Det finns inga sammanträden att visa än
Inget protokoll har publicerats
Upprop och val av justerare
Fastställande av dagordningen
Information
Information om Muvah-rapporten
Stadsrevisionen har granskat gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens arbete med intern kontroll. Syftet med granskningen har varit att bedöma om nämnden har en tillräcklig styrning och uppföljning av arbetet med intern kontroll. Rapportens sammanvägda bedömning är att nämnden inte har en helt tillräcklig styrning och uppföljning av arbetet med intern kontroll.
Revisorskollegiet har ålagt nämnden att inkomma med ett yttrande som ger svar på vilka åtgärder nämnden avser att vidta med anledning av de iakttagelser, bedömningar och rekommendationer som redovisas i rapporten. I yttrandet ska även de internkontrollgranskningar som visat på avvikelser kommenteras.
Bilagor
Digitaliseringsplan 2022–2025 är en del av nämndens övergripande arbete med att alla elever når målen med sin utbildning och uppnår självförsörjning. Syftet med digitaliseringsplanen är att skapa en likvärdighet i arbetet med att använda digitaliseringens möjligheter för att öka elevernas måluppfyllelse. Elever och medarbetare behöver ha tillgång till moderna och kvalitativa digitala resurser, verktyg och system vilka stödjer och engagerar eleverna i lärandet och medarbetarna i deras arbete. Arbetet med att utveckla verksamheterna utifrån digitaliseringens möjligheter fordrar tekniska stödstrukturer. Digitaliseringsplanen utgör således ett centralt dokument i budgetarbetet och vid resurstillsättning. Digitaliseringsplanen ger förvaltningen stöd i att möta fullmäktiges mål, om hög tillgänglighet, professionellt bemötande, rätt kompetens och möjligheten att ligga i framkant i den digitala utvecklingen.
Bilagor
Industriellt UtvecklingsCentrum i Syd AB har till kommunstyrelsen inkommit med en ansökan om 900 000 kronor till Arbetsmarknadskunskap under 2021-2022. Stadskontoret har förordat, med skäl som anges i ärendet, att ansökan ska översändas till gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden samt grundskolenämnden för ställningstagande och beslut om eventuell finansiering.
Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen anser att gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden ska avslå ansökan med hänvisning till att nämnden saknar finansiering av bidrag till externa verksamhetsutövare.
Bilagor
Remiss av förslag till reviderade principer för kommunstyrelsens bidragsgivning till externa verksamhetsutövare
Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden (GVN) har getts möjlighet att yttra sig över stadskontorets remiss av förslag till reviderade principer för kommunstyrelsens bidragsgivning till externa verksamhetsutövare. Remissen föreslår åtgärder för att bättre kunna prioritera bland de ansökningar som inkommer till kommunstyrelsen, och tydliggöra kommunstyrelsens roll som bidragsgivande nämnd - både i relation till ansökande organisationer och till övriga nämnder. Revideringen syftar till att öka kvalitet, likvärdighet och organisatorisk samordning mellan förvaltningarna.
Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden ställer sig i huvudsak positiv till remissens förslag då nämnden ser att förslagen kan leda till en ökad kvalitet, likvärdighet och organisatorisk samordning mellan förvaltningarna. GVN anser därtill att en kommungemensam central ansökningsväg bör inrättas och att det bör åläggas beredningsgruppen att förankra fördelningen av ärenden med berörda nämnder för att säkerställa att handläggningen av ansökningar hänskjuts rätt nämnd.
Bilagor
Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden ska inkomma med ett uppföljande yttrande till revisorskollegiet avseende granskningen av statsbidrag från Migrationsverket som på uppdrag av stadsrevisionen utfördes av KPMG under 2020. Nämnden gör bedömningen att möjligheten att få ersättning för extraordinära kostnader är små och/eller obefintliga, då det inte föreligger några kriterier för vad dessa avser utöver den ersättningen nämnden redan ansöker om.
Avseende rutiner för återsökning av läsårsersättning från fristående skolor så är den ändrad från och med 2021 så att dessa ingår. Nämnden har kompletterat sina rutiner för hantering av statsbidrag från Migrationsverket.
Bilagor
Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden beslutade 2021-09-03 § 97 att utse Narcis Spahovic (L) som ledamot i nämndens arbetsutskott då Kommunfullmäktige utsett Narcis till vice ordförande och ledamot i gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden efter Fredrik Sjögren (L).
Kommunfullmäktige beslutade 2021-12-21 att till vice ordförande och ledamot i gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden för perioden från och med den 1 januari 2022 till och med den 31 december 2022 på nytt utse Fredrik Sjögren (L). Nämnden har att utse ny ledamot i arbetsutskottet för tiden fram till 31 december 2022. Liberalerna har nominerat Fredrik Sjögren (L) till ny ledamot i arbetsutskottet.
Bilagor
Enligt kommunallagen 6 kap. 37 § kan nämnden lämna över rätten att fatta beslut i vissa ärenden, så kallad delegering En nämnd får uppdra åt presidiet, ett utskott, en ledamot eller ersättare att besluta på nämndens vägnar i ett visst ärende eller en viss grupp av ärenden. De beslut som får delegeras finns med i nämndens delegationsordning. Alla beslut som fattats med stöd av delegation ska redovisas på nästa nämndsmöte.
Bilagor
Bilagor
Presentationer från gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens sammanträde 2022-01-28