Hoppa över navigering
  1.   1

    Val av protokolljusterare

  2.   2

    Information från förvaltningen

  3.   3

    Presentation lovsatsning

  4. Nämnden har att upprätta en budgetskrivelse för 2024. Budgetskrivelsen utgör nämndens
    information till kommunstyrelsen inför deras beredning av budgetförslag till kommunfullmäktige. För investeringarna har rapporten ett längre tidsperspektiv, 2024 med plan för 2025–2029.

    Bilagor

  5. Fritidsnämnden antog 2021-08-09 ett miljöledningssystem för att konkretisera nämndens arbete med den ekologiska dimensionen av hållbar utveckling. Miljöledningssystemet är ett förvaltningsövergripande styrdokument och en del av det arbete som fritidsnämnden utför i ordinarie arbete med ledning och målstyrning. Sedan fritidsnämnden antog miljöledningssystemet har miljöarbetet fått mer fokus och synliggjorts i fritidsförvaltningens verksamheter. I samband med en miljömässig utveckling och i egenskap av att miljöledningssystemet som ett ständigt förbättrande arbetsdokument har en revision nu gjorts.

    Bilagor

  6. Fritidsnämndens delegationsordning är ett viktigt styrdokument som överlämnar beslutsmakt åt underordnade politiska organ och anställda. Delegationsordningen ska vara ett levande dokument och reviderades senast under december 2022 av den förra fritidsnämnden.

     

    Fritidsförvaltningen bedömer det som lämpligt att den nuvarande fritidsnämnden ges möjlighet att behandla sin delegationsordning inför halvårsskiftet och fritidsförvaltningen har även föreslagit några mindre revideringar, i enlighet med beslutsunderlaget.

    Bilagor

  7. ”Fotbollsrapport 2023” är en kartläggning av fotbollsverksamhet i Malmö och dess seriespelande föreningar. Fotboll är den största idrotten med flest utövare i Malmö på både pojk- och flicksidan. Sammanfattningsvis ser förvaltningen att antalet medlemmar i fotbollsföreningarna ökar generellt i samtliga stadsdelar och föreningar samt att antalet flickor ökar. Trenden att barn- och unga lämnar idrotten redan i 13-års ålder håller i sig. Träningsintensiteten (aktivitet/medlem) har ökat sedan 2018. Många föreningar önskar träna mer än vad fördelningsprinciperna medger. Flickor har en lägre träningsintensitet än pojkar. Antalet anläggningar och aktivitetsytor planeras öka under de kommande åren. De planerade nya anläggningarna finns i områden där antalet 7–24 åringar är många. När alla anläggningar är färdigställda kommer antalet individer per sjuspelsplan minska ytterligare till 2032 även i relation till prognostiserad befolkningsökning.

    Bilagor

  8. Kommunfullmäktige beslutade i mars 2022 om att genomföra byggnation av en multihall på stadionområdet i Malmö. I det utrednings- och detaljplanearbete som genomförs inom Malmö stads förvaltningar och inför kommande upphandling av samverkansentreprenör, krävs en fördjupad beskrivning av multihallens funktioner och behov. I detta ärende tydliggör fritidsnämnden dessa samt beskriver grundläggande ekonomiska samband mellan olika delar och funktioner inom multihallen och de befintliga lokaler och anläggningar som dessa avser att ersätta.

    Bilagor

  9. I ärendet ges en fördjupad beskrivning av förutsättningarna för att anlägga en konstgräsplan för fotboll och annan verksamhet på Klagshamns idrottsplats, Konstgräsplanen föreslås att anläggas med enbart sand som ifyllnadsmaterial. I ärendet beskrivs skyddande åtgärder för att minimera miljöpåverkan och eventuella störningar för närboende.

    Bilagor

  10. Allas Lika Värde Föreningen lämnade in en ansökan till kommunstyrelsen om stöd för verksamhetsutveckling. Ansökan avser 901 570 kronor för såväl personalkostnader som kostnader för lokaler, material med mera.

     

    Stadskontoret bedömde att ansökan avser en utökning av föreningens normala verksamhet, nu till en ny målgrupp. Stadskontoret bedömer att sådan utveckling inte ligger inom ramen för kommunstyrelsens bidragsgivning utan att föreningen bör lämna in ansökan om föreningsbidrag enligt stadens gängse rutiner. Kommunstyrelsens arbetsutskott översände ansökan om bidrag från Allas Lika Värde Föreningen om stöd för verksamhetsutveckling till fritidsnämnden för vidare beredning och ställningstagande.

    Bilagor

  11.   11

    Särskild granskning 2023, Malmö KFUK-KFUM

  12.   12

    Särskild granskning 2023, Lilla Torg FF

  13.   13

    Särskild granskning 2023, IFK Malmö Fotbollsklubb

  14.   14

    Särskild granskning 2023, Chae Taekwondo Klubb Malmö

  15.   15

    Särskild granskning 2023, Ariana FC

  16. ????Enligt gällande bestämmelser gör förvaltningen årligen en särskild granskning av bidragsberättigade föreningar. Kontrolldelen omfattar verksamhetsåret 2022 och innefattar föreningens bidragsberättigade medlemmar som är malmöbor. Följande delar kontrolleras: föreningens ansökan om grundstöd, ekonomisk redovisning, medlemsregister, redogörelse för föreningens rutin för att kontrollera begränsat registerutdrag samt föreningens närvaroregistrering i det digitala bidragssystemet Rbok. Handlingarna kontrolleras och jämförs med föreningens ansökan om aktivitetsstöd, föreningens inskickande medlemsregister och inlämnad ansökan om grundstöd för föreningen.?? Beslut om konsekvens till följd av särskild granskning fattas av fritidsnämnden.

     

    Bilagor

  17. Enligt gällande bestämmelser gör förvaltningen årligen en särskild granskning av bidragsberättigade föreningar. Kontrolldelen omfattar verksamhetsåret 2022 och innefattar föreningens bidragsberättigade medlemmar som är malmöbor (4–25 år, personer med funktionsnedsättning och 65 år eller äldre). Följande delar kontrolleras: föreningens ansökan om grundstöd, årshandlingar, stadgar, medlemsregister, redogörelse för föreningens rutin för att kontrollera begränsat registerutdrag, ekonomisk redovisning samt föreningens närvaroregistrering i det digitala bidragssystemet Rbok. Handlingarna kontrolleras och jämförs med föreningens ansökan om aktivitetsstöd, föreningens inskickande medlemsregister och inlämnad ansökan om grundstöd för föreningen. Beslut om konsekvens till följd av särskild granskning fattas av fritidsnämnden.

  18. Enligt gällande bestämmelser gör förvaltningen årligen en särskild granskning av bidragsberättigade föreningar. Kontrolldelen omfattar verksamhetsåret 2022 och innefattar föreningens bidragsberättigade medlemmar som är malmöbor (4–25 år, personer med funktionsnedsättning och 65 år eller äldre). Följande delar kontrolleras: föreningens ansökan om grundstöd, årshandlingar, stadgar, medlemsregister, redogörelse för föreningens rutin för att kontrollera begränsat registerutdrag, ekonomisk redovisning samt föreningens närvaroregistrering i det digitala bidragssystemet Rbok. Handlingarna kontrolleras och jämförs med föreningens ansökan om aktivitetsstöd, föreningens inskickande medlemsregister och inlämnad ansökan om grundstöd för föreningen. Beslut om konsekvens till följd av särskild granskning fattas av fritidsnämnden.

    Bilagor

  19. Enligt gällande bestämmelser gör förvaltningen årligen en särskild granskning av bidragsberättigade föreningar. Kontrolldelen omfattar verksamhetsåret 2022 och innefattar föreningens bidragsberättigade medlemmar som är malmöbor (4–25 år). Följande delar kontrolleras: föreningens ansökan om grundstöd, årshandlingar, stadgar, medlemsregister, redogörelse för föreningens rutin för att kontrollera begränsat registerutdrag samt föreningens närvaroregistrering i det digitala bidragssystemet Rbok. Handlingarna kontrolleras och jämförs med föreningens ansökan om aktivitetsstöd, föreningens inskickande medlemsregister och inlämnad ansökan om grundstöd för föreningen. Beslut om konsekvens till följd av särskild granskning fattas av fritidsnämnden.

    Bilagor

  20. Kommunfullmäktige har lämnat motion av Gunilla Ryd (V) om att öka den sociala och ekologiska hållbarheten i Malmö genom att införa lekotek. Motionären menar att lekoteket går i linje med Malmökommissionens arbete, som Malmö stad har antagit. Motionären yrkar därför att starta en försöksverksamhet med ett par lekoteket utspridda i staden, med syfte att utveckla och sprida verksamheten vidare. Förslaget är att istället fortsätta utveckla nuvarande verksamheter i Malmö stad, som redan tangerar lekoteket. 

    Bilagor

  21. Kommunfullmäktige har lämnat en motion av Nima Gholam Ali Pour (SD) om en mötesplats för personer med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning (NPF) till funktionsstödsnämnden, arbetsmarknads- och socialnämnden, kulturnämnden och fritidsnämnden för yttrande. Inom fritidsnämndens verksamheter pågår olika sorters arbete för att förbättra tillgängligheten och möjligheten till en meningsfull fritid för personer med NPF. Fritidsförvaltningen medverkar dock gärna i en utredning om hur Malmö stad, i samverkan med den idéburna sektorn, kan bidra till att skapa bättre förutsättningar för inkludering och motverka ensamhet och isolering bland Malmöbor med NPF.

    Bilagor

  22. Förvaltningen anmäler protokoll från förvaltningsrådet 2023-06-12.

    Bilagor

  23. Förvaltningen anmäler delegerade beslut enligt upprättad förteckning för perioden 2023-05-01--2023-05-31. Delegerade beslut inom området personal anmäls för perioden 2023-05-01--2023-05-31.

    Bilagor

  24.   24

    Förteckning över skrivelser och protokoll 2023

  1. Kommunfullmäktige har lämnat motion av Gunilla Ryd (V) om att öka den sociala och ekologiska hållbarheten i Malmö genom att införa lekotek. Motionären menar att lekoteket går i linje med Malmökommissionens arbete, som Malmö stad har antagit. Motionären yrkar därför att starta en försöksverksamhet med ett par lekoteket utspridda i staden, med syfte att utveckla och sprida verksamheten vidare. Förslaget är att istället fortsätta utveckla nuvarande verksamheter i Malmö stad, som redan tangerar lekoteket. 

Vi använder cookies på denna webbplats för att förbättra din användarupplevelse.