Möte 2022-09-28
-
1
Val av justerare samt tid för justering av protokollet
-
a) Strategi för kustskydd, information inför samråd
(20 min)
Sarah von Liewen, avdelningschef fastighetsavdelningen
Pär Svensson, strateg fastighetsavdelningen
Josephine Nellerup, strateg stadsbyggnadskontoret
b) Breddning av Regementsgatan
(20 min)
Anna Modig, tf. avdelningschef stadsutvecklingsavdelningen
Olle Evenäs, trafikplanerare stadsutvecklingsavdelningen
c) Återrapportering av renhållning under sommaren
(20 min)
Andy Roberts, avdelningschef avdelningen för offentlig miljö
Lars Johansson, enhetschef avdelningen för offentlig miljö
Morgan Olofsson, landskapsingenjör avdelningen för offentlig miljö
d) Omvärldsanalys och effekter på tekniska nämndens verksamheter och ekonomi
(40 min)
Tobias Nilsson, direktör fastighets- och gatukontoret
-
Fastighets- och gatukontoret har, för tekniska nämndens räkning upprättat delårsrapport för perioden januari–augusti 2022 och sammanfattat verksamhetsåret i enligt med stadskontorets anvisningar. Delårsrapporten omfattar uppföljning av mål, uppdrag, verksamhet och ekonomi.
I delårsrapport 2022 görs även, enligt stadskontorets anvisningar, en uppföljning och analys av kommunfullmäktigemålen för mandatperioden. Analysen och bedömningen ska beskriva tekniska nämndens bidrag till måluppfyllelse vid mandatperiodens slut utifrån det önskade utfall som nämnden ställt upp för mandatperioden. Bedömning sker utifrån redan gjorda uppföljningar under 2020 och 2021 och kompletterande bedömningsgrunder för 2022. I de fall underlag endast finns på helårsbasis behöver 2022 års insatser i riktning mot måluppfyllelse görs en bedömning för helåret. Nämnden avgör själva vilka de kompletterande bedömningsgrunderna kan vara. Sammanställningen av måluppfyllelse ska sedan ligga till grund av kommunstyrelsen för arbetet med att utarbeta en redovisning för hela kommunens verksamhet vilken sedan överlämnas till kommunfullmäktige.Bilagor
-
164kb Ladda ner dokument
-
626kb Ladda ner dokument
-
84kb Ladda ner dokument
-
27kb Ladda ner dokument
-
-
Fastighets- och gatukontoret har, för tekniska nämndens räkning upprättat delårsrapport för förvaltning hamnanläggningar (014) för perioden januari–augusti 2022 och sammanfattat verksamhetsåret i enligt med stadskontorets anvisningar. Delårsrapporten omfattar uppföljning av verksamhet och ekonomi.
Bilagor
-
115kb Ladda ner dokument
-
21kb Ladda ner dokument
-
-
Fastighets- och gatukontoret överlämnar andra deluppföljningen av tekniska nämndens internkontrollplan 2022.
Internkontrollplanen bygger på fastighets- och gatukontorets riskanalys inför kommande verksamhetsår och innehåller både direktåtgärder och granskningar. Risker som ska granskas enligt beslut av kommunstyrelsen, så kallade kommungemensamma granskningar, förs också till internkontrollplanen och redovisa i samband med årsanalysen.
Syftet med direktåtgärder är att genomföra nödvändiga åtgärder i nära framtid utan ytterligare kontroller och utredningar. Syftet med granskningar är utreda de områden där ytterligare kontroll bedöms behövas.
Efter genomförd granskning ska eventuellt konstaterade fel och brister leda till åtgärdsförslag från granskaren och berörd verksamhet. Förslag till förbättringsåtgärder ska därefter förankras med fastighets- och gatukontorets ledningsgrupp och beslutas genom att tekniska nämnden behandlar ärendet om uppföljning av internkontrollplan.
I denna deluppföljning redovisas:
Direktåtgärder kopplat till Storstadspaketet, drift och underhåll, förvaltningens systematiska arbetsmiljöarbete samt kommunens färdtjänst
Granskningar för av hanteringen och uppföljningen av inkomna synpunkter från Malmöbor samt konsulternas tillgång till information.Bilagor
-
137kb Ladda ner dokument
-
573kb Ladda ner dokument
-
-
Tekniska nämnden är ansvarig för drift och underhåll av Malmö stads offentliga miljöer. Drift och underhåll utförs genom en beställar-utförarmodell där tekniska nämnden är beställare och servicenämnden sedan 2021 är utförare för hela staden.
Under perioden 1 april – 30 juni har uppföljningen av drift och underhållsentreprenaden visat att det uppstått 91 avvikelser och 3 kvalitetsavdrag i verksamheten. Ett antal avvikelser beror på att beställningar inte blivit klara i tid. Flera avvikelser har uppstått då en tillfredställande nivå inte uppnåtts vid skötseln av grönytor. Bristande renhållning har resulterat i avvikelser och kvalitetsavdrag främst i de centrala delarna.
Antalet felanmälningar till kontaktcenter har under perioden ökat i de flesta kategorier, dock ska det tilläggas att denna statistik ska bedömas utifrån risk för felkällor men kan ge en bild av riktningen på utförandenivån.
I serviceförvaltningens uppdrag ingår att rapportera nedklottrade papperskorgar till stadens kontaktcenter, 761 stycken har rapporterats under våren vilket är en markant ökning.
Under perioden har upparbetad budget för underhåll följt planerad nivå. Även budget för drift följer avtalen för de olika områdena.
Samarbetet mellan de två förvaltningarna för att hitta lösningar på avvikelser och kvalitetsavdrag har i huvudsak fungerat tillfredställande. I den samlade bedömningen så kvarstår bedömningen att serviceförvaltningen respektive fastighets- och gatukontoret behöver arbeta med ett antal förbättringspunkter för att säkerställa kraven i entreprenadhandlingen.Bilagor
-
135kb Ladda ner dokument
-
508kb Ladda ner dokument
-
-
I förslag till sammanträdestider för tekniska nämnden har hänsyn tagits till beslutade sammanträdestider för regionfullmäktige, kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och kommunstyrelsens beredning.
Tekniska nämndens arbetsutskott respektive trafikutskott fastställde 2022-09-06 sina sammanträdestider för 2023.
Inga sammanträden är föreslagna under sportlov, påsklov eller höstlov.
I bilagda kalender för 2023 är samtliga beslutade sammanträden inlagda samt förvaltningens förslag till sammanträdestider för tekniska nämnden.
Tekniska nämndens konstituerande sammanträde den 10 januari fastställer slutligt sammanträdestider för 2023.
Förvaltningens förslag till sammanträdestider 2023:
Tekniska nämnden kl. 9.00-15.00
Tisdag 10 januari (kl. 9.00-12.00)
Tisdag 31 januari
Måndag 27 februari
Tisdag 28 mars
Tisdag 25 april
Tisdag 30 maj
Onsdag 14 juni
Tisdag 29 augusti
Måndag 25 september
Torsdag 26 oktober
Tisdag 28 november
Torsdag 14 december
Tekniska nämnden informationstillfälle
Torsdag 13 april kl. 9.00-12.00Torsdag 8 juni kl. 13.00-16.00
Torsdag 14 september kl. 9.00-12.00Torsdag 16 november kl. 9.00-15.00
Utbildning för tekniska nämnden inför ny mandatperiod kommer att genomföras under vecka 6 och 7. Då planering av utbildningsprogram pågår kan dagar för detta inte anges i nuläget.
Tekniska nämndens budgetkonferens föreslås onsdag 8 mars – torsdag 9 mars.Bilagor
-
132kb Ladda ner dokument
-
77kb Ladda ner dokument
-
-
Fastighets- och gatukontoret föreslår att tekniska nämnden begär överföring från kommunstyrelsens anslag till förfogande, på grund av minskade intäkter till följd av friköp av tomträtter och försäljning av anläggningstillgångar för helår 2020, 2021 och delår 2022. Detta ärende avser friköp betalade t o m 2022-08-31.
Bilagor
-
180kb Ladda ner dokument
-
526kb Ladda ner dokument
-
-
9
Remiss gällande förslag till ändring av Naturvårdsverkets föreskrifter (NFS 2016:6) om rening och kontroll av avloppsvatten från tätbebyggelse
Naturvårdsverket har behov av att ändra sina föreskrifter om rening och kontroll av utsläpp av avloppsvatten från tätbebyggelse (NFS 2016:6). Naturvårdsverket har därför skickat ut förslag till ändring på remiss.
Bilagor
-
160kb Ladda ner dokument
-
96kb Ladda ner dokument
-
308kb Ladda ner dokument
-
61kb Ladda ner dokument
-
357kb Ladda ner dokument
-
237kb Ladda ner dokument
-
-
Regeringen beslutade 2019 att ge en särskild utredare i uppdrag att se över all relevant lagstiftning så att det klimatpolitiska ramverket får genomslag. Syftet med utredningen är att skapa bättre förutsättningar för att Sveriges klimatmål ska kunna nås genom att klimatfrågan integreras i lagstiftningen. Klimaträttsutredningens slutbetänkande redovisar förslag till ändringar av lagstiftningen inom tre områden: främja bidrag till klimatomställningen, underlätta byggande av elnät och ett transporteffektivt samhälle.
Förvaltningen föreslår att nämnden ställer sig positiv till merparten av slutbetänkandets förslag. Det finns dock, enligt förvaltningen, områden som direkt bör ändras samt områden som behöver förtydligas eller problematiseras.Bilagor
-
192kb Ladda ner dokument
-
289kb Ladda ner dokument
-
143kb Ladda ner dokument
-
-
11
Remiss från Infrastrukturdepartementet - Statens väg- och transportforskningsinstituts (VTI) utredning av mål om ökad andel cykling i Sverige
Kommunstyrelsen har översänt Statens väg- och transportforskningsinstituts (VTI) utredning av mål om ökad andel cykling i Sverige till tekniska nämnden för yttrande.
Bilagor
-
192kb Ladda ner dokument
-
298kb Ladda ner dokument
-
-
12
Remiss från Infrastrukturdepartementet - Trafikverkets redovisning av regeringsuppdrag - Ökad nationell tillgång till kollektivtrafikens biljetter STK-2022-963
Kommunstyrelsen har skickat rubricerad remiss till tekniska nämnden för yttrande. Förvaltningens förslag till yttrande bifogas ärendet.
Bilagor
-
161kb Ladda ner dokument
-
155kb Ladda ner dokument
-
364kb Ladda ner dokument
-
-
13
Remiss angående Remiss från Miljödepartementet - Redovisning av regeringsuppdrag att se över systemet för avgifter för sådan prövning och tillsyn och översyn av systemet för prövning och tillsyn
Statskontoret och Naturvårdsverket har fått i uppdrag av regeringen att se över avgiftssystemet enligt miljöbalken med fokus på de verksamheter och områden som omfattas av förordningen (1998:940) om avgifter för prövning och tillsyn enligt miljöbalken och förordningen (2013:63) om bekämpningsmedelsavgifter. Enligt rapporterna överensstämmer inte det nuvarande statliga avgiftssystemet med allmänna principer för avgifter. Därför föreslås att avgifter för prövning och tillsyn ska separeras och förtydligas. Översynen omfattar endast avgifter som statliga myndigheter och mark- och miljödomstolar tar ut. Kommunen beslutar om sina egna avgifter med stöd av 27 kap 1 § miljöbalken.
Bilagor
-
213kb Ladda ner dokument
-
97kb Ladda ner dokument
-
-
Tekniska nämnden har mottagit en motion av Emma-Lina Johansson (V) om att anlägga fler cykelparkeringar vid Folkets Park. I motionen föreslås att bilparkeringsplatser längs med Falsterbogatan, i anslutning till Barnens scen, görs om till cykelparkeringar som innefattar möjlighet till parkering för både vanliga cyklar, flera lådcyklar och trehjulingar eller andra cyklar anpassade för personer med funktionsnedsättning.
Förvaltningen arbetar kontinuerligt med att öka antalet cykelparkeringar i staden. Genom att anlägga cykelparkering med god låsbarhet och med tillräckligt avstånd mellan varandra erbjuds möjlighet att parkera olika typer av cykelmodeller. Förvaltningen föreslår att i enlighet med motionen anlägga fler cykelparkeringar på östra sidan av Folkets Park.Bilagor
-
179kb Ladda ner dokument
-
114kb Ladda ner dokument
-
En motion har inkommit gällande önskemål om att ta fram en unik betongsugga för Malmö Eftersom fastighets- och gatukontoret inte använder sig av betongsuggor, varken permanent eller tillfälligt, föreslås kommunfullmäktige avslå motionen och anse den vara besvarad.
Bilagor
-
140kb Ladda ner dokument
-
127kb Ladda ner dokument
-
223kb Ladda ner dokument
-
-
16
Motion av Stefana Hoti (MP) och Janne Grönholm (MP) om att anta en nollvision om särskilt utsatta områden
Fastighets och gatukontoret har fått i uppdrag att yttra sig om motionen TN-2022-1256 om att anta en nollvision om särskilt utsatta områden.
Motionen föreslår att uppdra kommunstyrelsen att anta en nollvision om särskilt utsatta områden, att kommunstyrelsen tillsammans med berörda nämnder ska ta fram en handlingsplan för varje enskilt utsatt område i dialog med de boende, Polisen, näringsliv och civilsamhället samt att kommunstyrelsen tillsammans med berörda nämnder ska inrätta en kunskapsbank med åtgärder som kan sättas in när ett område riskerar att bli klassat som särskilt utsatt.
Tekniska nämndens bedömning är att förvaltningen redan har ett uppdrag att arbeta med att minska den socioekonomiska utsattheten i samtliga områden i Malmö samt att minska klyftorna mellan områden.Bilagor
-
213kb Ladda ner dokument
-
191kb Ladda ner dokument
-
122kb Ladda ner dokument
-
-
Granskning har genomförts av om arbetsmarknads- och socialnämnden, miljönämnden, stadsbyggnadsnämnden och tekniska nämnden säkerställer att den interna kontrollen är tillräcklig för att förebygga, upptäcka och åtgärda otillåten påverkan mot anställda i myndighetsutövningen. Bedömningen var att samtliga granskade nämnders arbete i dessa frågor behövde stärkas, om än i olika hög grad.
En betydande majoritet av respondenterna på fastighets- och gatukontoret instämde helt eller till stor del i att det finns en tydlig definition av vad som menas med otillåten påverkan i sin enhet/avdelning och det finns en öppen kultur och dialog mellan medarbetare och chef där denna typ av frågor lyfts.
Tekniska nämnden anser dock att granskningen visar att frågorna behöver behandlas med en förbättrad systematik på fastighets- och gatukontoret och att kompetenshöjande insatser behövs för att nå samtliga anställda på förvaltningen. Nämnden finner revisionens åtgärdsförslag relevanta och ämnar följa rapportens rekommendationer.Bilagor
-
172kb Ladda ner dokument
-
342kb Ladda ner dokument
-
-
Ärendet avser ansökan om objektsgodkännande för 8721 Jägersro hästcenter genom ny lokalisering och utbyggnad av anläggning för hästsport på kvartersmark samt utbyggnad av ny allmän platsmark genom gata och naturmark till en beräknad bruttoutgift om 50 mnkr.
Projektdirektiv är godkänt och undertecknat av avdelningschef daterat 2021-08-25. Exploateringsavtal godkänt i TN daterat 2022-06-16. Avtalet reglerar kostnadsfördelningen mellan kommunen och aktören. Detaljplan för Jägersro hästcenter genom DP 5653 antogs i SBN 2022-06-21.Bilagor
-
145kb Ladda ner dokument
-
-
Pildammsparkens amfiteater är en av de platser som idag inte till fullo kan nyttjas av alla medborgare då samtliga befintliga uppgångar består av sluttande trappor, så kallade åsnestigar. Detta är ett fysiskt hinder för olika personer med funktionsvariationer som i dagsläget omöjligen kan nå teaterns läktare. Dessa brukare hänvisas till platser närmst scenen som endast kan nås bakvägen. Denna passage kräver att en grind låses upp av personal. Lösningen har konstaterats som både orimlig och ohållbar.
Problematiken kan avhjälpas med att konstruera en tillgänglighetsramp med vilplan upp till amfiteaterns över del. En insats som denna skulle även underlätta för gående med barnvagnar samt parkarbetare med kärror som behöver ta sig upp för att sköta vegetation och renhållning.
Den totala utgiften för projektet beräknas till 2 680 tkr.Projektet är inplanerat 2022 och behöver omgående startas upp för att kunna slutföras innan årsskiftet. Förvaltningen föreslår därför omedelbar justering.
Bilagor
-
139kb Ladda ner dokument
-
888kb Ladda ner dokument
-
-
Ärendet avser ansökan om objektsgodkännande för reinvesteringar av dagvattenstationer 2023-2025, till en beräknad bruttoutgift om 4,5 mnkr.
Syfte med projektet är att återupprätta ursprunglig status och funktion i Malmö stads dagvattenstationer. Inventering har visat att upprustning krävs. Teknisk livslängden på 15 år för apparatskåp och elektronik är uppnådd.
Positiva effekter är lägre energiförbrukning, större driftsäkerhet och övervakning av larmnivåer i pumpstationerna. Projektet är en fortsättning på Dagvattenstationer reinvestering 2019–2022 där uttjänta pumpar byttes ut.Bilagor
-
139kb Ladda ner dokument
-
303kb Ladda ner dokument
-
-
21
Ärendet utdraget ur föredragningslistan
-
22
Ärendet utdraget ur föredragningslistan
-
Ärendet avser markreservation av cirka 8 000 kvm BTA bostäder inom fastigheten Bläckhornet 2 i Hyllie.
Bilagor
-
143kb Ladda ner dokument
-
-
24
Tillägg till markanvisningsavtal inom fastigheterna Malmö Dagrummet 1 och Malmö Paviljongen 1, projekt 1058 Sege Park
Markanvisningsavtalet för fastigheterna Malmö Dagrummet 1 och Malmö Paviljongen 1 förlängs att gälla till och med 2023-03-31. Villkoren för förlängningen regleras i ett tillägg till markanvisningsavtalet.
Bilagor
-
145kb Ladda ner dokument
-
244kb Ladda ner dokument
-
-
25
Nya tomträttsavtal som ersätter ändliga avtal avseende flerbostadsfastigheterna Malmö Langeland 1 och 2, Malmö Villand 11 och Malmö Äggsvampen 3.
Nya upplåtelser av tomträtt avseende flerbostadsfastigheterna Langeland 1 och 2, Villand 11 och Äggsvampen 3, för vilka de ändliga tomträttsavtalen löper ut 2022-12-31.
Bilagor
-
124kb Ladda ner dokument
-
245kb Ladda ner dokument
-
244kb Ladda ner dokument
-
244kb Ladda ner dokument
-
243kb Ladda ner dokument
-
656kb Ladda ner dokument
-
-
Fastighets- och gatukontoret föreslår att tomträttsavgäld för nästkommande avgäldsperiod för i bifogade förteckningar angivna tomträtter för industriändamål, ska fastställas till i förteckningarna angivna belopp.
Bilagor
-
136kb Ladda ner dokument
-
24kb Ladda ner dokument
-
10kb Ladda ner dokument
-
-
Fastigheten Malmö Rundelen 38 ägs av Malmö kommun och är upplåten med tomträtt till Brf Rundelen. Föreningen ansökte 2021-07-21 om att få förvärva (friköpa) fastigheten. Ett förslag till friköpsavtal vari föreningen föreslogs friköpa fastigheten för 35 836 600 kr godkändes av tekniska nämnden 2022-03-29 och av kommunfullmäktige 2022-05-25. Enligt friköpsavtalets punkt 4.2 äger kommunen rätt att häva friköpsavtalet för det fall att föreningen inte betalar avtalad köpeskilling i enlighet med friköpsavtalet. I enlighet med friköpsavtalet och utskickad faktura skulle köpeskillingen ha betalats senast 2022-07-28. Föreningen har inte betalat köpeskillingen och tekniska nämnden föreslås därför häva friköpsavtalet. Följden av att friköpsavtalet hävs är att föreningen fortsatt innehar fastigheten med tomträtt med en årlig avgäld om f.n. 535 680 kr.
Bilagor
-
138kb Ladda ner dokument
-
210kb Ladda ner dokument
-
-
Bilagor
-
215kb Ladda ner dokument
-
333kb Ladda ner dokument
-
519kb Ladda ner dokument
-
528kb Ladda ner dokument
-
347kb Ladda ner dokument
-
360kb Ladda ner dokument
-
241kb Ladda ner dokument
-
296kb Ladda ner dokument
-
608kb Ladda ner dokument
-
295kb Ladda ner dokument
-
-
Bilagor
-
767kb Ladda ner dokument
-
190kb Ladda ner dokument
-
167kb Ladda ner dokument
-
331kb Ladda ner dokument
-
968kb Ladda ner dokument
-
184kb Ladda ner dokument
-
203kb Ladda ner dokument
-
621kb Ladda ner dokument
-
209kb Ladda ner dokument
-
183kb Ladda ner dokument
-
960kb Ladda ner dokument
-
173kb Ladda ner dokument
-
467kb Ladda ner dokument
-
460kb Ladda ner dokument
-
402kb Ladda ner dokument
-
258kb Ladda ner dokument
-
189kb Ladda ner dokument
-
341kb Ladda ner dokument
-
938kb Ladda ner dokument
-
450kb Ladda ner dokument
-
277kb Ladda ner dokument
-
968kb Ladda ner dokument
-
215kb Ladda ner dokument
-
222kb Ladda ner dokument
-
303kb Ladda ner dokument
-
189kb Ladda ner dokument
-
189kb Ladda ner dokument
-
147kb Ladda ner dokument
-
61kb Ladda ner dokument
-
207kb Ladda ner dokument
-
226kb Ladda ner dokument
-
188kb Ladda ner dokument
-
155kb Ladda ner dokument
-
179kb Ladda ner dokument
-
477kb Ladda ner dokument
-
-
a) Strategi för kustskydd, information inför samråd
(20 min)
Sarah von Liewen, avdelningschef fastighetsavdelningen
Pär Svensson, strateg fastighetsavdelningen
Josephine Nellerup, strateg stadsbyggnadskontoret
b) Breddning av Regementsgatan
(20 min)
Anna Modig, tf. avdelningschef stadsutvecklingsavdelningen
Olle Evenäs, trafikplanerare stadsutvecklingsavdelningen
c) Återrapportering av renhållning under sommaren
(20 min)
Andy Roberts, avdelningschef avdelningen för offentlig miljö
Lars Johansson, enhetschef avdelningen för offentlig miljö
Morgan Olofsson, landskapsingenjör avdelningen för offentlig miljö
d) Omvärldsanalys och effekter på tekniska nämndens verksamheter och ekonomi
(40 min)
Tobias Nilsson, direktör fastighets- och gatukontoret
Jenny Wendle, avdelningschef avdelningen för struktur och stöd
Jörgen Jepson, ekonomichef avdelningen för struktur och stöd
Franciska Nermark, enhetschef avdelningen för struktur och stöd
Sven Gustafsson, enhetschef stadsutvecklingsavdelningen
-
Tekniska nämnden är ansvarig för drift och underhåll av Malmö stads offentliga miljöer. Drift och underhåll utförs genom en beställar-utförarmodell där tekniska nämnden är beställare och servicenämnden sedan 2021 är utförare för hela staden.
Under perioden 1 april – 30 juni har uppföljningen av drift och underhållsentreprenaden visat att det uppstått 91 avvikelser och 3 kvalitetsavdrag i verksamheten. Ett antal avvikelser beror på att beställningar inte blivit klara i tid. Flera avvikelser har uppstått då en tillfredställande nivå inte uppnåtts vid skötseln av grönytor. Bristande renhållning har resulterat i avvikelser och kvalitetsavdrag främst i de centrala delarna.
Antalet felanmälningar till kontaktcenter har under perioden ökat i de flesta kategorier, dock ska det tilläggas att denna statistik ska bedömas utifrån risk för felkällor men kan ge en bild av riktningen på utförandenivån.
I serviceförvaltningens uppdrag ingår att rapportera nedklottrade papperskorgar till stadens kontaktcenter, 761 stycken har rapporterats under våren vilket är en markant ökning.
Under perioden har upparbetad budget för underhåll följt planerad nivå. Även budget för drift följer avtalen för de olika områdena.
Samarbetet mellan de två förvaltningarna för att hitta lösningar på avvikelser och kvalitetsavdrag har i huvudsak fungerat tillfredställande. I den samlade bedömningen så kvarstår bedömningen att serviceförvaltningen respektive fastighets- och gatukontoret behöver arbeta med ett antal förbättringspunkter för att säkerställa kraven i entreprenadhandlingen.Bilagor
-
227kb Ladda ner dokument
-
-
§ 241
Motion av Emma- Lina Johansson (V) om att utöka cykelparkeringar vid Folkets park, STK-2022-795
Tekniska nämnden har mottagit en motion av Emma-Lina Johansson (V) om att anlägga fler cykelparkeringar vid Folkets Park. I motionen föreslås att bilparkeringsplatser längs med Falsterbogatan, i anslutning till Barnens scen, görs om till cykelparkeringar som innefattar möjlighet till parkering för både vanliga cyklar, flera lådcyklar och trehjulingar eller andra cyklar anpassade för personer med funktionsnedsättning.
Förvaltningen arbetar kontinuerligt med att öka antalet cykelparkeringar i staden. Genom att anlägga cykelparkering med god låsbarhet och med tillräckligt avstånd mellan varandra erbjuds möjlighet att parkera olika typer av cykelmodeller. Förvaltningen föreslår att i enlighet med motionen anlägga fler cykelparkeringar på östra sidan av Folkets Park.Bilagor
-
290kb Ladda ner dokument
-