittområdet, sydöstra delen), projnr 7070, Dp 5203
Ärendet omfattar markanvisningsavtal om ca 30 000 m2 för logistik- och lagerverksamhet i Malmö Industrial Park, Malmö hamnområde, del av fastigheten Hamnen 22:163 och 22:164 (mittområdet, sydöstra delen).
-
145kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
653kb Ladda ner dokument
-
105kb Ladda ner dokument
-
175kb Ladda ner dokument
-
-
Nya upplåtelser med tomträtt avseende fastigheterna Friheten 1, Styrkan 13 och Tapperheten 5, för vilka nuvarande tomträttsupplåtelser löpt ut.
-
139kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
808kb Ladda ner dokument
-
75kb Ladda ner dokument
-
79kb Ladda ner dokument
-
78kb Ladda ner dokument
-
48kb Ladda ner dokument
-
49kb Ladda ner dokument
-
48kb Ladda ner dokument
-
-
Försäljning av fastigheten Löpöglan 1, Hyllie, för uppförande av flerbostadshus med ca 60 bostäder med bostadsrätt.
-
137kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
637kb Ladda ner dokument
-
519kb Ladda ner dokument
-
80kb Ladda ner dokument
-
-
Försäljning av del av Luftmaskan 1, västra delen, i Hyllie, för uppförande av flerbostadshus, sammantaget ca 66 bostäder med upplåtelseform hyresrätt.
-
140kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
514kb Ladda ner dokument
-
574kb Ladda ner dokument
-
80kb Ladda ner dokument
-
-
Försäljning av fastigheten Vägstekeln 2 i Valdemarsro, projektnummer 6600, för att utöka fastigheten Vägstekeln 1. Fastighetsägaren av Vägstekeln 1 vill förvärva fastigheten för att utveckla sin befintliga verksamhet.
-
128kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
752kb Ladda ner dokument
-
290kb Ladda ner dokument
-
-
Försäljning av del av fastigheten Kirseberg 14:93 för uppförande av ca 70 hyresrätter.
-
148kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
411kb Ladda ner dokument
-
412kb Ladda ner dokument
-
338kb Ladda ner dokument
-
117kb Ladda ner dokument
-
293kb Ladda ner dokument
-
264kb Ladda ner dokument
-
280kb Ladda ner dokument
-
285kb Ladda ner dokument
-
280kb Ladda ner dokument
-