Möte 2021-10-07
-
1
Val av justerare samt tid för justering av protokollet
-
a) Förstudie – projekt 4.4-4.8 (3317-3321) - översiktliga förslag – TN-2020-850
(30 min)
Tobias Nilsson, avdelningschef, stadsutvecklingsavdelningen
Martin Wester, konsult Sweco
Emilie Wieslander, sektionchef Infrastruktur, stadsutvecklingsavdelningen
Olle Evenäs, stråkledare för MEX-linje 4
b) Cykelgata på Hohögsgatan
(15 min)
Tobias Nilsson, avdelningschef, stadsutvecklingsavdelningen
Jesper Nordlund, strategisamordnare cykel mobilitet stadsutvecklingsavdelningen
c) Pildammsvägen
(10 min)
Tobias Nilsson, avdelningschef, stadsutvecklingsavdelningen
Peter Gustafsson, sektionschef stadsutvecklingsavdelningen
Camilla Morland, sektionschef trafikplanering stadsutvecklingsavdelningen
-
Ett Malmöinitiativ har inkommit till fastighets- och gatukontoret avseende önskemål om gång- och cykelbana längs med Naffentorpsvägen mellan Bunkeflostrand och Svågertorp. Förslagsställaren menar att det idag är osäkert för oskyddade trafikanter att röra sig längs med vägen i brist på säkra gång- och cykelmöjligheter samt att fordon inte respekterar hastighetsgränserna.
Den mark som förslagsställaren önskar att en cykelbana anläggs på ligger delvis på Malmö stads mark, men till största del på privat åkermark. Sträckan längs med Naffentorpsvägen finns med i översiktsplanen som en ny cykelkoppling inom det övriga huvudcykelnätet och den är en identifierad brist i cykelvägnätet. Investeringen ligger dock inte med i planeringen för satsningar som ska göras på cykelvägnätet den närmaste tiden. I dagsläget är sträckan inte prioriterad för åtgärder då det finns andra platser i staden där behovet är större.Bilagor
-
131kb Ladda ner dokument
-
86kb Ladda ner dokument
-
956kb Ladda ner dokument
-
Förvaltningen har mottagit ett Malmöinitiativ gällande ett önskemål om att införa begränsad hastighet 30 km/h på allégatorna i Bunkeflostrand. Utifrån rådande trafikstrategi införs 30 km/h endast på vägar i direkt anslutning till en grundskola eller i vissa parkmiljöer. Allégatorna i Bunkeflostrand är varken i anslutning till en grundskola eller inom en parkmiljö och innefattas därför inte inom strategin för ett införande av 30 km/h, se karta på nästa sida.
Bilagor
-
87kb Ladda ner dokument
-
956kb Ladda ner dokument
-
936kb Ladda ner dokument
-
909kb Ladda ner dokument
-
-
Tekniska nämnden har fått in ett malmöinitiativ om att sätta upp varningsmärken för djur på Kalkbrottsgatan samt Utsiktsvägen. Varningsmärken för olika faror ska sättas upp med återhållsamhet. För många varningsmärken kan få motsatt effekt, att trafikanterna tappar respekten för märket. Varningsmärken ska därmed sättas upp på de platser där det finns särskilda skäl som talar för det. Fastighets- och gatukontoret bedömer att det i nuläget inte finns tillräckliga skäl att sätta upp varningsmärken för vilt på dessa sträckor
Bilagor
-
94kb Ladda ner dokument
-
956kb Ladda ner dokument
-
198kb Ladda ner dokument
-
149kb Ladda ner dokument
-
-
Tekniska nämnden har fått in ett malmöinitiativ om att göra Tegelbruksvägen till en huvudled. Anledningen är att området har ändrat karaktär i samband med att nya bostäder byggs och nya kollektivtrafikturer kommer införas vilket försämrar trafiksäkerheten i korsningarna.
I den pågående byggfasen kommer en väjningsplikt i den skymda korsningen Råtegelvägen/Tegelbruksvägen att regleras upp, för en bättre trafiksäkerhetsmiljö, innan allt är färdigbyggt. Ett upprättande av huvudled på Tegelbruksvägen skulle sannolikt öka trafiksäkerheten på sikt.
Som en följd av en pågående linjenätsutredning kommer sannolikt en, eller möjligen båda linjerna förläggas till Tegelbruksvägen. Att reglera Tegelbruksvägen till huvudled skulle även bidra till en bättre framkomlighet för kollektivtrafiken.Bilagor
-
85kb Ladda ner dokument
-
955kb Ladda ner dokument
-
727kb Ladda ner dokument
-
-
Malmöinitiativet avser ett påtalat behov av passage på Monbijougatan i höjd med Monbijouskolan. Det saknas i dagsläget passage över gatan för barnen. Gatan trafikeras till stor del av cyklister men också av motorfordon.
Med tanke på trafikmiljöns komplexitet på Monbojougatan, och i korsningen med Norra Skolgatan, samt det höga flödet av cyklister, i ett prioriterat stråk, måste det utredas vidare hur en god helhetslösning kan skapas. Det är av vikt att man tar hänsyn till både barnens behov och cyklisternas framkomlighet när korsningen utreds vidare.Bilagor
-
85kb Ladda ner dokument
-
955kb Ladda ner dokument
-
121kb Ladda ner dokument
-
-
Tekniska nämnden har mottagit ett Malmöinitiativ på att förbjuda vattenskotrar i Malmö stads kanaler. Förvaltningen föreslår att avslå initiativet med hänvisning till de regelmässiga begränsningar som finns för förbud mot vattenskotrar och redan pågående åtgärder som avser uppnå det initiativtagaren eftersöker.
Bilagor
-
956kb Ladda ner dokument
-
87kb Ladda ner dokument
-
157kb Ladda ner dokument
-
134kb Ladda ner dokument
-
-
Förvaltningen bedömer inte det som lämpligt att utforma övergångsställen på annat sätt än hur det beskrivs i vägmärkesförordningen. Denna utformning har valts ut för att vara så tydlig som möjlig. Det bedöms inte som lämpligt att göra avsteg från detta då principen för utformning av övergångsställen är samma i hela landet.
Bilagor
-
89kb Ladda ner dokument
-
956kb Ladda ner dokument
-
138kb Ladda ner dokument
-
105kb Ladda ner dokument
-
-
12
Malmöinitiativet - Gång- och cykelväg längsmed Vintrievägen, från Erlandsrovägen till Vintrie by, EF20210070
Ett Malmöinitiativ har inkommit med önskemål om att bygga en gång- och cykelbana längs med Vintrievägen på sträckan mellan Erlandsrovägen och Vintrie by. Initiativtagaren menar att med en ökande trafik av alla trafikslag och höga hastigheter på fordon så bör anläggandet av en gång- och cykelbana prioriteras av Malmö stad.
Med hänsyn till gatusektionen, antalet fordon och olycksstatistik så är det inte aktuellt att bredda upp Vintrievägen för att anlägga en gång- och cykelbana i dagsläget. Öster om Vintrie-gårdsvägen planeras det för en förlängning av den befintliga gång- och cykelbanan i och med planläggning av området. I Malmö arbetar vi strategiskt och långsiktigt med cykelplanering. Kontinuerligt identifieras brister och möjligheter i cykelnätet och olika åtgärder prioriteras mot varandra utifrån faktorer som framkomlighet, tillgänglighet och trafiksäkerhet. Sträckan som nämns i detta ärende har relativt lite trafik, är inte olycksdrabbad och resterande område ska inte planläggas i närtid. Därför är det i dagsläget inte motiverat att prioritera denna sträcka framför andra sträckor där det finns större behov av satsningar på gång- och cykelinfrastruktur.Bilagor
-
87kb Ladda ner dokument
-
956kb Ladda ner dokument
-
132kb Ladda ner dokument
-