Möte 2022-02-16
-
1
Val av justerare
-
2
Information från förvaltningen
-
Serviceförvaltningen skriver en årsanalys som ska svara på hur förvaltningen arbetat för att uppnå de mål och den budget som lagts fram för året. Årsanalysen används som underlag i kommunens årsredovisning.
Som en bilaga till årsanalysen läggs också rapportering arbetsmiljö 2021 som innehåller den årliga uppföljningen av det systematiska arbetsmiljöarbetet och den årliga uppföljningen av arbetsmiljön.-
108kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
-
Malmö stad genom tekniska nämnden önskar köpa fastigheten Odense 4 av Stiftelsen Bladins skola. Stiftelsen Bladins skola vill fortsätta att bedriva sin verksamhet i fastigheten och därmed ska ett hyresavtal tecknas mellan servicenämnden och hyresgästen. Fastigheten har ett eftersatt underhåll. Efter de första tre åren beräknas driftkonsekvensen för servicenämnden vara positiv.
Bilagor
-
83kb Ladda ner dokument
-
47kb Ladda ner dokument
-
47kb Ladda ner dokument
-
83kb Ladda ner dokument
-
225kb Ladda ner dokument
-
82kb Ladda ner dokument
-
373kb Ladda ner dokument
-
129kb Ladda ner dokument
-
128kb Ladda ner dokument
-
65kb Ladda ner dokument
-
41kb Ladda ner dokument
-
217kb Ladda ner dokument
-
5
Återkallelse av färdtjänsttillstånd
-
Malmö stadsrevision har granskat huruvida kommunstyrelsen, servicenämnden, arbetsmarknads- och socialnämnden samt hälsa-, vård- och omsorgsnämnden har en tillräcklig styrning och uppföljning av arbetet med effektivisering av verksamheten.
Den sammanfattande bedömningen är att kommunstyrelsen och nämnderna inte har en helt tillräcklig styrning och uppföljning av arbetet med effektivisering av verksamheten och att det finns utrymme för förbättringar.
Servicenämnden ser positivt på att det tas fram en övergripande process för identifiering och prioritering av effektiviseringsbehovet. Nämnden ser fördelar med en gemensam struktur och metod för staden. I yttrandet framgår vilka åtgärder servicenämnden avser att vidta med anledning av de bedömningar och rekommendationer som redovisas i granskningsrapporten.-
118kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
293kb Ladda ner dokument
-
129kb Ladda ner dokument
-
151kb Ladda ner dokument
-
793kb Ladda ner dokument
-
-
7
Remiss om Remiss från Infrastrukturdepartementet - promemorian Ett undantag från lokaliseringsprincipen för kommunal bredbandsutbyggnad (I 2021:A)
Malmö stad har av Infrastrukturdepartementet fått möjlighet att lämna synpunkter på promemorian ”Ett undantag från lokaliseringsprincipen för kommunal bredbandsutbyggnad”.
I promemorian föreslås en ny lag om undantag från lokaliseringsprincipen för utbyggnad av kommunala bredbandsnät. Förslaget innebär att kommunala stadsnät kan bygga ut bredbandsnät utanför det egna området under förutsättning att det sker inom geografisk närhet till bredbandsnätet i den egna kommunen och för att uppnå en ändamålsenlig bredbandsinfrastruktur.
Lagens syfte är att underlätta utbyggnaden av snabbt bredband. Målet är att öka tillgången till digital infrastruktur för hushåll och företag och att regeringens bredbandsmål nås. En god tillgänglighet till snabb uppkoppling i hela Sverige är viktig för att det ska vara möjligt att bo, leva och verka i alla delar av landet. Lagen föreslås träda i kraft den 1e juli 2023.-
129kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
149kb Ladda ner dokument
-
94kb Ladda ner dokument
-
156kb Ladda ner dokument
-
369kb Ladda ner dokument
-
-
Malmö stadsrevision har granskat Malmö stads löneprocess och skickat en granskningsrapport bland annat till servicenämnden för yttrande.
Servicenämnden rekommenderas överväga att införa digitala personakter och digitala anställningsavtal. Utöver denna rekommendation ser revisionen systematisk uppföljning av loggningar i lönesystemet som ett utvecklingsområde.
Serviceförvaltningen har tagit fram ett förslag till yttrande. Yttrande grundar sig dels i den egna HR-avdelningen, dels i verksamheten HR-service. HR-service utför HR-tjänster inklusive löneadministration på uppdrag av stadens förvaltningar. Servicenämnden ser positivt på att överväga att införa digitala personakter.
Systematisk uppföljning av loggningar i lönesystemet ser servicenämnden inte som utvecklingsområde då det finns rutiner för att kontrollera lön och loggarna används vid misstanke om icke godkända förändringar av lön.-
120kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
145kb Ladda ner dokument
-
134kb Ladda ner dokument
-
74kb Ladda ner dokument
-
817kb Ladda ner dokument
-
-
Malmö stadsrevision har granskat arbetsmarknadsåtgärder. Syftet med granskningen har varit att bedöma om kommunstyrelsen, arbetsmarknads- och socialnämnden, gymnasie- och utbildningsnämnden och servicenämnden har en tillräcklig styrning, hantering och uppföljning av extratjänster och övriga arbetsmarknadsanställningar som säkerställer kommunfullmäktiges målsättning inom målområdet utbildning och arbete.
Den sammanfattande bedömningen är att kommunstyrelsen och nämnderna inom ramen för granskningen inte har en helt tillräcklig styrning, hantering och uppföljning av extratjänster och övriga arbetsmarknadsanställningar. Malmö stadsrevision har bedömts att kommunstyrelsen och nämnderna inte fullt ut uppnår kommunfullmäktiges intentioner med arbetsmarknadsanställningarna eftersom det saknas en analys kring hur anställningarna ska bidra till ett mervärde i enlighet med stadens budget.
I yttrandet följer en redogörelse för de rekommendationer som riktats mot servicenämnden och servicenämndens inställning till dessa.-
126kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
212kb Ladda ner dokument
-
129kb Ladda ner dokument
-
135kb Ladda ner dokument
-
392kb Ladda ner dokument
-
-
Stadsrevisionen har genomfört en granskning av digitaliseringen i Malmö stad. Stadsrevisionen bedömde att servicenämnden, miljönämnden och stadsbyggnadsnämnden säkerställer en ändamålsenlig styrning, hantering och uppföljning av digitaliseringssatsningar som syftar till effektivisering. Revisionen lämnade rekommendationen till servicenämnden att ta fram en digitaliseringsstrategi/agenda som harmonierar med ”Det digitala Malmö”. Servicenämnden ombads inkomma med två yttranden utifrån de iakttagelser och rekommendationer som framgår av stadsrevisionens rapport Granskning av digitalisering i Malmö stad.
Servicenämndens första yttrande beslutades av nämnden den 2 mars 2021. Det tar sin utgångspunkt i en planerad organisation för förvaltningsgemensam IT. I det uppföljande yttrandet redogörs för den fortsatta planeringen för att inrätta denna organisation, som kommer kunna förtydliga nämndens plan för digitalisering.-
143kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
193kb Ladda ner dokument
-
94kb Ladda ner dokument
-
134kb Ladda ner dokument
-
514kb Ladda ner dokument
-
154kb Ladda ner dokument
-
161kb Ladda ner dokument
-
-
Stadsrevisionen har genomfört en granskning av Malmö stads IT-säkerhet. Stadsrevisionen bedömde att kommunstyrelsen och servicenämnden endast till viss del säkerställde en tillräcklig IT-säkerhet. Revisionen identifierade förbättringsområden och servicenämnden ombads att inkomma med 2 yttranden över revisionsrapporten till revisorskollegiet.
Servicenämndens första yttrande skickades till revisorskollegiet den 30 mars 2021 som innehöll svar på hur det vidare arbetet planerades kring de synpunkter och rekommendationer som framförts i revisionsrapporten. Åtgärderna föreslogs till stor del hanteras på ett stadsövergripande gemensamt sätt mellan serviceförvaltningen och stadskontoret.-
126kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
306kb Ladda ner dokument
-
115kb Ladda ner dokument
-
120kb Ladda ner dokument
-
700kb Ladda ner dokument
-
-
Carin Gustavsson (V) har inkommit med en motion till kommunfullmäktige om att tillgänlighetspassa Malmös kommunfullmäktigesal. I motionen föreslås kommunfullmäktige besluta att höj- och sänkbara talarstolar införskaffas till Malmös kommunfullmäktigesal och att tillgängligheten i Malmös kommunfullmäktigesal ses över för såväl kommunfullmäktiges ledamöter och ersättare som för åhörare
Serviceförvaltningen har tagit fram ett förslag på yttrande där servicenämnden inte har några invändningar mot förslaget.-
123kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
122kb Ladda ner dokument
-
96kb Ladda ner dokument
-
134kb Ladda ner dokument
-
-
13
Remiss om Samråd för förslag på Detaljplan för del av fastigheten Hyllie 165:61 m.fl. söder om Ärtholmsvägen i Holma i Malmö (Dp 5708)
Stadsbyggnadsnämnden har skickat Remiss om förslag på Detaljplan för del av fastigheten Hyllie 165:61 m.fl. söder om Ärtholmsvägen i Holma i Malmö (Dp 5708) till servicenämnden för yttrande.
Syftet med detaljplanen är att göra det möjligt att bebygga området med ny blandad stads-bebyggelse som ska bidra till att integrera Holma med omgivande områden. Bebyggelsen ska skapa förutsättningar för en levande stadsdel med varierad och intressant bebyggelse. Detaljplanen ska möjliggöra aktiva gaturum genom både gestaltningen av byggnaderna och genom att möjliggöra verksamheter i byggnadernas bottenvåningar. Detaljplanen ska möjliggöra flerbostadshus, vård (inte sjukhus eller fängelse), centrumverksamhet, parkeringshus och fördröjningsmagasin.
Planförslaget innebär uppförandet av fyra nya kvarter i en halvöppen struktur. Tre av kvarteren ligger utmed Pildammsvägen och ett kvarter ligger ut mot Ärtholmsvägen. Avsikten med planförslaget är att byggnaderna främst ska inrymmas med flerbostadshus med centrumverksamhet i bottenvåningen. Centrumverksamhet ut mot Pildammsvägen är särskilt viktig ut mot Pildamms-vägen som ska byggas om från att ha karaktären av en infartsled till att få karaktären av en stadsgata med fler funktioner, däribland gång- och cykelvägar. Bebyggelsen ska bidra till att skapa en stadsmässighet som i dag saknas ut med Pildammsvägen. Detta görs genom att byggnadskvarteren placeras utmed och i linje med Pildammsvägen. Gatan aktiveras ytterligare genom att entréer ska vara ut mot gatan.
Förvaltningen har tagit fram ett förslag till yttrande. Servicenämnden ställer sig positiv till detaljplanens syfte och har inga invändningar mot förslaget.-
161kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
96kb Ladda ner dokument
-
605kb Ladda ner dokument
-
229kb Ladda ner dokument
-
999kb Ladda ner dokument
-
-
Månadsrapport över pågående investeringsärenden som beslutats av kommunstyrelsen och kommunfullmäktige.
-
101kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
69kb Ladda ner dokument
-
-
Redovisning av de skrivelser som har kommit in till servicenämnden för januari 2022.
-
113kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
-
I 6. kap 37–40 §§ i kommunallagen (2017:725) finns bestämmelser för vilka beslut som får fattas med stöd av delegation och hur de ska anmälas tillbaka till nämnden. Redovisningen innehåller delegationsbeslut för januari 2022.
-
109kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
135kb Ladda ner dokument
-
110kb Ladda ner dokument
-
88kb Ladda ner dokument
-
256kb Ladda ner dokument
-