Möte 2021-05-25
-
1
Val av justerare
-
Bilagor
-
247kb Ladda ner dokument
-
78kb Ladda ner dokument
-
585kb Ladda ner dokument
-
483kb Ladda ner dokument
-
163kb Ladda ner dokument
-
674kb Ladda ner dokument
-
226kb Ladda ner dokument
-
310kb Ladda ner dokument
-
157kb Ladda ner dokument
-
102kb Ladda ner dokument
-
315kb Ladda ner dokument
-
192kb Ladda ner dokument
-
80kb Ladda ner dokument
-
159kb Ladda ner dokument
-
-
I Malmö stads föreskrifter för den kommunala arkivvården, antagna av kommunfullmäktige den 23 november 2010, fastslås att samtliga nämnder ska redovisa sina arkiv i en verksam-hetsbaserad arkivredovisning. Arkivredovisningen är det dokument som redogör för organisationens arkivverksamhet och sökvägar. Således är det en viktig del i arbetet med transparens och demokrati. Valnämndens arkivredovisning har under våren 2021 uppdaterats för att svara gentemot den nuvarande hanteringen av dokument och ärenden.
Bilagor
-
135kb Ladda ner dokument
-
450kb Ladda ner dokument
-
93kb Ladda ner dokument
-
-
Ekonomisk prognos är årets första uppföljningsrapport och syftar till att ge kommunstyrelsen och kommunfullmäktige en bild av den ekonomiska utvecklingen i Malmö stad och prognostiserat ekonomiskt utfall för året. År 2021 är ett mellanvalsår vilket innebär att det inte förekommer några planerade val eller omröstningar i kommunen. Extraval kan dock inte uteslutas varpå en beredskap ska upprätthållas under hela året.
Det prognostiserade ekonomiska utfallet visar på ett nollresultat för 2021.
En avvikelse med -44 000 kronor förklaras av att sammanträdesarvoden för december 2020 har belastat årets budget. Med anledning av rådande Covid-19-pandemi har dessa kostnader uppvägts av minskade res- och boendekostnader då fysiskt deltagande vid konferenser har ersatts med digitalt deltagande. Det är fortsatt osäkert huruvida valnämnden/valkansliets planerade studiebesök till Danmark och Norge kommer att kunna genomföras under året. I övrigt förväntas avsedd verksamhet kunna genomföras som planerat.Bilagor
-
148kb Ladda ner dokument
-
249kb Ladda ner dokument
-
96kb Ladda ner dokument
-
-
I samband med förtidsröstning byggs förtidsröstningslokaler upp i de anläggningar som valnämnden har beslutat om att förtidsröstning ska erbjudas på. Idag äger valnämnden de träväggar som har använts vid förtidsröstning fram t.o.m. valåret 2014, och som mot en lagerkostnad förvaras av Malmö Mäss-Service. Vid RKL-valet 2018 och EU-valet 2019 har dock istället mer flexibla och funktionella aluminiummoduler hyrts av Malmö Mäss-Service för att användas under förtidsröstningsperioderna. Dessa aluminium-moduler genererar hyrkostnader i direkt samband med valperioder, men däremellan inga lagerkostnader. Valnämnden föreslås därför avyttra sina träväggar som inte har varit i bruk sedan 2014 och som inte längre fyller någon funktion.
Bilagor
-
145kb Ladda ner dokument
-
75kb Ladda ner dokument
-
97kb Ladda ner dokument
-
-
Inför valår ser valnämnden över valdistriktens storlek och utformning. Malmö har under se-nare år haft en betydande befolkningstillväxt, vilket har medfört ett successivt stigande antal röstberättigade. Inför valen 2022 och 2024 väntas staden byggas ut och förtätas ytterligare, varför en översyn av valdistrikt har genomförts. Utifrån översynen förslås förändringar i Malmö stads valdistriktsindelning inför de allmänna valen 2022 som innebär en ökning med 18 nya valdistrikt, från nuvarande 192 st. till 210 st.
Översynen har också identifierat ett behov av att justera 25 st. valdistriktsnamn för att öka enhetligheten samt underlätta för väljare och valadministration.Bilagor
-
196kb Ladda ner dokument
-
564kb Ladda ner dokument
-
788kb Ladda ner dokument
-
507kb Ladda ner dokument
-
292kb Ladda ner dokument
-
471kb Ladda ner dokument
-
528kb Ladda ner dokument
-
288kb Ladda ner dokument
-
279kb Ladda ner dokument
-
345kb Ladda ner dokument
-
289kb Ladda ner dokument
-
718kb Ladda ner dokument
-
106kb Ladda ner dokument
-
517kb Ladda ner dokument
-
498kb Ladda ner dokument
-
-
Valnämnden i Malmö stad är lokal valmyndighet och ansvarar för genomförandet av röstningen i kommunen vid val. Uppställning av valstugor i samband med valrörelsen betraktas som en offentlig tillställning och ligger utanför valnämndens ansvarsområde. Vid offentliga tillställningar ansvarar arrangören över att det råder god ordning vid tillställningen. Valarbetare som tjänstgör i partiernas uppställda valstugor utses av partierna själva och inkluderas därmed inte heller i det säkerhetsarbete som valnämnden bedriver vid genomförande av allmänna val.
Bilagor
-
92kb Ladda ner dokument
-
158kb Ladda ner dokument
-
142kb Ladda ner dokument
-
114kb Ladda ner dokument
-
100kb Ladda ner dokument
-
-
Charlotte Bossen (C) har inkommit med en motion till kommunfullmäktige. I motionen föreslås att kommunfullmäktige ska ge berörda nämnder i uppdrag att utreda och komma med förslag på hur alla beslut i kommunen kan jämställdhetssäkras. Ärendet har skickats på remiss till stadens samtliga nämnder och bolag.
Bilagor
-
103kb Ladda ner dokument
-
62kb Ladda ner dokument
-
113kb Ladda ner dokument
-
107kb Ladda ner dokument
-
98kb Ladda ner dokument
-
-
10
Motion av Magnus Olsson (SD) om nolltolerans mot våld och hot på Malmö stads arbetsplatser, STK-2021
Magnus Olsson (SD) har inkommit med en motion till kommunfullmäktige gällande nolltolerans mot våld och hot på Malmö stads arbetsplatser. I motionen föreslås att kommunfullmäktige ska ge kommunstyrelsen i uppdrag att återkomma med en strategi för nolltolerans mot våld och hot på Malmö stads arbetsplatser. Ärendet har skickats på remiss till stadens samtliga nämnder och bolag.
Bilagor
-
105kb Ladda ner dokument
-
166kb Ladda ner dokument
-
116kb Ladda ner dokument
-
109kb Ladda ner dokument
-
100kb Ladda ner dokument
-
-
Utifrån olika styrdokument arbetar Malmö stad med flera politiskt beslutade kunskapsområden med syfte att säkerställa en hållbar, jämställd, jämlik och diskrimineringsfri stad och organisation för samtliga Malmöbor. Det har bedömts att det finnas ett behov av att se över formerna för styrdokumenten och arbetet som sker inom ramen för dessa. Det föreslagna inriktningsdokumentet har skickats på remiss till samtliga nämnder och helägda kommunala bolag.
Bilagor
-
158kb Ladda ner dokument
-
106kb Ladda ner dokument
-
257kb Ladda ner dokument
-
G-Tjänsteskrivelse KSAU 210406 Revidering av styrdokument för hållbarhets- och rättighetsfrågor .pdf637kb Ladda ner dokument
-
140kb Ladda ner dokument
-
96kb Ladda ner dokument
-
121kb Ladda ner dokument
-
91kb Ladda ner dokument
-
102kb Ladda ner dokument
-
-
12
Remiss från Finansdepartementet - En väl fungerande ordning för val och beslutsfattande i kommuner och regioner
Valnämnden har beretts möjlighet att yttra sig över betänkandet av utredningen om en väl fungerande ordning för val och beslutsfattande i kommuner och regioner (SOU 2021:16). Eftersom valnämnden inte är involverad i de val som genomförs i kommun- och regionfullmäktige så föreslås valnämnden besluta om att avstå från att yttra sig.
Bilagor
-
101kb Ladda ner dokument
-
181kb Ladda ner dokument
-
141kb Ladda ner dokument
-
114kb Ladda ner dokument
-
99kb Ladda ner dokument
-
-
Enlig kommunallagen 6 kap. 37 § kan nämnden lämna över rätten att fatta beslut i vissa ärenden, så kallad delegering. Nämnden kan delegera till presidiet, ett utskott, en ledamot, en ersättare eller tjänsteperson. De beslut som får delegeras finns med i nämndens delegationsordning.