Det finns inga sammanträden att visa än
Inget protokoll har publicerats
Val av justerare
Information från förvaltningen
Ansökan om överföring av ansvar för konsumentrådgivning och tillhörande kommunbidrag till servicenämnden
Kommunfullmäktige beslutade den 24 maj 2017, §114, att uppdra åt kommunstyrelsen att inrätta ett kommungemensamt kontaktcenter som organisatoriskt ska tillhöra servicenämnden. I beslutet uppdrar man åt servicenämnden att på uppdrag av kommunstyrelsen ansvara för införande och drift av kontaktcentret. Som del av utredningen fastslogs att ansvaret för konsumentrådgivningen skulle flyttas över från miljönämnden till servicenämnden. Den organisatoriska flytten av konsumentrådgivningen är beslutad att ske 1 januari 2022. I samband med överflytten föreslås kommunstyrelsen att besluta kommunbidragsväxling för konsumentrådgivningen på 1410 tkr från och med 1 januari 2022. Kommunfullmäktige föreslås besluta om förändrat reglemente för servicenämnden att gälla från och med 1 januari 2022.
Bilagor
Stadens nämnder redovisar årligen sina utmaningar till stadskontoret som sammanställer resultatet i en rapport till kommunstyrelsen. Sammanställningen blir ett underlag för kommande prioriteringar och beslut i syfte att säkerställa tillgången till rätt kompetens.
Serviceförvaltningen har tagit fram en kompetensförsörjningsrapport som följer rapporteringen för 2019. Serviceförvaltningen beskrev 2019 ett behov av att rusta verksamheterna för ett modernt, effektivt och hållbart arbetsliv. Där efter har serviceförvaltningen påbörjat arbetet mot att tillsammans vara en smart servicepartner till staden.
Förvaltningens kompetensutmaningar skiljer sig från övriga förvaltningar i staden då den i första hand inte handlar om kvantitet. Förvaltningen har ett stort antal olika yrkesgrupper där endast ett fåtal yrkesgrupper har mer än 100 medarbetare.
Baserat på den nuvarande ökade efterfrågan på marknaden av kockar förväntas det kvantitativa kompetensgapet återigen vara gällande.
Bilagor
I ärendet presenteras förslag på Upphandlingsplan 2022–2023 för servicenämnden. I budget 2018 beslutade Kommunfullmäktige att samtliga nämnder ska redovisa aktuell inköpsstatistik över de största inköpsområdena, planerade upphandlingar (över tröskelvärdet) och hållbarhetskrav samt behov av innovativa inköpslösningar. Nämndernas planer ligger till grund för stadens gemensamma planering av strategiskt viktiga inköpsprojekt, vilken kommer att antas i kommunstyrelsen årligen med start 2022.
Upphandlingsplanen följer den rapportmall med anvisningar i Stratsys som stadskontoret tagit fram till alla nämnder.
Bilagor
Malmö stadsrevision har granskat Malmö stads gemensamma redovisningsenheter och skickat en granskningsrapport till bland annat servicenämnden för yttrande.
Malmö stad har som ett led i att effektivisera ekonomiprocesserna bildat tre redovisningsenheter som bland annat sköter bokföring och hantering av leverantörsfakturor åt förvaltningarna.
Syftet med granskningen är att bedöma om kommunstyrelsen, i sin samordnande funktion, och servicenämnden, grundskolenämnden samt hälsa-, vård- och omsorgsnämnden har en tillräcklig styrning och uppföljning av arbetet med redovisningsenheterna. Den sammanvägda bedömningen är att kommunstyrelsen, servicenämnden, grundskolenämnden samt hälsa-, vård- och omsorgsnämnden har en i huvudsak tillräcklig styrning och uppföljning av arbetet med redovisningsenheterna. Granskningen visar dock på ett antal förbättringsområden.
Serviceförvaltningen har tagit fram ett förslag till yttrande. Servicenämnden ställer sig positiv till att förbereda en uppföljning av målen för redovisningsenheterna tillsammans med redovisningsenheterna. Servicenämnden instämmer i att det behövs åtgärder för att säkra att förvaltningen har tillräckliga kontroller på redovisningsenheterna och planerar för åtgärder inom ramen för internkontrollplan 2022.
Bilagor
Stadsbyggnadsnämnden har inkommit med ett förslag till bostadsförsörjningsprogram för Malmö 2022–2026 och servicenämnden har fått möjlighet att yttra sig över den.
Serviceförvaltningen har tagit fram ett förslag till yttrande där servicenämnden ställer sig positiv till förslaget men har önskemål om ett tillägg.
Bilagor
Remiss om Samråd för förslag på detaljplan för del av fastigheten Kirseberg 31:53 i Sege industriområde i Malmö (Dp 5700)
Stadsbyggnadsnämnden har skickat Remiss om Samråd för förslag på detaljplan för del av fastigheten Kirseberg 31:53 i Sege industriområde i Malmö (Dp 5700) till servicenämnden för yttrande.
Syftet med detaljplanen är att möjliggöra utbyggnad av Sege industriområdet i anslutning till Burlövs kommungräns. Detaljplanen syftar även till att bekräfta befintlig verksamhet inom fastigheten.
Förvaltningen har tagit fram ett förslag till yttrande. Servicenämnden ställer sig positiv till detalj-planens syfte och har inga invändningar mot förslaget.
Bilagor
Månadsrapport av pågående investeringsärenden som beslutas av kommunstyrelsen och kommunfullmäktige.
Bilagor
I 6. kap 37-40 §§ i kommunallagen (2017:725) finns bestämmelser för vilka beslut som får fattas med stöd av delegation och hur de ska anmälas tillbaka till nämnden. Redovisningen innehåller delegationsbeslut för november 2021.
Bilagor
Redovisning av de skrivelser som har kommit in till servicenämnden för november 2021.
Bilagor