Möte 2020-11-23
-
Vid sammanträdet utses en justerare att, utöver ordförande, kontrollera att protokoll är rätt. Justeringsdag ska framgå av protokollet (första sidan) så att berörd allmänhet, handläggare med flera ska kunna bevaka klagotid, beslutsexpediering etcetera i enlighet med gällande kommunallagstiftning.
Bilagor
-
143kb Ladda ner dokument
-
-
2
Remiss angående Motion av John Roslund (M) och Tony Rahm (M) om att bryta ensamheten och öka integrationen
I motionen föreslår John Roslund (M) och Tony Rahm (M) möjligheten att skapa förutsättningar för ett boende där fokus är på att bryta ensamheten och öka integrationen utifrån ett likartat koncept som Helsingborgshem gjort ska utredas. Funktionsstödsnämnden anser att det är en god ambition att försöka hitta innovativa lösningar kring ensamhet, bostadsbrist och integration och är därför positiv till förslaget.
Bilagor
-
127kb Ladda ner dokument
-
179kb Ladda ner dokument
-
91kb Ladda ner dokument
-
97kb Ladda ner dokument
-
-
Funktionsstödsförvaltningen har tagit fram en ekonomisk rapport för perioden januari-oktober 2020. Rapporten innehåller en kortare analys av förväntat resultat för året.
Bilagor
-
134kb Ladda ner dokument
-
313kb Ladda ner dokument
-
-
Funktionsstödsförvaltningen mottar på årsbasis statsbidrag från Socialstyrelsen för att bibehålla eller höja en låg dagpenning till dem som deltar i daglig verksamhet enligt LSS (så kallad habiliteringsersättning). Funktionsstödsnämnden har använt dessa medel för att höja habiliteringsersättning för brukare inom daglig verksamhet men kommer under 2020 inte att fördela hela statsbidraget inom ramen för ordinarie månatlig ersättning. Då medel som inte har förbrukats före den 31 december 2020 ska återbetalas behöver nämnden besluta om hanteringen av kvarvarande statsbidrag.
Bilagor
-
199kb Ladda ner dokument
-
-
Malmö stadsrevision har granskat funktionsstödsnämndens, fritidsnämndens samt hälsa-, vård- och omsorgsnämndens hyresbetalningar. Den sammanfattande bedömningen är att funktionsstödsnämndens interna kontroll avseende hyresbetalningar är tillräcklig men ett yttrande efterfrågas gällande de åtgärder nämnden avser vidta med anledning av de bedömningar och rekommendationer som redovisas i revisorskollegiet rapport. Det ska även framgå när åtgärderna ska vara genomförda.
Bilagor
-
I Malmö stads budget 2020 under området ”Tillsammans för ett öppet och tryggare Malmö” har kommunfullmäktige angett inriktningen att stadens förvaltningar ska öka rekryteringen av Malmöbor med funktionsvariationer som idag har en plats i daglig verksamhet. Medel för dessa anställningar ska avropas från kommunstyrelsen. Under 2020 har tre personer rekryterats till funktionsstödsförvaltningen. Lönekostnaden för rekryterade medarbetare har under 2020 uppgått till 84 922 som härmed avropas.
Bilagor
-
115kb Ladda ner dokument
-
-
Kommunfullmäktiges budget för 2020 innehåller ett tillägg i Malmö stads riktlinjer för ekonomi som innebär att nämnderna ska upprätta interna riktlinjer för ekonomisk styrning. Funktionsstödsförvaltningen har tagit fram förslag till interna riktlinjer för ekonomisk styrning.
Bilagor
-
147kb Ladda ner dokument
-
550kb Ladda ner dokument
-
-
Ärendet innehåller en redovisning av handläggningstider på funktionsstödsförvaltningens myndighetsenhet. Handläggningstiderna redovisas kvartalsvis så att nämnden ska kunna följa utvecklingen.
Bilagor
-
340kb Ladda ner dokument
-
178kb Ladda ner dokument
-
-
En nämnd har till uppgift att fatta ett stort antal beslut. Det är dock praktiskt omöjligt att nämnden fattar beslut i samtliga ärenden som faller inom dess ansvarsområde. Syftet med delegation är att avlasta nämnden genom att överföra beslutanderätt i en fråga till ett utskott, en ledamot, en anställd underställd nämnden eller annan lämplig instans. I ärendet föreslås att nämnden gör ett antal mindre förändringar i delegationsordningen.
Bilagor
-
138kb Ladda ner dokument
-
981kb Ladda ner dokument
-
791kb Ladda ner dokument
-
-
Stiftelsen Fontänhuset Malmö för vänskap och arbete ansöker om bidrag på 6 800 000 kronor för 2021. Fontänhuset bedriver en verksamhet och utgör ett komplement till kommunens insatser för personer med psykisk ohälsa. En förlängning av en avsiktsförklaring har undertecknats mellan stiftelsen och funktionsstödsnämnden 2020, vilket innebär att föreningen kommer att få bidrag 2021 till och med 2023, varpå en ny prövning görs.
Bilagor
-
456kb Ladda ner dokument
-
546kb Ladda ner dokument
-
713kb Ladda ner dokument
-
72kb Ladda ner dokument
-
75kb Ladda ner dokument
-
-
Föreningen Paraplyet i Malmö, en sammanslutning av organisationer inom funktionsnedsättningsområdet, ansöker om 1 155 000 kronor för verksamhetsåret 2021. Sökt belopp avser huvudsakligen lokal- och personalkostnader.
Bilagor
-
265kb Ladda ner dokument
-
520kb Ladda ner dokument
-
289kb Ladda ner dokument
-
68kb Ladda ner dokument
-
68kb Ladda ner dokument
-
920kb Ladda ner dokument
-
96kb Ladda ner dokument
-
504kb Ladda ner dokument
-
-
Ärendet omfattar ansökningar från 41 organisationer om organisationsstöd för verksamhetsåret 2021. Det sammanlagda beloppet som organisationerna ansöker om uppgår till cirka 7 miljoner. Summan som nämnden har avsatt till ändamålet uppgår till 4 866 000 kronor.
Totalt föreslås att 39 organisationer beviljas medel för verksamhetsåret 2021 enligt förslaget i ärendet. En (1) organisation har efter ansökningsperioden återtagit sin ansökan och för en (1) organisation föreslås avslag. Funktionsstödsförvaltningen föreslår att 4 708 000 kronor fördelas till de 39 organisationerna. Funktionsstödsnämndens fastställda och reviderade riktlinjer och prioriterade områden 2019-12-19 anger vilken typ av föreningar och organisationer som ska prioriteras. Ansökningar från Stiftelsen Fontänhuset i Malmö och Föreningen Paraplyet i Malmö hanteras i separata ärenden.Bilagor
-
196kb Ladda ner dokument
-
141kb Ladda ner dokument
-
364kb Ladda ner dokument
-
67kb Ladda ner dokument
-
103kb Ladda ner dokument
-
150kb Ladda ner dokument
-
156kb Ladda ner dokument
-
-
I detta ärende återfinns de fullständiga ansökningarna från de organisationer som ansöker om organisationsstöd för verksamhetsåret 2021 (förutom Stiftelsen Fontänhuset och Föreningen Paraplyet som återfinns i egna ärenden).
Aktuell punkt utgör alltså inte en beslutspunkt utan finns enbart med då de enskilda ansökningarna inte får plats i föregående ärende. Punkten kommer inte heller att återfinnas i nämndens protokoll. -
På Kommunfullmäktiges sammanträde den 29 oktober 2020 fattades beslut om att tilldela funktionsstödsnämnden 7 500 000 kronor som en extra förstärkning av Malmö stads organisationsstöd inom funktionsstöds- och äldreområdet. Syftet är att stärka Malmös föreningar och civilsamhälle för att möta de negativa effekterna av Covid-19 pandemin, bryta isoleringen hos Malmöborna samt stärka tryggheten och den sociala sammanhållningen i staden.
Vid aktuellt sammanträde informerar förvaltningen om de principer som kommer att tillämpas vid fördelningen av dessa extra medel för organisationsstöd 2020. Beslut om fördelning fattas vid nämndens decembersammanträde.Bilagor
-
226kb Ladda ner dokument
-
-
Funktionsstöds- och tillgänglighetssamordnare är en relativt nyinrättad funktion inom funktionsstödsförvaltningen men som har ett stadsövergripande uppdrag. I maj 2020 presenterades en nulägesrapport över funktionsstöd och tillgänglighet i Malmö stad samt funktionsstöds- och tillgänglighetssamordnarnas inledande arbete. På aktuellt sammanträde medverkar samordnarna och presenterar sig själva och sitt uppdrag.
Bilagor
-
115kb Ladda ner dokument
-
438kb Ladda ner dokument
-
146kb Ladda ner dokument
-
346kb Ladda ner dokument
-
882kb Ladda ner dokument
-
-
16
Nämndsinitiativ från Moderaterna och Centerpartiet i funktionsstödsnämnden gällande Systematiskt arbetsmiljöarbete (SAM)
Moderaterna (M) och Centerpartiet (C) har med rätt enligt 4 kap. 20 § kommunallagen väckt ett ärende i funktionsstödsnämnden genom ett så kallat nämndsinitiativ. Nämndsinitiativet gäller ”Systematiskt arbetsvistelse” i vilket man föreslår att nämnden ska ge förvaltningen en rad uppdrag inom ramen för det systematiska arbetsmiljöarbetet.
Nämndsinitiativet skickas direkt till funktionsstödsnämnden med det förslag till beslut som föreslås i initiativet. Funktionsstödsförvaltningen har dock i tjänsteskrivelsen lämnat kortare kommentarer kring förslaget.Bilagor
-
172kb Ladda ner dokument
-
163kb Ladda ner dokument
-
260kb Ladda ner dokument
-
-
17
Nämndsinitiativ från Miljöpartiet i funktionsstödsnämnden gällande Nolltolerans för diskriminering av personal
Miljöpartiet (MP) har med rätt enligt 4 kap. 20 § kommunallagen väckt ett ärende i funktionsstödsnämnden genom ett så kallat nämndsinitiativ. Nämndsinitiativet gäller ”Nolltolerans för diskrimineringen av personal” i vilket förslagsställaren föreslår att nämnden ska ge förvaltningen ett antal uppdrag för att för hur kränkningar och hot och våld i tjänsten hanteras när de riktas från brukare till personal.
Nämndsinitiativet skickas direkt till funktionsstödsnämnden med de förslag till beslut som förslagsställarna framför i initiativet. Funktionsstödsförvaltningen har dock i tjänsteskrivelsen lämnar kortare kommentarer kring förslaget samt ett förslag på ärendehantering.Bilagor
-
224kb Ladda ner dokument
-
166kb Ladda ner dokument
-
-
18
Nämndsinitiativ från Moderaterna och Centerpartiet i funktionsstödsnämnden gällande Extern granskning av tvångs- och begränsningsåtgärder
Moderaterna (M) och Centerpartiet (C) har med rätt enligt 4 kap. 20§ kommunallagen väckt ett ärende i funktionsstödsnämnden genom ett så kallad nämndsinitiativ. Nämndsinitiativet gäller en ”Extern granskning av tvångs- och begränsningsåtgärder” i vilket man föreslår att nämnden ska ge förvaltningen i uppdrag att köpa in en extern revision av skydds-, tvångs och begränsningsåtgärder.
Nämndsinitiativet skickas direkt till funktionsstödsnämnden med de förslag till beslut som förslagsställarna framför i initiativet. Funktionsstödsförvaltningen har dock i tjänsteskrivelsen lämnar kortare kommentarer kring förslaget samt ett förslag på ärendehantering.Bilagor
-
169kb Ladda ner dokument
-
126kb Ladda ner dokument
-
123kb Ladda ner dokument
-
248kb Ladda ner dokument
-
-
Förvaltningen har tillsammans med Försäkringskassan ansökt, och beviljats medel, av Finsam till projektet Make it: Work. Projektet sträcker sig från april 2020 till mars 2022 har som huvudmål att fler personer med insatsen daglig verksamhet (LSS 9 § 10) ska närma sig arbetsmarknaden eller övergå i lönearbete.
Bilagor
-
141kb Ladda ner dokument
-
261kb Ladda ner dokument
-
-
I ärendet redovisas inkomna, upprättade och utgående skrivelser som registrerats på funktionsstödsförvaltningen inför månadens sammanträde.
Bilagor
-
126kb Ladda ner dokument
-
-
Enligt kommunallagen (6 kap. 37-40 §§) kan nämnden lämna över rätten att fatta beslut i vissa ärenden, exempelvis till ett utskott, en ledamot eller en tjänsteperson (så kallad delegering). De beslut som får fattas på detta sätt finns med i nämndens delegationsordning. Kommunallagen ger nämnden möjlighet att besluta om och hur ofta delegationsbeslut ska rapporteras till nämnden.
Bilagor
-
112kb Ladda ner dokument
-
-
Information från förvaltningen om aktuella händelser i verksamheterna och inom funktionsstödsområdet.
-
§ 139
Remiss angående Motion av John Roslund (M) och Tony Rahm (M) om att bryta ensamheten och öka integrationen
I motionen föreslår John Roslund (M) och Tony Rahm (M) möjligheten att skapa förutsättningar för ett boende där fokus är på att bryta ensamheten och öka integrationen utifrån ett likartat koncept som Helsingborgshem gjort ska utredas. Funktionsstödsnämnden anser att det är en god ambition att försöka hitta innovativa lösningar kring ensamhet, bostadsbrist och integration och är därför positiv till förslaget.
Bilagor
-
146kb Ladda ner dokument
-
Funktionsstödsförvaltningen har tagit fram en ekonomisk rapport för perioden januari-oktober 2020. Rapporten innehåller en kortare analys av förväntat resultat för året.
Bilagor
-
381kb Ladda ner dokument
-
-
Funktionsstödsförvaltningen mottar på årsbasis statsbidrag från Socialstyrelsen för att bibehålla eller höja en låg dagpenning till dem som deltar i daglig verksamhet enligt LSS (så kallad habiliteringsersättning). Funktionsstödsnämnden har använt dessa medel för att höja habiliteringsersättning för brukare inom daglig verksamhet men kommer under 2020 inte att fördela hela statsbidraget inom ramen för ordinarie månatlig ersättning. Då medel som inte har förbrukats före den 31 december 2020 ska återbetalas behöver nämnden besluta om hanteringen av kvarvarande statsbidrag.
Bilagor
-
Malmö stadsrevision har granskat funktionsstödsnämndens, fritidsnämndens samt hälsa-, vård- och omsorgsnämndens hyresbetalningar. Den sammanfattande bedömningen är att funktionsstödsnämndens interna kontroll avseende hyresbetalningar är tillräcklig men ett yttrande efterfrågas gällande de åtgärder nämnden avser vidta med anledning av de bedömningar och rekommendationer som redovisas i revisorskollegiet rapport. Det ska även framgå när åtgärderna ska vara genomförda.
Bilagor
-
174kb Ladda ner dokument
-
129kb Ladda ner dokument
-
114kb Ladda ner dokument
-
-
I Malmö stads budget 2020 under området ”Tillsammans för ett öppet och tryggare Malmö” har kommunfullmäktige angett inriktningen att stadens förvaltningar ska öka rekryteringen av Malmöbor med funktionsvariationer som idag har en plats i daglig verksamhet. Medel för dessa anställningar ska avropas från kommunstyrelsen. Under 2020 har tre personer rekryterats till funktionsstödsförvaltningen. Lönekostnaden för rekryterade medarbetare har under 2020 uppgått till 84 922 kronor som härmed avropas.
Bilagor
-
151kb Ladda ner dokument
-
-
Kommunfullmäktiges budget för 2020 innehåller ett tillägg i Malmö stads riktlinjer för ekonomi som innebär att nämnderna ska upprätta interna riktlinjer för ekonomisk styrning. Funktionsstödsförvaltningen har tagit fram förslag till interna riktlinjer för ekonomisk styrning.
Bilagor
-
550kb Ladda ner dokument
-
Ärendet innehåller en redovisning av handläggningstider på funktionsstödsförvaltningens myndighetsenhet. Handläggningstiderna redovisas kvartalsvis så att nämnden ska kunna följa utvecklingen.
Bilagor
-
148kb Ladda ner dokument
-
-
En nämnd har till uppgift att fatta ett stort antal beslut. Det är dock praktiskt omöjligt att nämnden fattar beslut i samtliga ärenden som faller inom dess ansvarsområde. Syftet med delegation är att avlasta nämnden genom att överföra beslutanderätt i en fråga till ett utskott, en ledamot, en anställd underställd nämnden eller annan lämplig instans. I ärendet föreslås att nämnden gör ett antal mindre förändringar i delegationsordningen.
Bilagor
-
148kb Ladda ner dokument
-
-
Stiftelsen Fontänhuset Malmö för vänskap och arbete ansöker om bidrag på 6 800 000 kronor för 2021. Fontänhuset bedriver en verksamhet och utgör ett komplement till kommunens insatser för personer med psykisk ohälsa. En förlängning av en avsiktsförklaring har undertecknats mellan stiftelsen och funktionsstödsnämnden 2020, vilket innebär att föreningen kommer att få bidrag 2021 till och med 2023, varpå en ny prövning görs.
Bilagor
-
Föreningen Paraplyet i Malmö, en sammanslutning av organisationer inom funktionsnedsättningsområdet, ansöker om 1 155 000 kronor för verksamhetsåret 2021. Sökt belopp avser huvudsakligen lokal- och personalkostnader.
Bilagor
-
Ärendet omfattar ansökningar från 41 organisationer om organisationsstöd för verksamhetsåret 2021. Det sammanlagda beloppet som organisationerna ansöker om uppgår till cirka 7 miljoner. Summan som nämnden har avsatt till ändamålet uppgår till 4 866 000 kronor.
Totalt föreslås att 39 organisationer beviljas medel för verksamhetsåret 2021 enligt förslaget i ärendet. En (1) organisation har efter ansökningsperioden återtagit sin ansökan och för en (1) organisation föreslås avslag. Funktionsstödsförvaltningen föreslår att 4 708 000 kronor fördelas till de 39 organisationerna. Funktionsstödsnämndens fastställda och reviderade riktlinjer och prioriterade områden 2019-12-19 anger vilken typ av föreningar och organisationer som ska prioriteras. Ansökningar från Stiftelsen Fontänhuset i Malmö och Föreningen Paraplyet i Malmö hanteras i separata ärenden.Bilagor
-
957kb Ladda ner dokument
-
-
På Kommunfullmäktiges sammanträde den 29 oktober 2020 fattades beslut om att tilldela funktionsstödsnämnden 7 500 000 kronor som en extra förstärkning av Malmö stads organisationsstöd inom funktionsstöds- och äldreområdet. Syftet är att stärka Malmös föreningar och civilsamhälle för att möta de negativa effekterna av Covid-19 pandemin, bryta isoleringen hos Malmöborna samt stärka tryggheten och den sociala sammanhållningen i staden.
Vid aktuellt sammanträde informerar förvaltningen om de principer som kommer att tillämpas vid fördelningen av dessa extra medel för organisationsstöd 2020. Beslut om fördelning fattas vid nämndens decembersammanträde.Bilagor
-
Funktionsstöds- och tillgänglighetssamordnare är en relativt nyinrättad funktion inom funktionsstödsförvaltningen men som har ett stadsövergripande uppdrag. I maj 2020 presenterades en nulägesrapport över funktionsstöd och tillgänglighet i Malmö stad samt funktionsstöds- och tillgänglighetssamordnarnas inledande arbete. På aktuellt sammanträde medverkar samordnarna och presenterar sig själva och sitt uppdrag.
Bilagor
-
150kb Ladda ner dokument
-
-
§ 152
Nämndsinitiativ från Moderaterna och Centerpartiet i funktionsstödsnämnden gällande Systematiskt arbetsmiljöarbete (SAM)
Moderaterna (M) och Centerpartiet (C) har med rätt enligt 4 kap. 20 § kommunallagen väckt ett ärende i funktionsstödsnämnden genom ett så kallat nämndsinitiativ. Nämndsinitiativet gäller ”Systematiskt arbetsvistelse” i vilket man föreslår att nämnden ska ge förvaltningen en rad uppdrag inom ramen för det systematiska arbetsmiljöarbetet.
Nämndsinitiativet skickas direkt till funktionsstödsnämnden med det förslag till beslut som föreslås i initiativet. Funktionsstödsförvaltningen har dock i tjänsteskrivelsen lämnat kortare kommentarer kring förslaget.Bilagor
-
742kb Ladda ner dokument
-
-
§ 153
Nämndsinitiativ från Miljöpartiet i funktionsstödsnämnden gällande Nolltolerans för diskriminering av personal
Miljöpartiet (MP) har med rätt enligt 4 kap. 20 § kommunallagen väckt ett ärende i funktionsstödsnämnden genom ett så kallat nämndsinitiativ. Nämndsinitiativet gäller ”Nolltolerans för diskrimineringen av personal” i vilket förslagsställaren föreslår att nämnden ska ge förvaltningen ett antal uppdrag för att för hur kränkningar och hot och våld i tjänsten hanteras när de riktas från brukare till personal.
Nämndsinitiativet skickas direkt till funktionsstödsnämnden med de förslag till beslut som förslagsställarna framför i initiativet. Funktionsstödsförvaltningen har dock i tjänsteskrivelsen lämnar kortare kommentarer kring förslaget samt ett förslag på ärendehantering.Bilagor
-
§ 154
Nämndsinitiativ från Moderaterna och Centerpartiet i funktionsstödsnämnden gällande Extern granskning av tvångs- och begränsningsåtgärder
Moderaterna (M) och Centerpartiet (C) har med rätt enligt 4 kap. 20§ kommunallagen väckt ett ärende i funktionsstödsnämnden genom ett så kallad nämndsinitiativ. Nämndsinitiativet gäller en ”Extern granskning av tvångs- och begränsningsåtgärder” i vilket man föreslår att nämnden ska ge förvaltningen i uppdrag att köpa in en extern revision av skydds-, tvångs och begränsningsåtgärder.
Nämndsinitiativet skickas direkt till funktionsstödsnämnden med de förslag till beslut som förslagsställarna framför i initiativet. Funktionsstödsförvaltningen har dock i tjänsteskrivelsen lämnar kortare kommentarer kring förslaget samt ett förslag på ärendehantering.Bilagor
-
722kb Ladda ner dokument
-
-
I ärendet redovisas inkomna, upprättade och utgående skrivelser som registrerats på funktionsstödsförvaltningen inför månadens sammanträde.
Bilagor
-
150kb Ladda ner dokument
-
-
Enligt kommunallagen (6 kap. 37-40 §§) kan nämnden lämna över rätten att fatta beslut i vissa ärenden, exempelvis till ett utskott, en ledamot eller en tjänsteperson (så kallad delegering). De beslut som får fattas på detta sätt finns med i nämndens delegationsordning. Kommunallagen ger nämnden möjlighet att besluta om och hur ofta delegationsbeslut ska rapporteras till nämnden.
Bilagor
-
148kb Ladda ner dokument
-
-
Tillförordnad förvaltningsdirektör Charlotte Widén Odder informerar om följande:
Den ökande smittspridningen i regionen märks även i förvaltningens verksamheter och förvaltningen arbetar på olika sätt för att minska smittspridningen, minska oron hos personal och brukare och öka kunskaperna för man bör agera i olika situationer. Förvaltningen informerar på en rad olika sätt om vikten av följsamhet till Folkhälsomyndighetens rekommendationer, möjligheterna till hemarbete och hur munskydd och annan skyddsutrustning används. Det förekommer smitta hos medarbetare i flera av Funktionsstödsförvaltningen verksamheter, medarbetare testas enligt rutin. Coronotester görs av brukare vid varje misstänkt fall och smittspårning genomförs för att minska risken för smittspridning. I dagsläget finns cirka 10 smittade brukare i förvaltningens verksamheter.
Förvaltningen har sedan tidigare gjorts vissa förändringar i verksamheterna för att minska risken för smittspridning. Förändringarna gäller framförallt mötesplatser och andra öppna verksamheter såsom caféer och butiker som stängt för allmänheten. Förvaltningen har nu även gjort anpassningar för att kunna erbjuda helgvistelse på kollo under dagtid. Helgvistelsen har coronaanpassat aktiviteterna och begränsar antalet medverkande för att följa de rekommendationer som finns med anledning av pågående pandemi.
Medarbetare på funktionsstödsförvaltningen och hälsa-, vård och omsorgsförvaltningen kommer att få ett presentkort i december månad för att uppmärksamma deras goda arbete i samband med pågående pandemi. Däremot avråds medarbetare och verksamheter från gemensamma julfiranden med anledning av pågående pandemi.
Beredskapsgruppen och förvaltningsledningen träffas fortsatt regelbundet för att följa pandemins utveckling och samordna information och arbetssätt i verksamheten. Planeringsarbetet för 2021 pågår för fullt och handlar bland om verksamheternas tekniska utrustning och kunnande för att exempelvis kunna hålla möten och utbildningar digitalt.
Funktionsstödsnämnden har en planeringsdag onsdagen den 2 december 2020 13:00 till 16:00 med fokus på Nämndsbudget 2021. Planeringsdagen kommer att ske helt digitalt via verktyget Teams.
Avslutningsvis informerar Widén Odder att ordinarie förvaltningsdirektör Tarek Borg åter tar över direktörsansvaret från den 1 december 2020. Widén Odder tackar nämnden för samarbetet under hennes tid som tillförordnad förvaltningsdirektör.Bilagor
-
155kb Ladda ner dokument
-