Möte 2019-02-22
-
1
Upprop och val av justerare
-
2
Fastställande av dagordningen
-
- Verksamhetsrapportering av vuxenutbildningschef Jonas Svensson och gymnasieutbildningschef Niklas Anderberg.
-
I årsanalysen följer förvaltningen upp sina åtaganden och nämnden följer upp sina nämndmål samt deras påverkan på uppfyllelsen av kommunfullmäktiges mål. Årsanalysen är nämndens viktigaste uppföljningsdokument och sammanfattar resultatet av förvaltningens arbete under det senaste året. Förvaltningens ekonomiska resultat analyseras också.
Föredragning i ärendet.
-
119kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
131kb Ladda ner dokument
-
831kb Ladda ner dokument
-
-
Intern kontroll är en del i Malmö stads kvalitets- och utvecklingsarbete och syftar till att säkerställa att lagar, policyer, rutiner och andra styrdokument följs och att allvarliga fel upptäcks och åtgärdas. Föreliggande ärende avser en uppföljning av de granskningar och direktåtgärder som genomförts under 2018.
-
114kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
130kb Ladda ner dokument
-
-
Föreliggande ärende innehåller Nämndens ansvar, Plan för verksamhet samt Ekonomi 2019. Nämndmål, indikatorer och åtagande 2019 kommer att beslutas i ett separat ärende i mars 2019.
Föredragning i ärendet.
-
111kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
131kb Ladda ner dokument
-
610kb Ladda ner dokument
-
170kb Ladda ner dokument
-
76kb Ladda ner dokument
-
73kb Ladda ner dokument
-
60kb Ladda ner dokument
-
59kb Ladda ner dokument
-
98kb Ladda ner dokument
-
81kb Ladda ner dokument
-
81kb Ladda ner dokument
-
55kb Ladda ner dokument
-
51kb Ladda ner dokument
-
60kb Ladda ner dokument
-
-
Intern kontroll är en del i Malmö stads kvalitets- och utvecklingsarbete och syftar till att
säkerställa att lagar, policyer, rutiner och andra styrdokument följs och att allvarliga fel upptäcks och åtgärdas. I Malmö stads reglemente för intern kontroll anges att nämnderna årligen ska anta en plan för arbetet med intern kontroll. Följande ärende innehåller förslag till internkontrollplan för gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden 2019.-
121kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
129kb Ladda ner dokument
-
560kb Ladda ner dokument
-
752kb Ladda ner dokument
-
-
Gymnasiesärskoleprogrammet för estetiska verksamheter (EVEST) är idag placerat på två skolor, Malmö latinskola och Valdemarsro gymnasium.
Sökandeunderlaget är inte stort nog för att bedriva programmet på två skolor med ekonomi i balans. Antalet elever inom gymnasiesärskolan förväntas inte heller öka i någon större omfattning de närmaste åren.
Beslut behöver därmed fattas om vilken skola programmet ska förläggas till inför antagning av nya elever höstterminen 2020. Elever som redan påbörjat sin utbildning ges möjlighet att fullfölja sin utbildning på den skola de antagits till.
-
481kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
129kb Ladda ner dokument
-
596kb Ladda ner dokument
-
737kb Ladda ner dokument
-
144kb Ladda ner dokument
-
-
På uppdrag av stadsrevisionen har PwC genomfört en granskning av de kommunala arbets-marknadsinsatserna i Malmö. Granskningen avser år 2018 och syftar till att bedöma om kom-munstyrelsen, arbetsmarknads- och socialnämnden samt gymnasie- och vuxenutbildnings-nämnden säkerställer en ändamålsenlig styrning och ledning samt samverkan och uppföljning av dessa insatser. Med anledning av de synpunkter och rekommendationer som redovisas i rap-porten, samt tidigare planerade utvecklingsinsatser, har gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden vidtagit ett antal åtgärder. Nämndens åtgärder redovisas i sin helhet nedan.
Bilagor
-
135kb Ladda ner dokument
-
130kb Ladda ner dokument
-
124kb Ladda ner dokument
-
117kb Ladda ner dokument
-
614kb Ladda ner dokument
-
-
I Malmö finns sedan 1 november 2015 en lokal överenskommelse mellan Malmö stad och Arbetsförmedlingen (Af) som reglerar samverkan inom ramen för Delegationen för Unga till Arbete (Dua). I början på 2018 utökades arbetet till att omfatta även nyanlända och en överenskommelse som började gälla 2018-05-01 tecknades gällande samverkan för att påskynda nyanländas etablering på den svenska arbetsmarknaden.
De båda Dua-överenskommelserna, Dua Unga respektive Dua Nyanlända, ingår som delar i den övergripande strategiska överenskommelsen mellan Malmö Stad och Arbetsförmedlingen, vars syfte är att antalet bristyrken i Malmö ska bli färre, andelen arbetslösa Malmöbor som börjar arbeta eller studera ska öka jämfört med året innan, förvärvsintensiteten för Malmös nattbefolkning ska öka mer än rikets genomsnitt, fler med försörjningsstöd ska bli självförsörjande genom arbete, studier eller annan försörjning samt andelen elever och vuxenstuderande med fullföljd gymnasieutbildning i Malmö ska öka jämfört med året innan.
Enligt den lokala överenskommelsen om fördjupad samverkan om nyanländas etablering mellan Malmö Stad och Arbetsförmedlingen i Malmö skall parterna verka för att långsiktigt korta etableringstiden till två år. Överenskommelsen löper tills vidare, men ska revideras årligen. Förslaget till reviderad överenskommelse har tagits fram gemensamt av parterna. Malmö Stad har företrätts av representanter från arbetsmarknads- och socialförvaltningen och gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen.
Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden och Arbetsmarknads- och socialnämnden ska behandla förslaget till reviderad överenskommelse i respektive nämnd. Beslut om godkännande av den reviderade överenskommelsen fattas av kommunstyrelsen.
-
236kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
133kb Ladda ner dokument
-
795kb Ladda ner dokument
-
310kb Ladda ner dokument
-
372kb Ladda ner dokument
-
-
Malmö stads rutin för årlig uppföljning av systemet för systematiskt arbetsmiljöarbete (SAM) har genomförts vid gymnasie- och vuxenutbildningens samverkansgrupper 2018. SAM är ett system för systematisk undersökning av arbetsmiljön genom riskbedömning, åtgärder, planering, ledning kontroll och uppföljning.
Föredragning i ärendet.
-
116kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
131kb Ladda ner dokument
-
90kb Ladda ner dokument
-
-
Enligt kommunallagen 6 kap. 37 § kan nämnden lämna över rätten att fatta beslut i vissa ärenden, så kallad delegering. En nämnd får uppdra åt presidiet, ett utskott, en ledamot eller ersättare att besluta på nämndens vägnar i ett visst ärende eller en viss grupp av ärenden. De beslut som får delegeras finns med i nämndens delegationsordning. Alla beslut som fattats med stöd av delegation ska redovisas på nästa nämndsmöte.
-
109kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
57kb Ladda ner dokument
-
-
14
Presentationer från gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens sammanträde 2019-02-22