Möte 2019-06-18
-
1
Upprop och val av justerare
-
2
Fastställande av dagordningen
-
- Information om upphandling, Gabriella Manieri.
- Uppdrag från nämnden att genomföra genomlysning av hela processen med upphandling av SFI som förevarit under mandatperioden 2015-2018, Lars Rehnberg.
- Utbildning med Axel Danielsson tillsammans med grundskolenämnden tisdagen den 1 oktober 2019, Johanna Olsson.
- Uppdrag från nämnden gällande förtydligande studie- och yrkesvägledning inom språkintroduktion, Niklas Anderberg.
- Verksamhetsrapportering vuxenutbildningschef Jonas Svensson och gymnasieutbildningschef Niklas Anderberg.
-
Varje nämnd i Malmö stad utgör egna upphandlande myndigheter och har ansvar för de inköp som görs inom nämndens verksamheter. Enligt Malmö stads riktlinjer för inköpsverksamhet och enligt gällande lagstiftning ska upphandlande myndigheter besluta om riktlinjer för direktupphandling. Kravet på riktlinjer har som syfte att de upphandlande myndigheterna ska tillämpa ett strategiskt förhållningssätt samt tillvarata konkurrensen även vid direktupphandlingar.
Bilagor
-
85kb Ladda ner dokument
-
130kb Ladda ner dokument
-
115kb Ladda ner dokument
-
-
Förvaltningen föreslår att ge förvaltningsdirektören i uppdrag att utveckla kvalitetsdialogerna på att de i högre grad ger nämndens ledamöter en tydligare helhetsbild av utbildningarnas samlade analys och resultat. Uppdraget beskrivs enligt nedanstående redovisning. Därmed upphävs arbetsmarknads-, gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens beslut från 2015-09-25 om struktur för kvalitetsdialog.
Bilagor
-
100kb Ladda ner dokument
-
131kb Ladda ner dokument
-
161kb Ladda ner dokument
-
-
Varje kommun har ansvar för att ungdomarna i kommunen erbjuds gymnasieutbildning i egen regi eller genom samverkansavtal, samt att antalet platser så långt det är möjligt anpassas efter ungdomarnas önskemål. Ungdomarna ska erbjudas ett allsidigt urval av yrkesprogram, högskoleförberedande program, programinriktat val, yrkesintroduktion, individuellt alternativ och språkintroduktion.
-
382kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
130kb Ladda ner dokument
-
104kb Ladda ner dokument
-
-
Utbildningen i gymnasiesärskolan ska vara öppen för ungdomar vars skolplikt har upphört och som inte bedöms ha förutsättningar att nå upp till gymnasieskolans kunskapskrav därför att de har en utvecklingsstörning eller förvärvad hjärnskada. Kommunen ansvarar för att alla ungdomar i kommunen som tillhör gymnasiesärskolans målgrupp erbjuds utbildning av god kvalitet i gymnasiesärskolan. Vilka utbildningar som erbjuds och antalet platser på dessa ska så långt det är möjligt anpassas med hänsyn till ungdomarnas önskemål.
Bilagor
-
137kb Ladda ner dokument
-
131kb Ladda ner dokument
-
361kb Ladda ner dokument
-
-
Syftet med den föreslagna detaljplanen är att förtäta kvarteret Virket i form av blandad bebyggelse som skulle möjliggöra ny användning för befintliga byggnader och en bred användning för ny bebyggelse. En förtätning skulle medföra offentlig och privat service i ett centralt läge intill Södervärns busstation. På så sätt skulle marken utnyttjas på ett effektivt sätt och miljön skulle bli mer levande och estetiskt tilltalande. Detaljplanen medger att byggnader kan sammanbyggas till en sluten kvartersstruktur med en skyddad innergård.
Bilagor
-
90kb Ladda ner dokument
-
132kb Ladda ner dokument
-
92kb Ladda ner dokument
-
465kb Ladda ner dokument
-
278kb Ladda ner dokument
-
-
Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden har fått i remiss att lämna yttrande över Förslag till handlingsplan för kulturstrategi 2019–2020. Nämnden ställer sig positiv till handlingsplanen i stort men har en invändning kring ett av dess föreslagna åtaganden. Vidare föreslås att ett par formuleringar i texten skrivs om för att bättre beskriva nämndens verksamheter.
Bilagor
-
130kb Ladda ner dokument
-
137kb Ladda ner dokument
-
214kb Ladda ner dokument
-
212kb Ladda ner dokument
-
188kb Ladda ner dokument
-
84kb Ladda ner dokument
-
112kb Ladda ner dokument
-
-
10
Yttrande över remiss angående översyn av medborgarförslag, Malmöinitiativet och Malmöpanelen STK-2018-852
Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden har fått i remiss att yttra sig över Översyn av medborgarförslag, Malmöinitiativet och Malmöpanelen. Stadskontoret har på uppdrag av kommunstyrelsen gjort en översyn av hanteringen gällande stadens tre nämnda dialogmodeller. Remissförfarandet syftar till att få nämndens synpunkter kring den fortsatta utvecklingen av medborgarförslag, Malmöinitiativet och Malmöpanelen.
Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden saknar konkreta förslag i rapporten och har därav svarat på de presenterade frågeställningarna på en övergripande nivå. Nämnden ställer sig positiv till att en översyn görs rörande stadens modeller för medborgardialog och anser att en samlad kanal för inlämnande av förslag för politisk hantering skulle innebära ett förtydligande för medborgarna.
Bilagor
-
148kb Ladda ner dokument
-
118kb Ladda ner dokument
-
998kb Ladda ner dokument
-
83kb Ladda ner dokument
-
185kb Ladda ner dokument
-
-
11
Yttrande över remiss angående uppdrag budget 2018 - ta fram modeller för samordnad medborgardialog i frågor som berör flera förvaltningar
Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden (GVN) har fått i remiss att yttra sig över Uppdrag i budget 2018 – ta fram modeller för samordnad medborgardialog som berör flera förvaltningar. Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen har handlagt ärendet i samråd med övriga skolförvaltningar. I remissen läggs två förslag fram på hur Malmö stad kan arbeta vidare med samordnad medborgardialog. Dels föreslås att en grupp inrättas för att arbeta med samordnat medborgardeltagande i staden och dels får denna grupp i uppdrag att bedriva utbildningsinsatser för förtroendevalda och tjänstepersoner inom området medborgardialog.
GVN anser att samarbetsformer mellan stadens förvaltningar och nämnder är viktigt men att man i remissen har frångått huvuduppdraget ”att ta fram modeller för samordnad medborgardialog i frågor som berör flera förvaltningar”. I det grundläggande uppdraget från kommunfullmäktige framgår det att behovet av samordning är sprunget ur frågor som främst rör utbyggnad av bostäder, samhällsservice och infrastruktur. Således kan behovet av samordnad medborgardialog vara större för andra nämnder och förvaltningar.
Bilagor
-
136kb Ladda ner dokument
-
196kb Ladda ner dokument
-
137kb Ladda ner dokument
-
538kb Ladda ner dokument
-
82kb Ladda ner dokument
-
157kb Ladda ner dokument
-
74kb Ladda ner dokument
-
-
12
Yttrande över motion från Magnus Olsson (SD) och Nima Gholam Ali Pour (SD) om behandling av medborgarförslag i kommunfullmäktige
Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden har fått i remiss att yttra sig över motion från Magnus Olsson (SD) och Nima Gholam Ali Pour (SD) om behandling av medborgarförslag i kommunfullmäktige. Nämnden instämmer i att det finns ett behov av en översyn kring formerna för hantering av förslag från medborgare. Hanteringen av medborgarförslag utreds för tillfället inom ramen för ärendet Översyn av medborgarförslag, Malmöinitiativ och Malmöpanelen och gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden anser att detta ärende bör slutföras innan beslut om hantering av medborgarförslag kan fattas.
Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden föreslår kommunfullmäktige att anse motionen besvarad.
Bilagor
-
107kb Ladda ner dokument
-
149kb Ladda ner dokument
-
108kb Ladda ner dokument
-
75kb Ladda ner dokument
-
85kb Ladda ner dokument
-
-
Fastighets- och gatukontoret har till stadens nämnder och bolag remitterat förslag till Program för att motverka hemlöshet.
Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen ser positivt på framlagt förslag och att det i staden tas ett samlat grepp för att motverka och minska hemlösheten. Utifrån att det i Handlingsplan för att motverka hemlöshet, i vilken stadens arbete mot hemlöshet konkretiseras och det anges vilka insatser som ska genomföras för att förverkliga programdokumentets målsättningar, inte ges några direkta uppdrag till gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden kommenteras i förslaget till yttrande programmet ur ett mer övergripande perspektiv.
Bilagor
-
104kb Ladda ner dokument
-
131kb Ladda ner dokument
-
93kb Ladda ner dokument
-
71kb Ladda ner dokument
-
-
Enligt kommunallagen 6 kap. 37 § kan nämnden lämna över rätten att fatta beslut i vissa ärenden, så kallad delegering. En nämnd får uppdra åt presidiet, ett utskott, en ledamot eller ersättare att besluta på nämndens vägnar i ett visst ärende eller en viss grupp av ärenden. De beslut som får delegeras finns med i nämndens delegationsordning. Alla beslut som fattats med stöd av delegation ska redovisas på nästa nämndsmöte
Bilagor
-
83kb Ladda ner dokument
-
356kb Ladda ner dokument
-
338kb Ladda ner dokument
-
-
Bilagor
-
267kb Ladda ner dokument
-
116kb Ladda ner dokument
-
169kb Ladda ner dokument
-
99kb Ladda ner dokument
-
316kb Ladda ner dokument
-
970kb Ladda ner dokument
-
-
16
Presentationer från gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens sammanträde 2019-06-18