Hoppa över navigering
  1.   1

    Val av justerare samt tidpunkt för justering av protokollet

  2.  

    a) Mikromobilitet (gemensam för arbetsutskott och trafikutskott)

    (20 min)

    Anna Modig, avdelningschef stadsutvecklingsavdelningen

    Andy Roberts, avdelningschef avdelningen för offentlig miljö

    Olof Rabe, utvecklingssamordnare stadsutvecklingsavdelningen

    Henrik Gunée, ingenjör avdelningen för offentlig miljö

     

    b) Avstämning - Malmöpendeln

    (10 min)

    Tobias Nilsson, direktör

     

    b) Nytt linjenät för stadsbusstrafiken

    (30 min)

    Anna Modig, avdelningschef stadsutvecklingsavdelningen

    Hanna Larsson, trafikbeställare och projektledare infrastruktur Skånetrafiken

    Kirsten Wretstrand, trafikutredare Skånetrafiken

     

    c) Storstadspaketet - status linje 4

    (20 min)

    Anna Modig, avdelningschef stadsutvecklingsavdelningen

    Pernilla von Strokirch, enhetschef stadsutvecklingsavdelningen

     

  3. Inom ramen för projekt 3380, del av Storstadspaketet, 6.3 Hyllie-Holma föreslås ett övergångsställe med hastighetsdämpande ramper med syfte att öka säkerheten och tillgängligheten för oskyddade trafikanter. Ett objektsgodkännande för projektet beslutades 2020-11-24. Övergångsstället med ramper nämndes dock inte i objektsgodkännandet varför detta ärende tas upp nu separat. Syftet med övergångsstället är framför allt att boende i Holma och Kulladal på ett enkelt, tryggt och säkert sätt ska kunna ta sig till hållplatsen. Samtidigt föreslås hastigheten sänkas från 40 km/h från dagens 60 km/h på sträckan från strax norr om Annetorpsvägen till och med Ärtholmsvägen. Kostnaderna för åtgärderna ryms inom befintligt objektsgodkännande.

     

    Bilagor

  4. Ett Malmöinitiativ har inkommit med önskemål om åtgärder i korsningen Gads väg, Nygårdsvägen och Örevägen. Korsningen uppfattas av initiativet svår att röra sig i för gående och cyklister. På plats finns en busshållplats samt en affär som skapar mycket rörelse. Som åtgärd önskas tydligare skyltning så som exempelvis stopplikt.

     

    Ett planprogram för Klagshamn var ute på samråd sommaren 2023. Under den perioden har medborgarna haft möjlighet att ta del av planförslaget och tycka till om det genom att lämna in sina synpunkter till Malmö stad. I maj och juni 2023 genomförde Malmö stad även tre samrådsmöten i Klagshamn för att diskutera den planerade utbyggnaden. Denna plats har där lyfts samtidigt som den dyker upp i inkomna ärenden till staden. Pågående trafikutredning föreslår trafikregleringsändringar på platsen.

    Bilagor

  5. Ett Malmöinitiativ har inkommit med önskemål om att sänka hastighetsgränsen från
    60 km/h till 40 km/h på en sträcka i den östra delen av Jägersrovägen. Initiativtagaren skriver bland annat att bilar överskrider hastigheten hela tiden och att det är svårt som fotgängare att ta sig över Jägersrovägen.

    I dagsläget bedömer förvaltningen inte att en sänkning av hastighetsgränsen från
    60 km/h är aktuell. Det är denna hastighet som ska gälla i industriområden enligt beslut 2017 i samband med hastighetsöversynen, och det är främst industriverksamheter som karaktäriserar området i nuläget. Det finns möjlighet för oskyddade trafikanter att ta sig till och från koloniområdet Jägershill 2 genom att använda en gång- och cykeltunnel som ligger ungefär i höjd med mitten av området.

    Bilagor

  6. Utifrån senaste informationen om förbud mot motorfordonstrafik nattetid som presenterades på trafikutskottet den 8 oktober 2024 har tekniska nämnden för avsikt att ge uppdrag till förvaltningen om att införa tillfälligt förbud mot motorfordonstrafik på Bergsgatan med flera gator.

Det finns ingen information att visa

Inget protokoll har publicerats

Vi använder cookies på denna webbplats för att förbättra din användarupplevelse.