Möte 2022-09-02
-
1
Upprop och val av justerare
-
2
Fastställande av dagordningen
-
3
Information
-
I enlighet med gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens beslutade ramverk för det systematiska kvalitetsarbetet på huvudmannanivå redovisas PM om avbrott inom vuxenutbildningen.
-
104kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
339kb Ladda ner dokument
-
163kb Ladda ner dokument
-
-
I enlighet med gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens beslutade ramverk för det systematiska kvalitetsarbetet på huvudmannanivå redovisas PM om genomströmning inom gymnasieskolan.
-
104kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
219kb Ladda ner dokument
-
163kb Ladda ner dokument
-
-
Föreliggande ärende innehåller en uppföljning av gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningens digitaliseringsplan 2022-2025. Uppföljningen redogör för de insatser som förvaltningen realiserat och planerat för att nå de mål som beskrivs i digitaliseringsplanens respektive målområde. Förvaltningen arbetar framåt mot ett önskat läge att realisera de uppsatta målen inom digitaliseringsplanens tre målområdena; Infrastruktur, IT-säkerhet och etik, Forskning, utveckling och innovation, samt Digital kompetens för alla. Flertal insatser är genomförda på elev-, medarbetare- och chefsnivå, samt även på enhets- och förvaltningsnivå.
-
114kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
248kb Ladda ner dokument
-
164kb Ladda ner dokument
-
-
7
Återrapportering utveckling av verksamhetsförlagd utbildning (VFU) som en resurs för kompetensförsörjning
Ärendet innehåller en återrapportering av utvecklingen av verksamhetsförlagd utbildning (VFU) som en resurs för kompetensförsörjning. Rapporten beskriver syftet med uppdraget, ger en nulägesbild och identifierar utvecklingsmöjligheter. Den verksamhetsförlagda utbildningen (VFU) utvecklas som en resurs för kompetensförsörjning.
-
134kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
85kb Ladda ner dokument
-
165kb Ladda ner dokument
-
-
I Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (SOSFS 2011:9), 7 kap. 1 §, där elevhälsan ingår, framgår att arbetet med att systematiskt och fortlöpande utveckla och säkra verksamhetens kvalitet ska dokumenteras. Med dokumentationen som utgångspunkt bör det upprättas en sammanhållen kvalitetsberättelse där det framgår hur arbetet med att systematiskt och fortlöpande utveckla och säkra verksamhetens kvalitet har bedrivits under föregående kalenderår, vilka åtgärder som har vidtagits för att säkra verksamhetens kvalitet, och vilka resultat som har uppnåtts
-
123kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
165kb Ladda ner dokument
-
-
I Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (SOSFS 2011:9), 7 kap. 1 §, där elevhälsan ingår, framgår att arbetet med att systematiskt och fortlöpande utveckla och säkra verksamhetens kvalitet ska dokumenteras. Med dokumentationen som utgångspunkt bör det upprättas en sammanhållen kvalitetsberättelse där det framgår hur arbetet med att systematiskt och fortlöpande utveckla och säkra verksamhetens kvalitet har bedrivits under föregående kalenderår, vilka åtgärder som har vidtagits för att säkra verksamhetens kvalitet, och vilka resultat som har uppnåtts
-
119kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
880kb Ladda ner dokument
-
165kb Ladda ner dokument
-
-
Lokalbehovsplanen utgör grunden för nämndens lokalförsörjningsarbete. Planen uppdateras årligen och beskriver nämndens övergripande lokalbehov, idag och framåt. I planen beskrivs nyttjandet av befintliga lokaler, vilka pågående lokalprojekt nämnden har samt hur nämndens lokalkostnader påverkas av planeringen. Lokalbehovsplanen utgör ett underlag dels för den egna verksamheten, dels för stadens samlade lokalförsörjningsarbete.
-
153kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
156kb Ladda ner dokument
-
-
11
Socialdepartementets remiss av betänkandet Handlingsplan för en långsiktig utveckling av tolktjänsten för döva, hörselskadade och personer med dövblindhet (SOU 2022:11)
Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden har fått möjlighet att yttra sig över en remiss från Socialdepartementet om en Handlingsplan för en långsiktig utveckling av tolktjänsten för döva, hörselskadade och personer med dövblindhet (SOU 2022:11). Yttrandet innehåller endast de förslag och bedömningar som berör gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens ansvarsområden och där nämnden har synpunkter eller kommentarer. Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden ställer sig positiv till förslagen om en tolktjänst för vardagstolkning, en översyn om ett samlat tolkstöd i utbildning för vuxna samt att inrätta en nationell funktion för samordning av tolktjänstfrågor då dessa förslag förväntas leda till både en kvalitetshöjning och en ökad likvärdighet nationellt.
-
432kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
221kb Ladda ner dokument
-
208kb Ladda ner dokument
-
177kb Ladda ner dokument
-
-
12
Utbildningsdepartementets remiss av betänkandet I mål – vägar vidare för att fler unga ska nå målen med sin gymnasieutbildning (SOU 2022:34)
Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden har fått möjlighet att yttra sig över en remiss från Utbildningsdepartementet av betänkandet I mål – vägar vidare för att fler unga ska nå målen med sin gymnasieutbildning (SOU 2022:34). Yttrandet innehåller endast de förslag och bedömningar som berör gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens ansvarsområden och där nämnden har synpunkter eller kommentarer. Nämnden välkomnar utredningens förslag.
-
143kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
692kb Ladda ner dokument
-
102kb Ladda ner dokument
-
-
13
Remiss om översyn av Malmö Leasing AB:s möjligheter att arbeta strategiskt med stadens fordonsflotta inklusive ansvars- och kostnadsfördelning vid etablering av intern laddinfrastruktur
Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden har fått möjlighet att yttra sig över förslagen i en remiss om översyn av Malmö Leasing AB:s möjligheter att arbeta strategiskt med stadens fordonsflotta inklusive ansvars- och kostnadsfördelning vid etablering av intern laddinfrastruktur.
Gymnasie-och utbildningsnämnden ställer sig positiva till utredningen ”En optimerad och elektrifierad fordonsflotta för Malmö stads verksamheter” förslag att utse en central funktion inom Malmö stad, Malmö leasing AB, till att ha det övergripande strategiska ansvaret för utvecklingen av kommunens fordonsflotta för att nå uppsatta mål om drivmedel.
Nämnden ser även positivt på utredningens förslag att parallellt med arbetet med att effektivi-sera fordonsflottan bygga ut en laddinfrastruktur för Malmö stads verksamheter. Nämnden ser även fördelarna med förslaget att det ska vara samma centrala funktion, Malmö leasing AB, som har det övergripande strategiska ansvaret för att optimera Malmö stads fordonsflotta och för att bygga ut stadens laddinfrastruktur.-
270kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
244kb Ladda ner dokument
-
43kb Ladda ner dokument
-
110kb Ladda ner dokument
-
95kb Ladda ner dokument
-
209kb Ladda ner dokument
-
911kb Ladda ner dokument
-
-
Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden har getts möjlighet att yttra sig över en motion av Nima Gholam Ali Pour (SD) om att trappa upp kommunens ANDTS (alkohol, narkotika, dopning, tobak och spel)-arbete. I motionen föreslås att kommunfullmäktige uppdrar åt kommunstyrelsen att vartannat år sammanställa en rapport över kommunens ANDTS-arbete för kommunfullmäktige, att utifrån en sådan sammanställning presentera åtgärder för att förbättra kommunens ANDTS-arbete och att uppdra åt grundskolenämnden och gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden att i samverkan med varandra upprätta ett program för drogförebyggande arbete i Malmö stads grundskolor och gymnasieskolor.
Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden har ett både förebyggande och åtgärdande uppdrag avseende ANDTS och arbetar i samarbete med andra nämnder, myndigheter och organisationer, däribland grundskolenämnden, på både individ-, skol- och förvaltningsnivå.
Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden bedömer att befintlig samverkan mellan skolförvaltningarna, andra myndigheter och den idéburna sektorn möter det som motionen efterfrågar. Med hänvisning till lagar, styrdokument och befintlig samverkan, kan ett förvaltningsövergripande program för drogförebyggande arbete i Malmö stads grundskolor och gymnasieskolor inte anses nödvändigt för att förbättra ANDTS-arbetet.-
265kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
226kb Ladda ner dokument
-
176kb Ladda ner dokument
-
313kb Ladda ner dokument
-
96kb Ladda ner dokument
-
-
Enligt kommunallagen 6 kap. 37 § kan nämnden lämna över rätten att fatta beslut i vissa ärenden, så kallad delegering. En nämnd får uppdra åt presidiet, ett utskott, en ledamot eller ersättare att besluta på nämndens vägnar i ett visst ärende eller en viss grupp av ärenden. Enligt 7 kap. 5-8 §§ samma lag får nämnden även uppdra åt en anställd att besluta. De beslut som får delegeras finns med i nämndens delegationsordning. Alla beslut som fattats med stöd av delegation ska redovisas på nästa nämndsmöte.
-
115kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
463kb Ladda ner dokument
-
431kb Ladda ner dokument
-
-
Bilagor
-
224kb Ladda ner dokument
-
348kb Ladda ner dokument
-
56kb Ladda ner dokument
-
513kb Ladda ner dokument
-
106kb Ladda ner dokument
-
220kb Ladda ner dokument
-
323kb Ladda ner dokument
-
295kb Ladda ner dokument
-
494kb Ladda ner dokument
-
239kb Ladda ner dokument
-
Motion av Tony Rahm (M) och John Roslund (M) om åtgärder för bättre matchning på arbetsmarknaden.pdf102kb Ladda ner dokument
-
172kb Ladda ner dokument
-
176kb Ladda ner dokument
-
177kb Ladda ner dokument
-
159kb Ladda ner dokument
-
184kb Ladda ner dokument
-
195kb Ladda ner dokument
-
597kb Ladda ner dokument
-
251kb Ladda ner dokument
-
210kb Ladda ner dokument
-
420kb Ladda ner dokument
-
336kb Ladda ner dokument
-
287kb Ladda ner dokument
-
555kb Ladda ner dokument
-
186kb Ladda ner dokument
-
-
17
Presentationer på gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens sammanträde 2022-09-02