Möte 2022-04-29
-
1
Upprop och val av justerare
-
2
Fastställande av dagordningen
-
3
Information
-
Utifrån patientsäkerhetslagen, SFS 2010: 659, under vilken elevhälsans psykologiska insatser lyder, är vårdgivaren skyldig att bedriva ett systematiskt patientsäkerhetsarbete. Vårdgivaren ska planera, leda och kontrollera verksamheten på ett sådant sätt som leder till att kravet på god vård enligt hälso- och sjukvårdslagen upprätthålls. Vårdgivaren ska senast den 1 mars varje år upprätta en patientsäkerhetsberättelse av vilken det ska framgå hur patientsäkerhetsarbetet har bedrivits under föregående kalenderår, vilka åtgärder som har vidtagits för att öka patientsäkerheten, och vilka resultat som har uppnåtts.
Bilagor
-
120kb Ladda ner dokument
-
164kb Ladda ner dokument
-
-
Utifrån patientsäkerhetslagen, SFS 2010: 659, under vilken elevhälsans medicinska insats lyder, är vårdgivaren skyldig att bedriva ett systematiskt patientsäkerhetsarbete. Vårdgivaren ska planera, leda och kontrollera verksamheten på ett sådant sätt som leder till att kravet på god vård enligt hälso- och sjukvårdslagen upprätthålls. Vårdgivaren ska senast den 1 mars varje år upprätta en patientsäkerhetsberättelse av vilken det ska framgå hur patientsäkerhetsarbetet har bedrivits under föregående kalenderår, vilka åtgärder som har vidtagits för att öka patientsäkerheten, och vilka resultat som har uppnåtts.
Bilagor
-
121kb Ladda ner dokument
-
163kb Ladda ner dokument
-
-
Den medicinska elevhälsan är en hälso- och sjukvårdsverksamhet och regleras i hälso- och sjukvårdslagen. För all hälso- och sjukvård ska det finnas en tydligt definierad vårdgivare. Malmö stad (Kommunfullmäktige) är vårdgivare för all hälso- och sjukvård som sker inom organisationen. Kommunfullmäktige har, genom beslut om nämndens reglemente, beslutat att gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden representerar vårdgivaren avseende den medicinska delen av elevhälsan för stadens gymnasie- och gymnasiesärskola.
Enligt hälso- och sjukvårdslagen ska vårdgivaren utse en verksamhetschef för hälso- och sjukvården som svarar för att verksamheten tillgodoser hög patientsäkerhet och god kvalitet i vården samt främjar kostnadseffektivitet. Ansvarsfördelning mellan vårdgivare, verksamhetschef samt hälso- och sjukvårdspersonal regleras i ledningssystem för elevhälsans medicinska insats.Bilagor
-
147kb Ladda ner dokument
-
163kb Ladda ner dokument
-
-
Vid kontakter med myndigheter och företag efterfrågas återkommande vem som har rätt att företräda nämnden/förvaltningen alternativt vem som har rätt att teckna nämndens/förvaltningens firma. I kommunallagen finns inte begreppet ”firmatecknare” utan vem som företräder en kommun i avtalsrättsliga sammanhang följer i stället av den fördelning av uppgifter som gjorts med stöd av kommunallagens regler om reglemente och delegation.
Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden beslutade den 18 januari 2019 att nämndens ordförande, förste vice ordförande, förvaltningsdirektör, ekonomichef, redovisningsansvarig samt vid tillfället tillförordnad förvaltningsdirektör att två i förening erhåller rätt att företräda nämnden/förvaltningen att underteckna handlingar där namngiven ansvarsförbindelse krävs.
Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens beslut revideras efter att Anneli Schwartz tillträtt som förvaltningsdirektör.Bilagor
-
129kb Ladda ner dokument
-
166kb Ladda ner dokument
-
-
8
Rapport om värdegrundsarbetet i Malmö stads kommunala gymnasieskolor 2020-2022 - med särskilt fokus på antisemitism
Rapporten beskriver gymnasie-och vuxenutbildningsförvaltningens värdegrundsarbete i gymnasieskolan med ett särskilt fokus på antisemitism under läsåren 2020-2021 och 2021-2022. Rapporten baseras på information inhämtad från respektive gymnasieskola. I rapporten beskrivs värdegrundsarbetet enligt styrdokumenten, gymnasie-och vuxenutbildningsförvaltningens värdegrundsarbete, kommunstyrelsens uppdrag, gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens uppdrag till förvaltningen med fokus på antisemitism och slutligen gymnasieskolornas arbete med antisemitism.
Bilagor
-
151kb Ladda ner dokument
-
700kb Ladda ner dokument
-
165kb Ladda ner dokument
-
-
Utbetalningen av engångsbeloppet 2022 ska baseras på elevantalen i mars 2022 och utbetalningen ska ske i samband med utbetalningen i maj.
Av gymnasie-och vuxenutbildningsnämndens del av statsbidraget uppgår den fristående verksamhetens del till 3 239 tkr och beloppet per elev i fristående verksamhet framgår av nedanstående tabell.Bilagor
-
352kb Ladda ner dokument
-
229kb Ladda ner dokument
-
166kb Ladda ner dokument
-
-
Liksom övriga verksamheter inom vuxenutbildningen har intresset bland eleverna för att läsa svenska för invandrare (Sfi) på distans ökat de senaste två åren. Undervisningsformen bedöms vara mindre kostsam att bedriva än studieväg 1–3 i närundervisning. Detta ärende föreslår ett nytt pris för sfi distans 2022.
Bilagor
-
178kb Ladda ner dokument
-
51kb Ladda ner dokument
-
164kb Ladda ner dokument
-
-
Skolinspektionen har till Malmö stad remitterat 13 ansökningar om godkännande av huvudman för fristående gymnasie- och gymnasiesärskola i Malmö och i samverkansområdet Skåne och västra Blekinge, varav sex i Malmö och sju i samverkansområdet. Ansökningarna om godkännande som huvudman för fristående skola i Malmö utgörs av en ansökan om nyetablering av fristående gymnasiesärskola, fyra ansökningar om utökning av befintlig fristående gymnasieskola och en ansökan om nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU). Ansökningarna om godkännande av huvudman för fristående skola i samverkansområdet utgörs av tre ansökningar om särskild variant, en ansökan om riksrekryterande utbildning, två ansökningar om utökning av befintlig fristående gymnasieskola och en ansökan om nyetablering av gymnasieskola. Skolinspektionen efterfrågar i remisserna inte förslag till beslut i kommunernas yttrande utan efterfrågar enbart etableringarnas ekonomiska, organisatoriska och pedagogiska konsekvenser som kan uppstå på lång sikt.
Malmö stad genom gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden ges möjlighet att yttra sig över ansökningarna i enlighet med 2 kap. 5 § skollagen (2010:800). Nämnden yttrar sig i sju remissvar, ett remissvar per ansökan för ansökningarna i Malmö stad och ett samlat remissvar för ansökningarna i samverkansområdet.Bilagor
-
440kb Ladda ner dokument
-
159kb Ladda ner dokument
-
202kb Ladda ner dokument
-
186kb Ladda ner dokument
-
172kb Ladda ner dokument
-
155kb Ladda ner dokument
-
227kb Ladda ner dokument
-
232kb Ladda ner dokument
-
231kb Ladda ner dokument
-
184kb Ladda ner dokument
-
-
Antalet gymnasieelever i Malmö stad förväntas öka kraftigt den kommande tioårsperioden. Mot bakgrund av den förväntade elevökningen arbetar gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden för att erbjuda plats för alla elever som önskar gå i Malmö stads gymnasieskolor. Detta ärende avser en förlängning- och utökning av lokalnyttjandet för Malmö Idrottsgymnasium inom fastigheten Innerstaden 9:245 i Stadionområdet.
Det nya avtalet innebär en utökning av lokalytan med 440 kvadratmeter (LOA) och att avtalstiden förlängs med fem år till 2029-06-30.Bilagor
-
231kb Ladda ner dokument
-
135kb Ladda ner dokument
-
951kb Ladda ner dokument
-
344kb Ladda ner dokument
-
Bilaga 2 - Ritning plan 2 - klassrum - Malmö Idrottsgymnasium inom fastigheten Innerstaden 9:245.pdf383kb Ladda ner dokument
-
25kb Ladda ner dokument
-
110kb Ladda ner dokument
-
438kb Ladda ner dokument
-
37kb Ladda ner dokument
-
181kb Ladda ner dokument
-
-
Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden har fått möjlighet att yttra sig över en remiss av förslag till Riktlinjer för informationssäkerhet i Malmö stad. Förslaget innebär ett helt nytt styrdokument vars övergripande syfte är att på strategisk nivå tydliggöra ansvar, målsättning och arbetssätt avseende informationssäkerhetsarbetet i Malmö stad. Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden välkomnar initiativet att ta fram nya riktlinjer för informationssäkerhet som syftar till att tydliggöra ansvaret för styrning och ledning av stadens informationssäkerhet. Nämnden anser dock att riktlinjen kan förtydligas ytterligare när det gäller ansvar och uppdrag.
Bilagor
-
252kb Ladda ner dokument
-
212kb Ladda ner dokument
-
526kb Ladda ner dokument
-
403kb Ladda ner dokument
-
175kb Ladda ner dokument
-
-
Emma-Lina Johansson (V) har inkommit med en motion om att kommunfullmäktige ska besluta om tio förslag i syfte att förebygga och åtgärda kränkningar i form av sexuella trakasserier i skolan.
Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen föreslår gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden att föreslå kommunfullmäktige att anse punkterna 2, 3, 5, 6, 7, 8, och 9 besvarade samt avslå punkterna 1, 4, 10 i yttrandet. Detta med anledning av det uppdrag som åligger gymnasie- och gymnasiesärskolan enligt skollag, diskrimineringslag och läroplan samt det pågående arbetet inom nämndens verksamheter inom området värdegrund och kränkande behandling.Bilagor
-
373kb Ladda ner dokument
-
306kb Ladda ner dokument
-
121kb Ladda ner dokument
-
98kb Ladda ner dokument
-
176kb Ladda ner dokument
-
-
Enligt kommunallagen 6 kap. 37 § kan nämnden lämna över rätten att fatta beslut i vissa ärenden, så kallad delegering. En nämnd får uppdra åt presidiet, ett utskott, en ledamot eller ersättare att besluta på nämndens vägnar i ett visst ärende eller en viss grupp av ärenden. Enligt 7 kap. 5-8 §§ samma lag får nämnden även uppdra åt en anställd att besluta. De beslut som får delegeras finns med i nämndens delegationsordning. Alla beslut som fattats med stöd av delegation ska redovisas på nästa nämndsmöte.
Bilagor
-
115kb Ladda ner dokument
-
107kb Ladda ner dokument
-
79kb Ladda ner dokument
-
-
Bilagor
-
660kb Ladda ner dokument
-
543kb Ladda ner dokument
-
230kb Ladda ner dokument
-
410kb Ladda ner dokument
-
224kb Ladda ner dokument
-
295kb Ladda ner dokument
-
238kb Ladda ner dokument
-
381kb Ladda ner dokument
-
874kb Ladda ner dokument
-
267kb Ladda ner dokument
-
475kb Ladda ner dokument
-
271kb Ladda ner dokument
-
735kb Ladda ner dokument
-
659kb Ladda ner dokument
-
662kb Ladda ner dokument
-
659kb Ladda ner dokument
-
174kb Ladda ner dokument
-