Möte 2021-06-17
-
1
Val av justerare samt datum och klockslag för justering av protokollet
-
a) Möjlighet till reglering av trafik med vattenskoter på Malmö stads kanaler (TN-2021-1374)
(5 min)
Peter Nilsson, avdelningschef, avdelningen för offentlig miljö
Tove Nilsson, fastighetsavdelningen
-
4
Motion av Lars-Johan Hallgren (SD) om att återinföra drakbåtstävlingarna under Malmöfestivalen, STK-2021-108
Lars-Johan Hallgren (SD) har i Kommunfullmäktige väckt förslag om att ge Kommunstyrelsen i uppdrag att tillsammans med Fastighets- och gatukontoret, Tekniska nämnden och andra berörda parter utreda förutsättningarna för att återinföra drakbåtstävlingarna på kommande Malmöfestivaler.
Kommunstyrelsen har överlämnat motionen till Tekniska nämnden för yttrande.
Bilagor
-
176kb Ladda ner dokument
-
165kb Ladda ner dokument
-
190kb Ladda ner dokument
-
-
5
Motion av Charlotte Bossen (C) – Ingen ska behöva ramla – minska antalet äldre som faller på våra gator, STK-2021-199
Charlotte Bossen (C) har i Kommunfullmäktige väckt motion om åtgärder syftande till att minska antalet äldre som faller på stadens gator. I motionen föreslås att Kommunfullmäktige ska uppdra åt Hälsa-, vård- och omsorgsnämnden att tillsammans med Servicenämnden och Tekniska nämnden utreda och ta fram en handlingsplan på hur antalet fallolyckor kan minska i Malmö.
Tekniska nämnden har att avge yttrande över motionen.
Förvaltningen bedömer att en gemensam handlingsplan inte stärker stadens arbete med att minska äldres fallolyckor. Ansvarsområdena för de berörda nämnderna som nämns i motionen är tydlig, och var och en arbetar på ett systematiskt sätt. Fastighets- och gatukontoret avser att fortsatt prioritera äldres fallolyckor i trafiksäkerhetsarbetet. Detta kommer förstärkas och tydliggöras i förvaltningens kommande planering av verksamheten.
Bilagor
-
265kb Ladda ner dokument
-
262kb Ladda ner dokument
-
74kb Ladda ner dokument
-
-
Charlotte Bossen (C) har i Kommunfullmäktige väckt motion om jämställdhetsanalys inför alla beslut. I motionen föreslås att Kommunfullmäktige ska besluta att uppdra åt samtliga kommunens berörda nämnder att göra en jämställdhetsanalys i beredning, beslut och uppföljning av alla ärenden inom den kommunala organisationen.
Tekniska nämnden har att avge yttrande över motionen.
Fastighets- och gatukontorets bedömning är att införandet av jämställdhetsanalyser inför samtliga politiska beslut riskerar att leda till ett omfattande administrativt merarbete, detta med hänvisning till att förslaget inte kan anses leda till ökad kunskap i nämndernas beslut i samtliga ärenden. Fastighets- och gatukontoret lyfter i föreslaget yttrande fram existerande utmaningar med att integrera jämställdhetsperspektivet. Vidare betonas i föreslaget yttrande att Stadskontoret redan har fått i uppdrag att stödja övriga nämnder i framtagandet av en modell för hållbarhetsanalyser.
Bilagor
-
149kb Ladda ner dokument
-
144kb Ladda ner dokument
-
62kb Ladda ner dokument
-
-
7
Motion av Magnus Olsson (SD) om nolltolerans mot våld och hot på Malmö stads arbetsplatser, STK-2021-67
Magnus Olsson (SD) har i Kommunfullmäktige väckt motion som efterfrågar en strategi för nolltolerans mot hot och våld för arbetstagare inom Malmö stad. Av motionen framgår att motionären anser att det saknas styrande dokument, handlingsplan eller strategi i frågan.
Utifrån Malmö stads arbetsmiljöprocess, ges förutsättningar för att på ett tidigt stadium identifiera och förebygga risker. Det förebyggande arbetet planeras och utförs så att risk för våld och hot så långt som möjligt förebyggs. Utöver det regelbundna förbättringsarbetet, vid bland annat APT och medarbetarsamtal, ska verksamheten kontinuerligt undersökas och risker för våld och hot identifieras. Identifierade risker bedöms, åtgärdas, följs upp och dokumenteras i en handlingsplan. Förutom det förebyggande arbetet finns tydliga rutiner och riktlinjer vid skarpa händelser inom Malmö stad. Fastighets- och gatukontoret följer de övergripande rutiner och riktlinjer som finns vid händelser och som vänder sig till både chef och medarbetare. Här finns rutiner som rör bland annat behov av att snabbt kalla på hjälp, snabbt få hjälp och stöd, anmälan till polis, utredning och dokumentation. I ett särskilt dokumentationssystem ska medarbetare dokumentera händelse och tillbud som sedan handläggs av chef.
Bilagor
-
143kb Ladda ner dokument
-
172kb Ladda ner dokument
-
166kb Ladda ner dokument
-
-
Fastighets- och gatukontoret föreslår Tekniska nämnden begära överföring från Kommunstyrelsens anslag till förfogande för år 2021 och 2022, detta baserat på driftkonsekvenser för aktivering av investeringar till och med 2021-05-31.
Bilagor
-
159kb Ladda ner dokument
-
160kb Ladda ner dokument
-
-
9
Remiss från Kommunstyrelsen angående ny policy för mänskliga rättigheter med fokus på barnets rättigheter, jämlikhet och jämställdhet, STK-2020-963
Kommunstyrelsen har remitterat förslag till Policy för mänskliga rättigheter med fokus på barnets rättigheter, jämlikhet och jämställdhet till Tekniska nämnden för synpunkter. Policyn har som syfte att förtydliga Malmö stads förhållningssätt och vägledande principer inom området. Policyn föreslås omfatta kommunens alla ansvarsområden riktade till Malmöbor och andra brukare av stadens verksamheter. Respektive nämnd behöver ta hänsyn till förutsättningar och behov för det rättighetsbaserade arbetet inom ramen för sitt ordinarie budgetarbete. De vägledande principerna föreslås bli en integrerad del i nämndernas verksamhetsplanering och uppföljning.
Bilagor
-
Kommunstyrelsen har översänt Miljödepartementets Betänkande av Utredningen om pantsystem för småelektronik – Använd det som fungerar (SOU 2021:26) till Tekniska nämnden för yttrande. Utredningens uppdrag har varit att utreda och föreslå hur producentansvaret för elutrustning kan kompletteras med krav på pant för småelektronik. Syftet med utredningen anges i direktivet som att öka insamlingen och återvinningen av elavfall och på så sätt bidra till giftfria, resurseffektiva kretslopp och en cirkulär ekonomi. Utredningen har också valt att ta fram ett alternativt förslag som utgörs av ett utvecklat producentansvar då det identifierats problem och svårigheter med ett pantsystem.
Fastighets- och gatukontoret har översänt ärendet till VA SYD inom ramen för sin beredning av ärendet, detta med hänvisning till att beredningskompetens inom avfallsområdet huvudsakligen finns inom kommunalförbundets förvaltning.
Bilagor
-
155kb Ladda ner dokument
-
725kb Ladda ner dokument
-
97kb Ladda ner dokument
-
198kb Ladda ner dokument
-
10mb Ladda ner dokument
-
-
11
Remiss från Kommunstyrelsen angående återrapportering av uppdrag budget 2020 - Hur ett nytt metrosystem kan förverkligas när Öresundsmetron etableras, STK-2021-594
Kommunstyrelsen har erbjudit Tekniska nämnden att lämna yttrande på avrapporteringen av budgetuppdraget från 2020, hur ett nytt metrosystem kan förverkligas när Öresundsmetron etableras. Rapporten är en sammanfattning av också de rapporter som Tekniska nämnden beställde av förvaltningen i samband med budgetuppdraget och dessa rapporter kommer att redovisas när de är helt klara efter sommaren 2021.
Bilagor
-
175kb Ladda ner dokument
-
151kb Ladda ner dokument
-
100kb Ladda ner dokument
-
33mb Ladda ner dokument
-
176kb Ladda ner dokument
-
149kb Ladda ner dokument
-
-
En ny bärighetsklass (BK) har införts i Sverige. Tidigare var högsta BK 1 med en max vikt för fordonståg på 64 ton. Nu har BK4 införts med en max vikt för fordonståg på 74 ton. Trafikverket har öppnat upp delar av det statliga vägnätet för BK 4. Yttre Ringvägen är sedan hösten 2020 upplåten för BK4.
Förvaltningen har tagit mot frågor från transportföretag om att även få trafikera delar av Malmös kommunala vägnät med BK4-fordonståg.
Bilagor
-
376kb Ladda ner dokument
-
-
Moderaterna har vid Tekniska nämndens sammanträde den 23 oktober 2019 väckt initiativ rörande villkoren för boendeparkering i Malmö. Tekniska nämnden beslutade vid sammanträde den 22 november 2019, § 295, att bifalla initiativet samt att uppdra åt förvaltningen att, i enlighet med initiativets intention, utreda villkoren för boendeparkering i Malmö, och till Tekniska nämnden återkomma med förslag till beslut i ärendet.
När ärendet på nytt behandlades vid Tekniska nämndens sammanträde den 23 mars 2021, § 96, beslutade nämnden att återremittera ärendet om boendeparkeringstillstånd till förvaltningen för ytterligare beredning avseende hur villkoren för boendeparkering bättre kan anpassas för utvecklingen mot en utökad delningsekonomi och därmed, inom ramen för denna utveckling, justeras på det att privat ägande av fordon inte premieras framför delat ägande av fordon och/eller tillfälligt nyttjande av icke-privatägt fordon.
Förvaltningens bedömning är att dagens system med boendeparkering tillåter flera olika former av bilanvändande, men även förvisso har en del begränsningar i vilka som kan nyttja tillståndet. Förvaltningen anser att den begränsning som finns idag med krav på privat ägande är en viktig förutsättning för att hålla parkeringsbeläggningen på allmän plats på en balanserad nivå. För att möta upp utvecklingen mot en ökad delningsekonomi finns lagförslaget om motorfordonspooler vilket banar väg för kommuner att reglera parkeringsplatser för allmän plats för delningsfordon.
Bilagor
-
271kb Ladda ner dokument
-
165kb Ladda ner dokument
-
153kb Ladda ner dokument
-
52kb Ladda ner dokument
-
-
14
Objektsgodkännande för projekt 9.1 (3391) Hållplatsombyggnader med mera, inom linje 9, Storstadspaketet
Ärendet avser ansökan om objektsgodkännande för ombyggnation av hållplatslägen för 18 meter långa stadsbussar på 16 hållplatser och ihopslagning av hållplatserna Järnyxegatan och Bronsyxegatan. Ombyggnationen omfattar förlängning av hållplatsplattformar, tillgänglighetsanpassningsåtgärder, förstärkt vägöverbyggnad samt framkomlighetsåtgärder. Fyra hållplatser omfattande fem hållplatslägen kompletteras med nya väderskydd. Hållplatserna ses över i ett stadsmiljö- och trygghetsperspektiv och eventuellt görs komplettering med träd eller annan grönska där så är möjligt. Hållplatserna trafikeras av stadsbuss linje 9 som ingår som ett av stråken i Sverigeförhandlingen, Ramavtal 8 Storstadspaketet.
Ombyggnationen kommer att skapa förbättrade hållplatser som möter framtida behov, både ur trafikerings- och resandesynpunkt. Åtgärderna gynnar framförallt befintliga och framtida boende, verksamma och besökare som lättare kan åka kollektivt från tillgängliga hållplatser.
Tidplan för färdigställande är 2023. Den totala investeringen för projektet beräknas till 14 850 tkr, medan de bedömda inkomsterna för kollektivtrafik genom statlig medfinansiering enligt Ramavtal 8 i Sverigeförhandlingen uppgår till 7 425 tkr, vilket ger ett projektnetto om 7 425 tkr.
Bilagor
-
176kb Ladda ner dokument
-
-
15
Objektsgodkännande för projekt 6.1 (3377) Hållplatsombyggnader med mera, inom linje 6, Storstadspaketet
Ärendet avser ansökan om objektsgodkännande för ombyggnation av hållplatslägen för 18 meter långa stadsbussar på 18 hållplatser och borttagning av hållplats Hallstorpsparken. Ombyggnationen omfattar förlängning av hållplatsplattformar, tillgänglighetsanpassningsåtgärder, förstärkt vägöverbyggnad samt framkomlighetsåtgärder. Vid två hållplatser flyttas väderskydd fram till påstigningsytan och gång- och cykelbana dras bakom, och tre hållplatser kompletteras med nya väderskydd. Hållplatserna ses över i ett stadsmiljö- och trygghetsperspektiv och eventuellt görs komplettering med träd eller annan grönska där så är möjligt. Hållplatserna trafikeras av stadsbuss linje 6 som ingår som ett av stråken i Sverigeförhandlingen, Ramavtal 8 Storstadspaketet.
Ombyggnationen kommer att skapa förbättrade hållplatser som möter framtida behov, både ur trafikerings- och resandesynpunkt. Åtgärderna gynnar framförallt befintliga och framtida boende, verksamma och besökare som lättare kan åka kollektivt från tillgängliga hållplatser.
Tidplan för färdigställande är 2023. Den totala investeringen för projektet beräknas till 14 000 tkr, medan de bedömda inkomsterna för kollektivtrafik genom statlig medfinansiering enligt Ramavtal 8 i Sverigeförhandlingen uppgår till 7 000 tkr, vilket ger ett projektnetto om 7 000 tkr.
Bilagor
-
177kb Ladda ner dokument
-
-
Ärendet avser ansökan om objektsgodkännande för utbyggnad av allmän platsmark inom och i anslutning till Dp 5567, till en beräknad bruttoutgift om 5,3 mnkr. Projektet möjliggör byggnation av 15 stycken småhus och en bredare användning av befintligt bostadshus.
Bilagor
-
168kb Ladda ner dokument
-
-
Ärendet avser ansökan om objektsgodkännande för färdigställande av gatumark på Gjutformsgatan, detta till en beräknad bruttoutgift om 3 350 tkr.
Bilagor
-
139kb Ladda ner dokument
-
-
Ärendet avser ansökan om utökat objektsgodkännande för projekt 1021 Strandhem, avseende utbyggnad och försäljning av småhusområde med tillhörande gator, grönområden och lekplatser till en beräknad bruttoutgift om 47,4 mnkr. Den totala investeringsutgiften för hela projektet blir därmed 120 mnkr.
Bilagor
-
159kb Ladda ner dokument
-
819kb Ladda ner dokument
-
-
Detaljplan, Dp 5637, har upprättats för att göra det möjligt att bebygga kvarteret med blandad stadsbebyggelse där ca 50 bostäder i flerbostadshus och rad-, par- och kedjehus möjliggörs. För att möjliggöra denna exploatering har ett exploateringsavtal upprättats för att bland annat reglera gatukostnader för ny allmän platsmark inom och i anslutning till detaljplaneområdet.
Bilagor
-
146kb Ladda ner dokument
-
128kb Ladda ner dokument
-
588kb Ladda ner dokument
-
202kb Ladda ner dokument
-
138kb Ladda ner dokument
-
525kb Ladda ner dokument
-
207kb Ladda ner dokument
-
142kb Ladda ner dokument
-
-
Exploateringsavtal avseende fastigheten Bunkeflostrand 21:6 har tagits fram i syfte att reglera genomförandet av detaljplan Dp 5567. I avtalet regleras bland annat marköverföring och uttag av gatukostnader.
Bilagor
-
125kb Ladda ner dokument
-
310kb Ladda ner dokument
-
468kb Ladda ner dokument
-
-
Ärendet omfattar en förlängning av markreservation om cirka 8 000 kvm, för uppförande av ett underjordiskt parkeringsgarage inom del av fastigheten Hamnen 22:164. Det aktuella markområdet är beläget inom pågående detaljplan Dp 5611, Smörkajen, Nyhamnen.
Bilagor
-
145kb Ladda ner dokument
-
723kb Ladda ner dokument
-
-
22
Förlängning av markreservation inom fastigheterna Hamnen 22:164 och 22:191 i Malmö, Nyhamnen, Jörgen Kocksgatan
Reservationen åt Wihlborgs Fastigheter AB för en sammanlagd byggrätt om ca 25 000 m² BTA för kontor inom fastigheterna Malmö Hamnen 22:164 och Malmö Hamnen 22:191 förlängs till och med 2023-12-31
Bilagor
-
145kb Ladda ner dokument
-
629kb Ladda ner dokument
-
-
Bosniakiska Islamiska Föreningen har en markreservation inom del av fastigheten Malmö Rosengård 4:72 som är giltig till och med 2021-06-30, genom ett beslut i tekniska nämnden 2020-10-20. Markreservationen föreslås nu förlängas till och med 2022-03-31. Förlängningen beror på att man funnit markmiljöföroreningar som behöver utredas ytterligare innan köpeavtal kan upprättas. Bosniakiska Islamiska Föreningen planerar att uppföra en moské med tillhörande församlingsgård på platsen.
Bilagor
-
158kb Ladda ner dokument
-
1006kb Ladda ner dokument
-
-
Ärendet avser ett markanvisningsavtal med Sagax Cirkel AB för en ny logistikterminal på fastigheten Galoppen 1 i Elisedal.
Bilagor
-
132kb Ladda ner dokument
-
515kb Ladda ner dokument
-
122kb Ladda ner dokument
-
-
Fastigheten Malmö Terapisalen 1 i Sege Park säljs för uppförande av flerbostadshus.
Bilagor
-
175kb Ladda ner dokument
-
691kb Ladda ner dokument
-
14mb Ladda ner dokument
-
352kb Ladda ner dokument
-
151kb Ladda ner dokument
-
108kb Ladda ner dokument
-
288kb Ladda ner dokument
-
294kb Ladda ner dokument
-
137kb Ladda ner dokument
-
258kb Ladda ner dokument
-
-
Fastigheten Malmö Centralköket 2 i Sege Park säljs för uppförande av flerbostadshus.
Bilagor
-
171kb Ladda ner dokument
-
617kb Ladda ner dokument
-
14mb Ladda ner dokument
-
256kb Ladda ner dokument
-
137kb Ladda ner dokument
-
258kb Ladda ner dokument
-
-
Fastigheten Malmö Solgången 1 i Sege Park säljs för ombyggnation till centrumverksamhet.
Bilagor
-
173kb Ladda ner dokument
-
584kb Ladda ner dokument
-
14mb Ladda ner dokument
-
253kb Ladda ner dokument
-
137kb Ladda ner dokument
-
258kb Ladda ner dokument
-
-
Fastigheten Malmö Solgången 2 i Sege Park säljs för uppförande av flerbostadshus.
Bilagor
-
173kb Ladda ner dokument
-
584kb Ladda ner dokument
-
14mb Ladda ner dokument
-
137kb Ladda ner dokument
-
258kb Ladda ner dokument
-
-
Fastigheten Malmö Sjuksalen 2 i Sege Park säljs för uppförande av flerfamiljshus.
Bilagor
-
169kb Ladda ner dokument
-
581kb Ladda ner dokument
-
34mb Ladda ner dokument
-
121kb Ladda ner dokument
-
209kb Ladda ner dokument
-
-
Fastigheten Malmö Kaplanen 2 ägs av Malmö kommun och är upplåten med tomträtt till HSB Brf Pildammen i Malmö, vilken genom upprättat förslag till köpeavtal friköper tomträtten för en köpeskilling om 54 985 000 kronor.
Bilagor
-
141kb Ladda ner dokument
-
176kb Ladda ner dokument
-
635kb Ladda ner dokument
-
-
Tillägg till tomträttsavtalet för fastigheten Malmö Järnåldern 12 har tagits fram i syfte att reglera den utökning av tomträtten som tomträttshavaren behöver för att kunna tillgodose efterfrågan och utöka verksamheten.
Bilagor
-
141kb Ladda ner dokument
-
723kb Ladda ner dokument
-
77kb Ladda ner dokument
-
63kb Ladda ner dokument
-
-
Regeringen har under olika perioder utformat ett stöd som innebär tillfälligt sänkta fasta hyror för utsatta branscher. Regeringen har i detta stöd pekat ut sektorerna sällanköpshandel, hotell, restaurang och vissa andra verksamheter. En förordning har utarbetats för stödet och specificerar vilka sektorer som är aktuella baserat på SNI-koder. SNI koder är den kod som anges till Skatteverket när man registrerar sitt företag.
I ärendet föreslås att Tekniska nämnden beslutar att förvaltningen efter affärsmässiga principer och individuell bedömning kan medge max 50 procents nedsättning av hyra, under sammanlagt max sex månader för näringsidkare inom de sektorer som anges i den förordning regeringen har utpekat i sitt beslut om statligt stöd. Ansökan om nedsättning ska ske skriftligen i enlighet med anvisningar som framgår av ärendet.
Bilagor
-
304kb Ladda ner dokument
-
-
Tekniska nämnden föreslogs vid sammanträde den 27 april 2021 att bifalla ansökan om verksamhetsstöd till BID Möllevången för åren 2021 och 2022. Vid behandling av ärendet beslutade Tekniska nämnden, § 185, att återremittera ärendet till förvaltningen, detta för komplettering avseende inhämtande av årsredovisning från föregående verksamhetsår, underlag på att stämma i föreningen hållits, samt underlag på att Tekniska nämnden, för stadens räkning, utsetts till medlem i föreningen med erforderlig representations- och deltaganderätt vid föreningens årsstämma.
BID Möllevången har nu till förvaltningen inkommit med erforderligt underlag, vilket bilagts ärendet.
Bilagor
-
144kb Ladda ner dokument
-
31kb Ladda ner dokument
-
217kb Ladda ner dokument
-
833kb Ladda ner dokument
-
787kb Ladda ner dokument
-
154kb Ladda ner dokument
-
159kb Ladda ner dokument
-
-
Tekniska nämnden föreslogs vid sammanträde den 27 april 2021 att bifalla ansökan om verksamhetsstöd till BID Sofielund för åren 2021 och 2022. Vid behandling av ärendet beslutade Tekniska nämnden, § 186, att återremittera ärendet till förvaltningen, detta för komplettering avseende inhämtande av årsredovisning från föregående verksamhetsår, underlag på att stämma i föreningen hållits, samt underlag på att Tekniska nämnden, för stadens räkning, utsetts till medlem i föreningen med erforderlig representations- och deltaganderätt vid föreningens årsstämma.
BID Sofielund har nu till förvaltningen inkommit med erforderligt underlag, vilket bilagts ärendet.
Bilagor
-
143kb Ladda ner dokument
-
37kb Ladda ner dokument
-
689kb Ladda ner dokument
-
797kb Ladda ner dokument
-
158kb Ladda ner dokument
-
641kb Ladda ner dokument
-
104kb Ladda ner dokument
-
-
Malmö Citysamverkan, ideell förening, har till Fastighets- och gatukontoret insänt underlag på begärda stadgeändringar, vilka Tekniska nämnden ställt som krav för utbetalning av anslaget belopp för serviceavgift/medlemskap vid dess behandling av ärendet den 27 april 2021, § 182.
Bilagor
-
131kb Ladda ner dokument
-
206kb Ladda ner dokument
-
158kb Ladda ner dokument
-
-
På Limhamn, ekonomisk förening, har till Fastighets- och gatukontoret insänt justerat stämmoprotokoll och begärda stadgeförändringar, vilka Tekniska nämnden ställt som krav för utbetalning av anslaget belopp för serviceavgift/medlemskap vid dess behandling av ärendet den 27 april 2021, § 183.
Bilagor
-
134kb Ladda ner dokument
-
38kb Ladda ner dokument
-
214kb Ladda ner dokument
-
158kb Ladda ner dokument
-
-
Henrik Malmberg (C) har vid Tekniska nämndens sammanträde den 25 maj 2021 väckt initiativärende om platser för småskalig livsmedelshantering. I initiativet föreslås att Tekniska nämnden ska besluta att uppdra åt Fastighets- och gatukontoret att vidta en rad åtgärder vilka samtliga syftar till att öka möjligheterna för småskalig detaljhandel (bemannad som obemannad) i de områden i staden som i dag saknar livsmedelsbutiker inom promenadavstånd.
Tekniska nämnden beslutade vid sammanträdet ifråga, § 220, att överlämna ärendet till Tekniska nämndens arbetsutskott för beredning. Tekniska nämndens arbetsutskott har för sin del berett ärendet vid dess sammanträde den 1 juni 2021, § 70.
Bilagor
-
Lars-Göran Jönsson (M) har vid Tekniska nämndens sammanträde den 25 maj 2021 väckt initiativärende om nya riktlinjer för uteserveringar. I initiativet föreslås att Tekniska nämnden ska besluta att uppdra åt Fastighets- och gatukontoret att inleda en översyn av nu gällande riktlinjer, då med målsättningen att nya, mindre detaljreglerade sådana, kan antas under senhösten 2021, att gälla från och med 2022, samt att omedelbart medge dispens från nu gällande riktlinjer i specifika avseenden.
Tekniska nämnden beslutade vid sammanträdet ifråga, § 224, att överlämna ärendet till Tekniska nämndens arbetsutskott för beredning. Tekniska nämndens arbetsutskott har för sin del berett ärendet vid sammanträde den 1 juni 2021, § 71.
Bilagor
-
179kb Ladda ner dokument
-
153kb Ladda ner dokument
-
396kb Ladda ner dokument
-
156kb Ladda ner dokument
-
-
Lars-Göran Jönsson (M) har vid Tekniska nämndens sammanträde den 25 maj 2021 väckt initiativärende om renhållning och klottersanering. I initiativet föreslås att Tekniska nämnden ska besluta att uppdra åt Fastighets- och gatukontoret att komplettera befintligt entreprenaduppdrag beträffande renhållning i staden, samt att vidta specificerade informationsåtgärder gentemot stadens kontaktcenter, detta i syfte att förbättra hanteringen av felanmälningar från stadens medborgare.
Tekniska nämnden beslutade vid sammanträdet ifråga, § 225, att överlämna ärendet till Tekniska nämndens arbetsutskott för beredning. Tekniska nämndens arbetsutskott har för sin del berett ärendet vid sammanträde den 1 juni 2021, § 72.
Bilagor
-
153kb Ladda ner dokument
-
157kb Ladda ner dokument
-
526kb Ladda ner dokument
-
156kb Ladda ner dokument
-
-
Bilagor
-
13mb Ladda ner dokument
-
188kb Ladda ner dokument
-
257kb Ladda ner dokument
-
64kb Ladda ner dokument
-
472kb Ladda ner dokument
-
416kb Ladda ner dokument
-
-
41
Anmälan av till Tekniska nämnden inkomna skrivelser och beslut 2021
-
Ett Malmöinitiativ inkom i slutet av 2020 till Tekniska nämnden med förslag om att införa en betalbom till Scaniabadets parkeringsplats under kvällstid. Malmöinitiativet behandlades vid sammanträde i Tekniska nämndens trafikutskott i april 2021. Ärendet återremitterades där till förvaltningen med uppdraget att vidare utreda vad som krävs för möjliggörandet av en bom på den berörda platsen.
Fastighets- och gatukontoret har av Parkering Malmö fått en kostnadsberäkning på anläggande av bom. Fastighets- och gatukontoret föreslår att förvaltningen får i uppdrag att verka för att bommen anläggs på Scaniabadets parkering samt att genomföra vissa åtgärder på allmän plats för att styra in parkörer till infarten. Åtgärder på allmän plats, uppskattade till en kostnad om 300 000 kronor hanteras ur nämndens ordinarie driftsbudget.
Bilagor
-
181kb Ladda ner dokument
-
100kb Ladda ner dokument
-
956kb Ladda ner dokument
-
187kb Ladda ner dokument
-
154kb Ladda ner dokument
-
-
Fastighets- och gatukontoret har uppmärksammat att det körs vattenskoter i Malmö kommuns kanaler såväl som längsmed kusten utanför Malmö. Sjösättning av vattenskotrar sker till stor del via den båtslip som finns på Vaktgatan vid Limhamns sjöstad. Då den myckna trafiken dit till följd av detta har lett till trafikrelaterade problem har Tekniska nämndens presidium begärt återkoppling avseende möjlighet att reglera eller flytta båtslipen.
Bilagor
-
151kb Ladda ner dokument
-