Möte 2020-11-19
-
1
Val av protokolljusterare och tid för justering
-
2
Fastställande av dagordning
-
3
Beslut om umgängesbegränsning enligt 14 § 1 st LVU
-
4
Beslut om umgängesbegränsning enligt 14 § 2 stycket punkt 1 LVU
-
5
Beslut om umgängesbegränsning enligt 14 § 2 st 1 LVU
-
6
Beslut om umgängesbegränsning enligt 14 § 2 st 1 LVU
-
7
Yttrande till Kammarrätten i Göteborg
-
8
Ansökan om överflyttning av vårdnad enligt 6 kap. 8 § föräldrabalken
-
9
Nedläggning av faderskapsutredning enligt 2 kap 7 § punkt 1 föräldrabalken
-
10
Nedläggning av faderskapsutredning enligt 2 kap 7 § punkt 1 föräldrabalken
-
11
Nedläggning av faderskapsutredning enligt 2 kap 7 § punkt 1 föräldrabalken
-
12
Nedläggning av faderskapsutredning enligt föräldrabalken 2 kap. 7 § punkt 1
-
13
Nedläggning av faderskapsutredning enligt föräldrabalken 2 kap. 7 § punkt 1
-
14
Begäran till Försäkringskassan om ändring av betalningsmottagare för barnbidrag samt att underhållsstödet betalas ut till annan lämplig person 2020-11-19
-
Konkurrensverket uppmärksammade i samband med en granskande reportageserie i SVT Skåne december 2018 att Malmö stad köpt boende med stöd utan att annonsera i enlighet med gällande upphandlingsbestämmelser.
I en skrivelse från Konkurrensverket 2018-12-19 ombads Malmö stad redogöra för vad som hänt samt att inkomma med kopior på avtal som har ingåtts mellan 2016-01-01 och 2018-12-31. Utifrån begäran redovisade arbetsmarknads- och socialnämnden i Malmö stad 2019-01-25 efterfrågade uppgifter avseende såväl den leverantör som angetts i SVT:s reportage som de leverantörer som vanligen används som alternativ till granskad leverantör för aktuell målgrupp.
På begäran om komplettering 2019-04-02 lämnade arbetsmarknads- och socialnämnden 2019-04-30 ett svar och en förteckning med såväl skriftliga som muntliga avtal. Det avsåg köp av boende med stöd år 2018 och 2019 och omfattade uppgifter om vilka leverantörer förvaltningen använt sig av, beslutsdatum, tidsperiod som avtalen omfattat samt avtalens värde. I svaret uppgavs att redovisade avtal kan gälla olika former av ”boenden med stöd” från olika typ av leverantörer.
I ny begäran om komplettering från Konkurrensverket 2019-05-14 efterfrågades uppgifter om vilka tjänster olika former av boenden tillhandahållit, vilka köp som gjorts av respektive tjänst, kopior av avtal samt fakturor styrkande de muntliga avtalen avseende typ av tjänst och till vilket värde. Svar lämnades 2019-08-27 i form av ett yttrande med förteckning och bilagor från arbetsmarknads- och socialnämnden, ASN-2018-22411. Tillhörande fakturor skickades postalt.
Konkurrensverket inkom 2019-10-08 med ytterligare begäran om komplettering. Då arbetsmarknads- och socialnämnden i tidigare yttrande lämnat uppgift om att de boenden med stöd som köps är av olika slag efterfrågas beskrivningar av de olika tjänsterna och varför det rör sig om tjänster av olika slag. De ville även veta om inköp av samma typer av boenden med stöd fortsatt göras under 2019, och om så varit ville de ha en sammanställning av dessa. Kompletterande uppgifter sammanställdes och skickades konkurrensverket 2019-11-01.
2020-03-10 begärde Konkurrensverket ytterligare komplettering: De ville då veta hur kraven på de olika leverantörerna skiljer sig åt avseende vilken typ av boende med stöd som förvaltningen köper, om en upphandling har publicerats och hur inköp av de olika kategorierna redovisas samt få en redovisning av senast gjorda köpet i augusti 2019 med tillhörande styrkt avtal eller faktura.
Ytterligare en kompletteringsbegäran inkom med frågor om värdet av inköp av boende med stöd år 2019 samt önskan om ett skriftligt avtal som ingåtts med en leverantör någon gång under december 2019. Arbetsmarknads- och socialnämnden svarade 2020-06-22.
Aktuellt ärende som inkom till förvaltningen 2020-10-15 avser en sammanfattning av Konkurrensverkets utredning och deras preliminära bedömning i ärendet. Som framgår i Konkurrensverkets skrivelse kan utredningen komma att resultera i en ansökan om upphandlingsskadeavgift, därmed ger de arbetsmarknads- och socialnämnden tillfälle att lämna synpunkter på den preliminära bedömningen. -
16
Ärende väckt av Vänsterpartiet- frågor gällande arbetsmarknads- och socialförvaltningens verksamheter
Svar på frågor gällande Arbetsmarknads- och socialförvaltningens verksamheter utifrån ett nämndinitiativ väckt av Vänsterpartiet 201022.
Frågorna gäller dels omorganisationen av Arbetsmarknads- och socialförvaltningen dels frågor om de specifika verksamheterna Resursteam Heder samt Sociala insatsgrupper (SIG).Bilagor
-
129kb Ladda ner dokument
-
197kb Ladda ner dokument
-
83kb Ladda ner dokument
-
175kb Ladda ner dokument
-
-
Tekniska nämnden har gett fastighets- och gatukontoret i uppdrag att undersöka hur nämnden, i samverkan med andra relevanta nämnder, kan stimulera, stötta och samordna samverkansprocesser i geografiskt avgränsade områden. Uppdraget handlar också om att utveckla processmodeller för samverkan med ambitionen att hela Malmö stad ska arbeta utifrån en gemensam samverkansprocessmodell. Det framtagna förslaget till modell för samverkansstöd är nu ute på remiss för bland annat arbetsmarknads- och socialnämnden att svara på.
Arbetsmarknads- och socialförvaltningen välkomnar denna utredning om förslag till modell för lokal samverkan. Det behövs inom staden ett samlat grepp och gemensam plattform för hur varierande former av samverkan med olika aktörer i geografiskt avgränsade områden bör hanteras. Förvaltningen anser att tydliggörande av syfte, mandat och samverkanskriterier är områden som skulle behöva utvecklas i modellen.Arbetsmarknads- och socialnämndens arbetsutskott har berett ärendet 2020-11-05 § 241.
Bilagor
-
146kb Ladda ner dokument
-
324kb Ladda ner dokument
-
200kb Ladda ner dokument
-
-
Arbetsmarknads- och socialnämnden har mottagit en motion från John Roslund (M) och Tony Rahm (M) om att instiftandet av ett årligt pris till aktörer som bidragit till att skapa trygghet i Malmö, så kallade trygghetsambassadörer.
Arbetsmarknads- och socialförvaltningen delar motionärernas bedömning att det är viktig att lyfta fram exempel på goda krafter i staden. Flera kommuner i Sverige har instiftat pris för samhällsaktörer som bidragit till att öka tryggheten och minska brottsligheten.
Arbetsmarknads- och socialförvaltningen ser inga hinder för att även Malmö instiftar ett årligt trygghetspris. Förvaltningen menar att det eventuella årliga trygghetspriset med fördel delas ut av Kommunstyrelsen i samverkan med andra samhällsaktörer, till exempel polis och räddningstjänst. Med detta anser arbetsmarknads- och socialförvaltningen motionen besvarad.Arbetsmarknads- och socialnämndens arbetsutskott har berett ärendet 2020-11-05 § 242.
Bilagor
-
153kb Ladda ner dokument
-
175kb Ladda ner dokument
-
133kb Ladda ner dokument
-
90kb Ladda ner dokument
-
-
19
Remiss angående Motion av John Roslund (M) och Tony Rahm (M) om att bryta ensamheten och öka integrationen, STK-2020-768
Arbetsmarknads- och socialnämnden har beretts tillfälle att yttra sig över aktuell motion som inkommit till kommunfullmäktige från John Roslund (M) och Tony Rahm (M).
I motionen framförs yrkande att kommunfullmäktige ska besluta att kommunstyrelsen utreder möjligheten att skapa förutsättningar för ett boende i Malmö utifrån ett boendekoncept som Helsingborgshem i Helsingborgs kommun har utvecklat där fokus är att bryta ensamheten och öka integrationen.
Arbetsmarknads- och socialförvaltningen redogör i ärendet för aktuella förhållanden kopplade till yrkandet.Arbetsmarknads- och socialnämndens arbetsutskott har berett ärendet 2020-11-05 § 243.
Bilagor
-
149kb Ladda ner dokument
-
276kb Ladda ner dokument
-
159kb Ladda ner dokument
-
91kb Ladda ner dokument
-
-
Arbetsmarknads- och socialnämnden lämnar årligen organisationsbidrag till idéburna organisationer i Malmö med verksamhet inom det sociala området. Bidraget syftar till att ge stöd till idéburna organisationer som bedriver en etablerad verksamhet i Malmö. Verksamheten ska stärka, komplettera eller utgöra ett alternativ till nämndens verksamhet gentemot människor i utsatta situationer.
Barn- och unga i socialt eller ekonomiskt utsatta situationer inklusive vårdnadshavare är ett av fyra verksamhetsområden som nämnden beviljar bidrag till. Ärendet innehåller förvaltningens förslag till fördelning av bidrag till organisationer som bedriver verksamhet inom barn- och ungaområdet verksamhetsåret 2021.
Förvaltningen föreslår att bevilja tio idéburna organisationer bidrag inom barn- och ungaområdet om totalt 1 420 000 kr för verksamhetsåret 2021. Förvaltningen föreslår att avslå en ansökan. Den totala ansökta summan inom området är 3 504 700 kr.Arbetsmarknads- och socialnämndens arbetsutskott har berett ärendet 20-11-05 § 245.
Bilagor
-
155kb Ladda ner dokument
-
372kb Ladda ner dokument
-
11mb Ladda ner dokument
-
12mb Ladda ner dokument
-
38mb Ladda ner dokument
-
16mb Ladda ner dokument
-
16mb Ladda ner dokument
-
13mb Ladda ner dokument
-
65kb Ladda ner dokument
-
254kb Ladda ner dokument
-
-
Arbetsmarknads- och socialnämnden lämnar årligen organisationsbidrag till idéburna organisationer i Malmö med verksamhet inom det sociala området. Bidraget syftar till att ge stöd till idéburna organisationer som bedriver en etablerad verksamhet i Malmö. Verksamheten ska stärka, komplettera eller utgöra ett alternativ till nämndens verksamhet gentemot människor i utsatta situationer.
Hemlöshet och missbruk är två av fyra verksamhetsområden som nämnden beviljar bidrag till. Ärendet innehåller förvaltningens förslag till fördelning av bidrag till organisationer som bedriver verksamhet inom området hemlöshet och missbruk verksamhetsåret 2021.
Förvaltningen föreslår att avslå en ansökan om organisationsbidrag samt att bevilja 17 idéburna organisationer bidrag inom området hemlöshet och missbruk om totalt 4 199 000 kr för verksamhetsåret 2021. Den totala ansökta summan inom området är 17 796 549 kr.Arbetsmarknads- och socialnämndens arbetsutskott har berett ärendet 20-11-05 § 246.
Bilagor
-
161kb Ladda ner dokument
-
439kb Ladda ner dokument
-
17mb Ladda ner dokument
-
276kb Ladda ner dokument
-
268kb Ladda ner dokument
-
266kb Ladda ner dokument
-
48kb Ladda ner dokument
-
51kb Ladda ner dokument
-
254kb Ladda ner dokument
-
65kb Ladda ner dokument
-
-
RFSL Rådgivningen Skåne (org. nummer 846003–2488) bedriver sedan många år arbete för jämlik hälsa och mot diskriminering i Malmö och erhåller ekonomiskt stöd från Malmö stad för flera delar av sin verksamhet. En del av stödet består av ett organisationsbidrag som sedan år 2017 fördelas av arbetsmarknads- och socialnämnden. Föreliggande ärende behandlar RFSL Rådgivningens ansökan om organisationsbidrag för verksamhetsåret 2021. Ärendet presenterar även förvaltningens bedömning avseende en mer ändamålsenlig bidragsgivning och samverkansform för RFL Rådgivningen efter att förvaltningen fick i uppdrag att utreda detta under 2020 (ASN-2019-10343).
RFSL Rådgivningen ansöker om organisationsbidrag för tre delar i sin verksamhet: (1) Kompetensutveckling och kompetenssamverkan, (2) individuellt stöd genom kurator samt (3) utåtriktat och identitetsstärkande arbete. RFSL Rådgivningen skickar årligen in redovisning av ekonomi och verksamhet till arbetsmarknads- och socialförvaltningen.
Arbetsmarknads- och socialförvaltningen menar att RFSL Rådgivningen Skåne är en viktig aktör inom sitt område i Malmö och har ett stort förtroende hos målgruppen. Sammantaget föreslår arbetsmarknads- och socialförvaltningen att bevilja RFSL Rådgivningens ansökan med 1 000 000 kr för verksamhetsåret 2021.Arbetsmarknads- och socialnämndens arbetsutskott har berett ärendet 20-11-05 § 244.
Bilagor
-
149kb Ladda ner dokument
-
332kb Ladda ner dokument
-
25mb Ladda ner dokument
-
284kb Ladda ner dokument
-
-
23
Ansökan om organisationsbidrag verksamhetsåret 2021 inom våld i nära relation och hedersrelaterat våld och förtryck
Arbetsmarknads- och socialnämnden lämnar årligen organisationsbidrag till idéburna organisationer i Malmö med verksamhet inom det sociala området. Bidraget syftar till att ge stöd till idéburna organisationer som bedriver en etablerad verksamhet i Malmö. Verksamheten ska stärka, komplettera eller utgöra ett alternativ till nämndens verksamhet gentemot människor i utsatta situationer.
Våld i nära relation och hedersrelaterat våld och förtryck är ett av fyra verksamhetsområden som nämnden beviljar bidrag till. Ärendet innehåller förvaltningens förslag till fördelning av bidrag till organisationer som bedriver verksamhet inom området våld i nära relation och hedersrelaterat våld och förtryck verksamhetsåret 2021.
Förvaltningen föreslår att bevilja åtta idéburna organisationer bidrag inom området våld i nära relation och hedersrelaterat våld och förtryck om totalt 3 195 000 kr för verksamhetsåret 2021. Den totala ansökta summan inom området är 5 995 630 kr.Arbetsmarknads- och socialnämndens arbetsutskott har berett ärendet 20-11-05 § 247.
Bilagor
-
155kb Ladda ner dokument
-
359kb Ladda ner dokument
-
254kb Ladda ner dokument
-
963kb Ladda ner dokument
-
65kb Ladda ner dokument
-
-
Under vintern 2019–2020 hade arbetsmarknads- och socialförvaltningen ett idéburet offentligt partnerskap (IOP) med Stiftelsen Skåne stadsmission och Fryshuset i Malmö med syfte att driva två värmestugor i Malmö under vintermånaderna.
Föreliggande ärende föreslår en ny överenskommelse för vintern 2020–2021. Partnerskapet omfattar två insatser, en värmestuga för unga mellan 18-25 år och en värmestuga för vuxna över 25 år. Insatserna föreslås att bedrivas under fyra vintermånader vintern 2020-2021, med start i december 2020 fram till och med 31 mars 2021.Arbetsmarknads- och socialförvaltningen bedömer att behovet av de akuta insatser som civil-samhällets organisationer erbjudit under föregående vintrar är väl dokumenterat och stärks av det faktum att flera myndigheter regelbundet hänvisat besökare dit. Förvaltningen bedömer att behovet kvarstår inför kommande vinter och anser att denna insats med fördel genomförs i samverkan med det civila samhällets organisationer.
Arbetsmarknads- och socialnämndens arbetsutskott har berett ärenden 2020-11-05 § 253.
Bilagor
-
149kb Ladda ner dokument
-
395kb Ladda ner dokument
-
496kb Ladda ner dokument
-
517kb Ladda ner dokument
-
-
Arbetsmarknads- och socialnämnden ingick under vintern 2019/2020 ett idéburet offentligt partnerskap tillsammans med Fryshuset i Malmö och Skåne stadsmission för att bedriva två värmestugor. I samband med beslutet gav nämnden förvaltningen i uppdrag att utreda möjligheten att bedriva värmestuga i egen regi.
Utredningens samlade bedömning är att värmestugor inte bör bedrivas av arbetsmarknads- och socialnämnden i egen regi, utan att eventuella Värmestugor kommande vinter även fortsättningsvis bör ske genom samverkan med organisationer från civilsamhället.Arbetsmarknads- och socialnämndens arbetsutskott har berett ärenden 2020-11-05 § 254.
Bilagor
-
146kb Ladda ner dokument
-
157kb Ladda ner dokument
-
624kb Ladda ner dokument
-
-
Skolfam är en förebyggande, standardiserad arbetsmodell som syftar till att stärka familjehemsplacerade barns skolgång. Skolfam startade med ett team 2012 och har under årens lopp utökats, till idag sex team.
Skolfam är en del av Arbetsmarknads- och socialförvaltningens stöd och förebyggande åtgärder riktade till familjehemplacerade barn och deras familjehem.
Syftet med rapporten är att redovisa hur det gått för de barn som tagit del av Skolfam samt de erfarenheter och lärdomar som framkommit av satsningen på Skolfam-team för de familjehemsplacerade barnen.Arbetsmarknads- och socialnämndens arbetsutskott har berett ärenden 2020-11-05 § 255.
Bilagor
-
144kb Ladda ner dokument
-
114kb Ladda ner dokument
-
806kb Ladda ner dokument
-
-
Kommunfullmäktige har genom arbetsmarknads- och socialnämndens reglemente angivit nämndens ansvarsområde och uppdrag. Nämnden har antagit arbetsformer för arbetsmarknads- och socialnämndens arbetsutskott och dess myndighetsutskott.
Utifrån ny organisering i förvaltningen finns det behov av att förändra ärendefördelningen till de tre myndighetsutskotten och föreliggande ärendet lämnar förslag om detta. Förvaltningen föreslår även andra förändringar som syftar att bidra till en ökad tydlighet för vad arbetsformerna styr i relation till andra styrdokument som rör nämndens verksamhet.Arbetsmarknads- och socialnämndens arbetsutskott har berett ärenden 2020-11-05 § 249.
Bilagor
-
146kb Ladda ner dokument
-
255kb Ladda ner dokument
-
215kb Ladda ner dokument
-
-
28
Revidering av arbetsmarknads- och socialförvaltningens riktlinjer för stöd, myndighetsutövning och insatser till barn och unga
I ärendet lämnar arbetsmarknads- och socialförvaltningen förslag på reviderade riktlinjer för stöd, myndighetsutövning och insatser till barn och unga. Strukturen från de tidigare riktlinjerna har bibehållits och revidering har gjorts inom flera avsnitt. De föreslås träda i kraft 1 december 2020.
Arbetsmarknads- och socialnämndens arbetsutskott har berett ärenden 2020-11-05 § 250.
Bilagor
-
147kb Ladda ner dokument
-
522kb Ladda ner dokument
-
548kb Ladda ner dokument
-
-
Enligt Malmö stads riktlinje för inköp ska upphandlande myndighet enligt gällande lagstiftning besluta om riktlinjer vid direktupphandling.
2019-01-30 antog arbetsmarknads och socialnämnden Riktlinjer för direktupphandling (ASN-2018-19498). Denna riktlinje behöver nu revideras främst avseende beloppsgränser.Arbetsmarknads- och socialnämndens arbetsutskott har berett ärenden 2020-11-05 § 248.
Bilagor
-
144kb Ladda ner dokument
-
148kb Ladda ner dokument
-
185kb Ladda ner dokument
-
-
Aktuellt ärende upprättat med anledning av behov av en kompletterande ändring i avsnitt Studerande i de av arbetsmarknads- och socialnämnden per den 17 juni 2020 beslutade Riktlinjer för handläggning av försörjningsstöd och ekonomiskt bistånd till livsföringen i övrigt.
I det beslutsunderlag, tjänsteskrivelsen, som arbetsmarknads- och socialförvaltningen tagit fram till nämndens sammanträde 17 juni 2020 anges på sida 26, översta stycket att ”Vidare föreslås skrivningen avseende eftergymnasiala studier tas bort; utifrån ett arbetsmarknadsperspektiv bedöms eftergymnasiala studier inte vara nödvändigt för att etablera sig på arbetsmarknaden då den enskilde måste vara beredd på att lösa sin egen försörjning genom att ta enklare jobb som inte ställer krav på eftergymnasial utbildning.”
I den sammanställning av förslag till revidering som presenterade i avsnittet kring studerande på sida 27 i tjänsteskrivelse har förslaget kring att ta bort avsnittet avseende eftergymnasiala studier fallit bort och texten står fortsatt kvar i de riktlinjer som nämnden beslutade om 17 juni 2020 och som trädde i kraft 1 september 2020.
Aktuellt stycke i riktlinjerna lyder:
Som grundregel gäller att för studier på eftergymnasial nivå ska försörjningsstöd inte utgå under studieterminerna om sökanden är arbetsför. Från grundregeln kan undantag göras då särskilda skäl föreligger. Försörjningsstöd kan sålunda beviljas till vuxenstuderande intill dess studiemedel kan utgå om studierna kan ses som ett led i en rehabilitering eller bedöms ha en viktig förebyggande effekt. Flyktingar kan beviljas försörjningsstöd för studier under en övergångsperiod från att etableringsinsatser avslutats till dess att studiemedel kan beviljas.
Arbetsmarknads- och socialförvaltningen föreslår att avsnittet om eftergymnasiala studier på sida 16 - 17 i beslutade riktlinjer stryks mot bakgrund av vad som redogjordes för i tjänsteskrivelsen till nämndens sammanträde 17 juni 2020.Arbetsmarknads- och socialnämndens arbetsutskott har berett ärenden 2020-11-05 § 251.
Bilagor
-
154kb Ladda ner dokument
-
166kb Ladda ner dokument
-
234kb Ladda ner dokument
-
-
Enligt arbetsmarknads- och socialnämndens reglemente ska nämndens myndighetsutskott behandla vissa ärenden som innebär myndighetsutövning mot enskild. Reglementet ger nämnden möjlighet att vid behov inrätta flera utskott. Enligt reglementet ska utskotten bestå av tre ledamöter och tre ersättare och nämnden ska utse en ordförande och en vice ordförande. Ett utskott är enligt nämndens reglemente beslutsfört med tre ledamöter närvarande.
Utifrån den rådande samhällssituationen med spridning av covid-19 beslutade arbetsmarknads- och socialnämnden den 26 mars 2020 att aktivera det förvaltningsövergripande myndighetsutskottet under perioden 26 mars till och med den 3 juli 2020, med möjlighet att behandla ärenden från myndighetsutskott 1, 2 och 3 i de fall dessa inte kan sammanträda. Arbetsmarknads- och socialnämnden gav ordföranden möjlighet att utse ledamöter och ersättare till det förvaltningsövergripande myndighetsutskottet för att säkerställa utskottets beslutsförhet under samma period. Det förvaltningsövergripande myndighetsutskottet behövde inte sammanträda.
Utifrån den fortsatt rådande samhällssituationen med spridning av covid-19 föreslås arbetsmarknads- och socialnämnden aktivera det förvaltningsövergripande myndighetsutskottet, och ge utskottet möjlighet att behandla ärenden från myndighetsutskott 1, 2 och 3 i de fall de ordinarie utskotten inte har möjlighet att sammanträda, under perioden 19 november 2020 - 25 juni 2021.
Utgångspunkten är att inplanerade sammanträden för myndighetsutskott 1, 2 och 3 genomförs. Det förvaltningsövergripande myndighetsutskottet ska först sammanträda i det fall något av de ordinarie myndighetsutskotten inte är beslutsföra.
För att säkerställa att det förvaltningsövergripande myndighetsutskottet alltid är beslutsfört föreslås ordförande i nämnden få möjlighet att utse ledamöter och ersättare till det förvaltningsövergripande myndighetsutskottet. Ledamöter och ersättare ska ersättas av företrädare från samma parti eller i enlighet med valteknisk samverkan. Beslutet föreslås gälla under perioden 19 november 2020 till den 25 juni 2021. Beslutet är en säkerhetsåtgärd under situationen med spridning av covid-19 för att garantera att det förvaltningsövergripande myndighetsutskottet alltid är beslutsfört.Bilagor
-
128kb Ladda ner dokument
-
176kb Ladda ner dokument
-
-
Arbetsmarknads- och socialnämnden ska enligt 16 kap 6 h § SoL lämna en statistikrapport till kommunfullmäktige över hur många gynnande beslut enligt 4 kap 1 § SoL som inte har verkställts inom tre månader från dagen för respektive beslut samt över hur många gynnande beslut enligt 4 kap 1 § SoL som inte har verkställts på nytt inom tre månader från den dag då verkställigheten avbröts.
Nämnden ska enligt 16 kap 6 g-f §§ SoL rapportera detsamma till kommunens revisorer samt anmäla när ett tidigare rapporterat beslut har verkställts.
I aktuell rapport som avser tredje kvartalet 2020 rapporteras 38 ej verkställda beslut och 1 beslut gällande gynnande beslut som inte verkställts på nytt inom tre månader från dagen då verkställigheten avbröts. Det finns totalt 16 gynnande beslut som tidigare anmälts in som ej verkställda men som under kvartalet har verkställts.Arbetsmarknads- och socialnämndens arbetsutskott har berett ärenden 2020-11-05 § 256.
Bilagor
-
148kb Ladda ner dokument
-
377kb Ladda ner dokument
-
227kb Ladda ner dokument
-
324kb Ladda ner dokument
-
-
33
Anmälan av delegationsbeslut och beslut fattade av förordnade ledamöter och nämndens ordförande
-
34
Anmälan av inkomna, utgående och upprättade handlingar
-
35
Arbetsmarknadsinformation
-
36
Bostadsförsörjningsprogram
-
37
Information från förvaltningsdirektören