Möte 2021-05-27
-
1
Genomgång och föredragning av ärenden
-
Förteckning över skrivelser inför stadsbyggnadsnämndens sammanträde 2021-05-27.
-
144kb Ladda ner dokument
-
-
Antagande av förslag till kvartersindelning och kvartersnamn i Dp 5546, Dp 5588 och Dp 5625.
-
114kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
177kb Ladda ner dokument
-
171kb Ladda ner dokument
-
171kb Ladda ner dokument
-
-
Stadsbyggnadsnämnden har för perioden januari – april 2021 ett utfall på -1 624 tkr och en prognos +-0 tkr jämfört med budget. Bostadsanpassningsbidrag har under perioden januari - april 2021 ett utfall på +4 182 tkr och en prognos på + 3 000 tkr jämfört med budget. Se bifogad rapport avseende stadsbyggnadsnämndens redovisning av Ekonomisk prognos 2021.
-
123kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
381kb Ladda ner dokument
-
-
7
Remiss - Motion av Magnus Olsson (SD) om nolltolerans mot våld och hot på arbetsplatser, STK-2021-67
Sverigedemokraterna har inkommit med en motion gällande våld och hot på arbetsplatser. Många av Malmö stads anställda ingår i yrkesgrupper som utsätts för hot och våld. Intern kontrollrapporter har visat att hot mot anställda är ett utbrett problem i Malmö stad. Sverigedemokraterna anser att det är oacceptabelt att gå till jobbet och utsättas för hot och våld och efterfrågar en strategi för nolltolerans mot våld och hot på Malmö stads arbetsplatser.
-
122kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
209kb Ladda ner dokument
-
166kb Ladda ner dokument
-
-
Förslagsställaren önskar ge stadsbyggnadsnämnden, tekniska nämnden och kulturnämnden i uppdrag att utreda möjligheterna att under sommarmånaderna återupprätta en persontågtrafikering av den så kallade Sillabanan. Tågtrafiken ska minna om gångna tider och föreslås därför drivas av ånglok.
-
135kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
131kb Ladda ner dokument
-
201kb Ladda ner dokument
-
-
Stadsbyggnadsnämnden har från stadskontoret fått Remiss – Ett förbättrat genomförande av MKB-direktivet för yttrande. Stadsbyggnadsnämnden har den 23 september 2020, § 276, i ett tidigare ärende (SBN-2020-758) yttrat sig över en promemoria (DS 2020:19) med förslag på anpassningar av plan- och bygglagen (PBL) och plan-och byggförordningen (PBF) i anledning av de synpunkter Europeiska kommissionen lämnat på hur MKB-direktivet genomförts i svensk rätt. Den nu aktuella remissen avser MKB-direktivets genomförande i tillstånds- och anmälningsärenden enligt miljöbalken och annan lagstiftning. Stadsbyggnadskontoret har inga invändningar mot de föreslagna ändringarna.
-
151kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
123kb Ladda ner dokument
-
-
10
Remiss - Boverkets promemoria Önskemål om utökat bemyndigande att meddela föreskrifter för friytor för lek och utevistelse vid skolor, förskolor, fritidshem, STK-2021-569
Stadsbyggnadskontoret ställer sig positiva till att Boverket får ett utökat bemyndigande att meddela föreskrifter för friytor för lek och utevistelse vid skolor, förskolor, fritidshem och annan jämförlig verksamhet. Friytornas storlek är en grundkvalitet och den enda kvalitetsaspekt som genom plan- och bygglagen kan säkerställas över tid, medan andra kvaliteter i utemiljön i huvudsak måste hanteras i annan ordning.
-
153kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
230kb Ladda ner dokument
-
306kb Ladda ner dokument
-
-
11
Remiss - Motion av Charlotte Bossen (C) och Kay Wictorin (C) om kulturhamn och husbåtsetablering i Malmö, STK-2021-81
I motionen föreslås att kommunfullmäktige besluta att uppdra åt berörda nämnder att i enlighet med motionens intentioner i samverkan med berörda nämnder utarbeta ett förslag till ett program för kulturhamn samt fler husbåtsetableringar i Malmö. Kommunfullmäktige har översänt motion om kulturhamn och husbåtsetablering till bland annat stadsbyggnadsnämnden för yttrande. Stadsbyggnadskontoret anser att frågan om kulturhamn och husbåtsetablering hanteras ingående redan idag bland annat genom Översiktsplan för Malmö och planen för arbetet med att stärka Malmös roll som framtidens kuststad (KS, april 2019) och att den inte behöver utredas vidare genom ett ytterligare program.
-
147kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
140kb Ladda ner dokument
-
50kb Ladda ner dokument
-
-
12
Remiss - Motion av Charlotte Bossen (C) och Kay Wictorin (C) om bättre tillgänglighet till Malmös kanalsystem, STK-2021-97
I motionen föreslås att kommunfullmäktige ska besluta att uppdra åt berörda nämnder att utreda hur vattenkvaliteten kan höjas i Malmös kanaler. Motionen lämnats till bland annat stadsbyggnadsnämnden för yttrande. Stadsbyggnadsnämnden ser positiv på att de ansvariga förvaltningarna redan idag arbetar kontinuerlig med förbättring av kanalens vattenkvalité, avfallshantering och hur tillgängligheten kan bli ännu bättre.
-
136kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
142kb Ladda ner dokument
-
50kb Ladda ner dokument
-
-
Sverigedemokraterna har i ett nämndsinitiativ till stadsbyggnadsnämnden gällande detaljplaneläggningen av Louisedals gård föreslagit att detaljplanen utformas så att det blir möjligt att använda befintlig gårdsbebyggelse för fler användningar än bostäder, samt att gårdsbebyggelsen förses med rivningsförbud och skydd av kulturvärden. Stadsbyggnadsnämnden har gett stadsbyggnadskontoret i uppdrag att utreda innebörden av och konsekvenserna av förslaget. Stadsbyggnadskontorets slutsats är att förslagen kring en flexibel användning och bevarandekrav på gården kan tillgodoses i stora delar i kommande samrådshandling. Resultat av samrådet och den markanvisning som planeras i samband med samrådet kan dock innebära att bedömningen behöver omprövas.
-
301kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
730kb Ladda ner dokument
-
150kb Ladda ner dokument
-
-
14
Detaljplan för del av fastigheten Sallerup 180:21 m.fl. (Hemgården) i Fortuna Hemgården i Malmö (Dp 5523)
Godkännande.
Syftet med detaljplanen är att göra det möjligt att etablera ett verksamhetsområde i anslutning till Yttre Ringvägen i Hemgården. Planläggningen motiveras av ett uttalat behov av större industritomter i Malmö. Planen omfattar även parkmark för rekreation och dagvattenhantering.-
144kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
863kb Ladda ner dokument
-
148kb Ladda ner dokument
-
55kb Ladda ner dokument
-
117kb Ladda ner dokument
-
705kb Ladda ner dokument
-
128kb Ladda ner dokument
-
146kb Ladda ner dokument
-
462kb Ladda ner dokument
-
218kb Ladda ner dokument
-
383kb Ladda ner dokument
-
-
Stadsbyggnadsnämnden gav 2019-12-12 stadsbyggnadskontoret i uppdrag att påbörja arbetet med detaljplan för del av fastigheten Tullstorp 180:84 m.fl. i Fortuna Hemgården i Malmö (Dp 5686). I underlaget till beslut om planuppdrag anges att planarbetet behöver inledas med att ta fram en strukturskiss för planområdet samt utzoomat mot norr, väster och söder. Delrapport strukturskiss tas fram för att tydliggöra förutsättningarna för denna detaljplan.
Ärendet inleds med information som ges av planarkitekterna Magdalena Alevra och Kristina Nilsson.
-
154kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
-
Syftet med planförslaget är att göra det möjligt att bygga ca 20–25 småhus i 1 ½ plan. Det föreslagna planområdet ligger i ytterområdet av Oxie och gränsar till öppet odlingslandskap, gårdsbebyggelse och Toarps Ekoby. Den nya bebyggelsen föreslås ligga i en sluttning med angöring från N P Skölds väg samlat kring ett generöst gemensamt rum för angöring, lek, vistelse och grönska. Dagvatten och skyfall hanteras genom fördröjning inom och intill planområdet. Höjdskillnaden inom området är 15 meter och kräver omsorg i anläggningen av marken, terrasseringar behövs och stödmurar får ha högsta höjd av 0,6 meter. Det gemensamma rummet ska bearbetas med vilplan mellan sluttande gångytor för att uppnå tillgänglighet för personer med nedsatt rörelseförmåga. Planförslaget är upprättat i enlighet med översiktsplanen och är förenligt med länsstyrelsens granskningsyttrande över denna.
-
131kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
583kb Ladda ner dokument
-
472kb Ladda ner dokument
-
-
Antagande.
Syftet med ändringen av detaljplan är att göra det möjligt att inreda vind i befintligt bostadshus för att tillskapa ytterligare lägenheter.-
131kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
251kb Ladda ner dokument
-
178kb Ladda ner dokument
-
-
Antagande.
Syftet med ändringen av detaljplanen är att utöka byggrätten för industriändamål på befintlig industrifastighet (Spännbucklan 9). Byggrätten utökas genom att ändra byggnadshöjden så att 12 meter tillåts inom hela fastigheten, jämfört med idag då 12 meter endast tillåts på häften av fastigheten och 6 meter på den andra halvan.-
160kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
218kb Ladda ner dokument
-
604kb Ladda ner dokument
-
422kb Ladda ner dokument
-
-
Granskning.
Syftet med detaljplanen är att möjliggöra förtätning i bostadsområdet Almgården med fler bostäder, detaljhandel, kontor och service. Detaljplanen innehåller befintliga och nya byggrätter på fastigheten Almgården 4 och nya byggrätter på del av fastigheten Rosengård 131:49. Sammanlagt resulterar planförslaget i cirka 650 nya bostäder. Vidare finns det möjlighet att genom detaljplanen skapa en mer varierad bebyggelse med tydliga gårdsrum. Inom området skapas nya stråk som kopplar ihop bostadsgårdarna med omgivande stråk och grönytor.Ärendet inleds med information som ges av planarkitekt Emelie Malmberg.
-
141kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
592kb Ladda ner dokument
-
690kb Ladda ner dokument
-
47kb Ladda ner dokument
-
84kb Ladda ner dokument
-
-
Granskning.
Planförslaget möjliggör en fortsatt utveckling av hästverksamhet inom fastigheten Rosengård 130:406 och tillgodoser behoven för att kunna omlokalisera befintliga Jägersro Trav och Galopp till planområdet. I planförslaget föreslås även kompletterande verksamheter inom kvartersmarken och ett större allmänt naturområde i nordväst, intill Risebergabäcken. Den nya gatan skapar möjlighet till kollektivtrafik genom området.-
180kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
14mb Ladda ner dokument
-
871kb Ladda ner dokument
-
150kb Ladda ner dokument
-
-
Samråd
Planförslaget syftar till att utreda möjlighet till nya bostäder i Lorensborg och Bellevuegården i samverkan med en omvandling av gatan för att förbättra förutsättningarna att resa kollektivt, med cykel eller till fots.-
138kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
34mb Ladda ner dokument
-
881kb Ladda ner dokument
-
168kb Ladda ner dokument
-
11mb Ladda ner dokument
-
488kb Ladda ner dokument
-
737kb Ladda ner dokument
-
79kb Ladda ner dokument
-
121kb Ladda ner dokument
-
53kb Ladda ner dokument
-
-
Samråd.
Syftet med detaljplanen är att möjliggöra för gymnasieskola och centrumverksamhet i den befintliga byggnaden på fastigheten. Syftet är också att skydda kulturhistoriskt värdefull miljö. Planläggningen motiveras av att gymnasieskola redan finns på platsen och att det bedöms lämpligt att det tidsbegränsade bygglovet för denna blir permanent.-
148kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
593kb Ladda ner dokument
-
623kb Ladda ner dokument
-
-
Planuppdrag.
Syftet med detaljplaneändringen är att möjliggöra förändringar i fastighetsindelningen för Harbacken 7 genom att ta bort gällande fastighetsindelningsbestämmelser för fastigheten.-
120kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
495kb Ladda ner dokument
-
-
24
Ändring av detaljplan för fastigheten Lyckan 30 m.fl. i Sofielunds industriområde i Malmö (ÄDp 5651)
Återkallande.
Stadsbyggnadsnämnden gav 2019-06-27 stadsbyggnadskontoret i uppdrag att pröva möjligheten att utöka byggrätten för industri inom fastigheten Lyckan 30, samt att pröva möjligheten att planlägga del av fastigheterna Innerstaden 130:30 samt 130:33 för industri. Samråd genomfördes under februari 2021.
Den sökande har nu meddelat att man vill avsluta planarbetet. Därför föreslås detaljplanearbetet återkallas.-
126kb Ladda ner dokument
-
-
Det bedöms inte lämpligt att omvandla enstaka fastighet till bostäder i verksamhetsområdet om inte hela områdets användning ska omprövas. I omgivningen finns flera faktorer som gör att ny bostadsbebyggelse är olämpligt på platsen; järnvägen som är farligt gods-led, bensinmacken som är uppmärksamhetsområde för miljöfarlig verksamhet samt buller från både tåg- och biltrafik. I översiktsplanen finns flera ställningstaganden som anger att Emilstorps verksamhetsområde fortsatt ska utvecklas som verksamhetsområde. Emilstorp erbjuder lokaler för mindre, icke-störande verksamheter i ett bostads- och kollektivtrafiknära område, en användning som ofta går förlorad i utbyggnaden av ny blandad stad.
-
119kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
-
Martin Molin (C) och Bengt Svensson (C) har i skrivelse till stadsbyggnadsnämnden yrkat att nämnden ska ge i uppdrag åt stadsbyggnadskontoret att utreda hur tillståndsprocessen för den som vill utöva gatukonst kan förenklas genom att identifiera vissa typfall där kraven på bygglov kan undantas, alternativt ske på ett förenklat sätt. Mot bakgrund av gällande lagstiftning kan stadsbyggnadskontoret inte frångå lovplikten, utan måste bedöma varje enskilt fall med anledning av det som framgår i plan- och bygglagen. Däremot redovisas ett antal åtgärder nedan som kommer att förenkla och förtydliga ansökningsprocessen och vilka regler som gäller.
Ärendet inleds med information som hålls av bygglovsarkitekt Pontus Alexandersson.
-
303kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
-
Åtgärden innebär nybyggnad av flerbostadshus inom fastigheten Godsfinkan 3 (Carlsgatan) med totalt 192 st lägenheter, 7 st lokaler (butiker, restaurang, kontor), parkeringsgarage samt solcellsanläggning, murar och stödmurar. Som en del av Malmös nya stadssiluett i Nyhamnen har bl a gestaltningen av tornen varit en viktig del av handläggningen. Stadsbyggnadsnämnden föreslås ge stadsbyggnadskontoret i uppdrag att fatta beslut gällande ansökan om bygglov i nämndens ställe.
-
Åtgärden innebär att bygglov prövas på nytt för nybyggnad av 2 st. flerbostadshus på fastigheten Dagvattnet 2 (Hyllie vattenparksgata 15A) med sammanlagt 106 hyreslägenheter, butik, växthus, skärmtak över cyklar, solcellsanläggning på tak samt UWS/underjordsbehållare.
-
Byggnadskomplexet består av två byggnadskroppar som sammankopplas med en centralt placerad kommunikationskärna med hissar och trapphus på fastigheten Allmänna sjukhuset 7 (Inga Marie Nilssons gata 28). Projektet är avseende gestaltningen uppdelat i tre nivåer, närmast gatan en gatuskala och närmast däröver stadsdelsskalan och högst upp landmärkesskalan. Byggnadsmaterialen tar sin inspiration i de befintliga materialen och färgskalan inom sjukhusområdet. I gatuplanet erbjuds i framtiden service som tex. frisör, jourbutik, apotek el. dyl. Projektet har beviljats i ett tidigare inlämnat bygglov, beslut PR 2018-0063, och i det nu inlämnade ärendet redovisas ändringar avseende materialval, vissa övriga fasadändringar, skärmtak, ändring av ramp ned till källare samt att den vertikala fasadgrönskan har omarbetats och minskats i omfattning.
Ärendet inleds med information som ges av enhetschef Tina Weberg.
-
Åtgärden innebär nybyggnad av eventcenter med Flycan-anläggning, paddelbanor, gym, kontor, restaurang, solcellsanläggning, garage, samt stödmurar på fastigheten Vindtunneln 1 (Hyllie Boulvard/Hyllie vattenparksgata). Hänsyn har behövt tas till platsen och gestaltningen har varit en utmaning.
-
Ansökan innebär att de om- och tillbyggnader av ett enbostadshus på fastigheten Rödhajen 4 som påbörjades efter att bygglov beviljades 2010-07-01 samt ett par tillkommande åtgärder nu avses färdigställas. Åtgärden innebär en avvikelse ifrån detaljplan och grannar har inkommit med erinran. Ansökan föreslås beviljas.
-
Projektet omfattar byte av fönster och fönsterdörrar på fastigheten Kornet 1. Befintliga träfönster, som är från när huset uppfördes, har tidigare renoverats och delar har bytts ut. Nya fönster utförs med karmar och bågar i trä. Hänsyn har behövt tas till byggnadens och områdets kulturvärden och varsamhetskrav vid ändring.
-
Åtgärden innebär att bygglov söks för att bibehålla ett flertal förändringar som gjorts av ett enbostadshus, komplementbyggnad, marknivå och mur samt att utföra nya åtgärder på fastigheten Såningsmannen 2. Ärendet innebär avvikelse från detaljplan, grannar har inkommit med erinran. Ett flertal tidigare bygglov och utredningsärenden finns på fastigheten. Ansökan föreslås beviljas.
-
Ansökan avser uppsättning av 5 reklam/menyskåp på fasad till restaurang på fastigheten Borre 3. Hänsyn tas till stads- och landskapsbilden, trafiksäkerhet och vikten av en god helhetsverkan. Ansökan föreslås delvis beviljas.
-
Åtgärden innebär att en verksamhet önskar montera ett flertal skyltar med verksamhetens namn och produktskyltar på fasad samt att två större vepplatser önskas inom fastigheten Ringerike 1 (Drakagatan 10). Skyltar avviker bland annat från detaljplanebestämmelse och trafiksäkerhet och anpassning till stads- och landskapsbild samt vikten av en god helhetsverkan. Ansökan föreslås delvis beviljas.
-
Åtgärden avser en fasadändring där byggnaden på 760 kvm ändrar från tegel till en putsad fasad i en mörkgrå kulör samt ommålning av plåtdetaljer i en grå kulör på fastigheten Rektangeln 6 (Arlövsvägen 2). Stadsbyggnadskontoret gör bedömningen att putsningen av den aktuella åtgärden innebär en icke-reversibel ändring av byggnadens ursprungliga fasadmaterial. Att putsa det arkitektur- och kulturhistoriskt värdefulla, samt för Malmö karaktäristiska teglet med originaldetaljer bevarade, kan inte anses uppfylla varsamhetskravet i PBL.
-
Föreslagen åtgärd innebär att befintliga fönster och balkongdörrar i trä/teak på flerbostadshus bytes till nya fönster och balkongdörrar i betsat trä med teak-imitation på fastigheten Beritsholm 8 (Kilian Zollsgatan 7).
-
Åtgärden innebär att solcellspaneler föreslås på del av befintligt rött tegeltak på flerbostadshus. Solcellspanelerna, med svart kulör på ram och panel, följer takets lutning. Fastigheten Klaveret 1 (Erikslustvägen 36A) är belägen inom ett område som pekats ut som kulturhistoriskt särskilt värdefulla miljöer i Översiktsplanen för Malmö och föreslagen åtgärd bedöms inte uppfylla krav på varsamhet.
-
Ansökan om bygglov för skyltprogram på fastigheten Lybeck 10 (Malmborgsgatan 6). Förslaget innebär totalt 71 st skyltplatser på fasader mot norr, öst, söder och väst. Mängden skyltar bedöms inte vara lämplig med hänsyn till stadsbilden, kulturvärden på platsen samt intresset för en god helhetsverkan.
-
Åtgärden innebär uppsättning av ett flertal fasadskyltar samt två flaggskyltar på fastigheten Spillkråkan 2 (Södra Förstadsgatan 90). Hänsyn har tagits till stads- och landskapsbilden, vikten av god helhetsverkan och anpassning till byggnad. Stadsbyggnadskontoret föreslår att ansökan avslås.
-
Ansökan avser ett förhandsbesked för nybyggnad av ytterligare ett bostadshus på fastigheten Bunkeflostrand 27:2. Fastigheten ligger utanför detaljplan och områdesbestämmelser. Grannar har synpunkter. Stadsbyggnadskontoret föreslår positivt förhandsbesked.
-
Ärendet avser ansökan om förhandsbesked för tillbyggnad av flerbostadshus inom fastigheten Bennet 2 (Bennets väg 3A) inom detaljplan, Pl 643 och Ädp 5536. Genom ett förhandsbesked prövas lokaliseringen, det vill säga markens lämplighet för den avsedda åtgärden. Enligt gällande detaljplan får den mark som åtgärden avser inte bebyggas. Detaljplanen har därigenom tagit ställning till frågan.
-
Åtgärden innebär att terminalbyggnaden (SAS svävarterminal) inom fastigheten Hamnen 22:176 och Hamnen 22:164 (Skeppsbron 10) föreslås rivas. Malmö Museer avstyrker från att rivningslov ges. Pågående detaljplanearbete för Dp 5611 för utveckling av området enligt FÖP Nyhamnen förutsätter att byggnaden rivs.
-
Rivning av enbostadshus på fastigheten Valet 2 (Olofsgatan 6) med anledning av bristfälligt underhåll och därmed risk för liv och hälsa. Byggnadens förfall medför att det inte finns någon möjlighet att säkerställa tillräckligt skydd vid användning. Byggnaden är inte längre lämplig för det avsedda ändamålet. Med hänsyn till byggnadens kontextuella samhörighet och därmed kulturhistoriska, historiska och miljömässiga värde ska rivningslov nekas och byggnaden bör istället restaureras för att retablera dess ändamålsenlighet.
-
Föreslagen åtgärd innebär att befintligt lokstall avsedd för fritidsgård rives i sin helhet. Bakgrunden till rivningen är att det påträffats föroreningar i byggnaden samt dess dåliga status avseende hållfastheten. Sökanden avser uppföra byggnaden på nytt med ett identiskt utseende.
-
Byggsanktionsavgifter för fasadändring samt väsentlig ändring av ventilation inom fastigheten HÄSTEN 9 (Fersens väg 4). Befintlig im-kanal för restaurangverksamhet har under vintern 2018–2019 utökats med ytterligare kanal ovanpå befintlig kanal. Tillförseln av den nya im-kanalen till befintlig frånluftskanal för lokalens ventilation utgör en väsentlig ändring av byggnadens anordning för ventilation.
-
Byggsanktionsavgifter för ändrad användning från bostadskomplement till restaurang i form av café och pizzeria, uppförande av tillbyggnad, vatten- och avloppsinstallation samt anordning för ventilation inom fastigheten Klagstorp 30:15 (Borrebacksvägen 191). Samtliga åtgärder har utförts utan erforderligt bygglov eller föregående anmälan.
-
Byggsanktionsavgift för att ha tagit i bruk bostad utan slutbesked inom fastigheten SVALAN 8 (Västra Bernadottesgatan 23 C). Bygglov beviljades den 23 mars 2018 för ändring av frisörsalong till bostad. Startbesked utfärdades den 16 april 2018. Vid platsbesök den 10 juni 2020 kunde stadsbyggnadskontoret konstatera att bostaden tagit i bruk utan slutbesked.
-
Då förhoppningen är att det rådande pandemiläget har lättat till hösten i och med vaccinering och minskad smittspridning, föreslår stadsbyggnadskontoret att stadsbyggnadsnämnden beslutar om två tema-/informationstillfällen hösten 2021. Förslag på datum 8 september och 10 november. Mötestillfällena avser halvdagar och hela nämnden erbjuds att delta.
-
Informationen ges av trafikplanerare Emily Evenäs.
-
Informationen ges av trafikplanerare Jonas Standar.
-
Informationen ges av avdelningschef Anna-Carin Mårtensson.
-
54
Sammanställningsblad för detaljplaneärenden och bygglovsärenden vid stadsbyggnadsnämndens sammanträden 2021