Möte 2022-04-08
-
1
Val av justerare samt tid för justering av protokollet
-
a) Nämndinitiativ elsparkcyklar - avstämning av uppdrag (TN-2021-1890)
(30 min)
Andy Roberts, avdelningschef avdelningen för offentlig miljö
Olof Rabe, utvecklingssamordnare avdelningen för offentlig miljö
Linda Medberg, sektionschef avdelningen för offentlig miljö
b) Handledare för Ung i sommar
(10 min)
Jenny Wendle, avdelningschef avdelningen för struktur och stöd
c) Södra Varvsbassängen (TN-2019-1430)
(15 min)
Andy Roberts, avdelningschef avdelningen för offentlig miljö
Tobias Nilsson, avdelningschef stadsutvecklingsavdelningen
Jens Larsen, ingenjör stadsutvecklingsavdelningen
Peter Nilsson, strateg avdelningen för offentlig miljö
-
I föreliggande förslag till avtal beskrivs hur Rikshem AB förmedlar hyreslägenheter till lägenhetsenheten på fastighets- och gatukontoret, som i sin tur förmedlar lägenheterna vidare till hemlösa Malmöbor efter anvisning från arbetsmarknads- och socialförvaltningen.
Bilagor
-
128kb Ladda ner dokument
-
264kb Ladda ner dokument
-
225kb Ladda ner dokument
-
-
Tekniska nämnden beslutade att stänga Vaktgatans sjösättningsramp under sommaren 2021 och gav förvaltningen uppdrag att ta fram en permanent lösning på Vaktgatan inför sommarsäsongen 2022.
Fastighets- och gatukontoret föreslår en avstängning av Vaktgatans sjösättningsramp genom ett permanent, låsbart trafikhinder. Under sommarsäsongen 31 maj – 15 september kommer sjösättningsrampens trafikhinder vara stängd och låst. Resterande del av året är trafikhindret öppet.Bilagor
-
143kb Ladda ner dokument
-
156kb Ladda ner dokument
-
-
Godkännande av upprättad slutrapport för investeringsprojekt 8706 Cirkulationsplats Södra Esplanaden.
Bilagor
-
127kb Ladda ner dokument
-
634kb Ladda ner dokument
-
-
Godkännande av upprättad slutrapport för investeringsprojekt 0163 Byggnation av ny ridanläggning i Husie.
Bilagor
-
133kb Ladda ner dokument
-
-
Godkännande av upprättad slutrapport för investeringsprojekt 2504 Lekplatsupprustningar 2019-2021.
Bilagor
-
145kb Ladda ner dokument
-
-
Fastighets- och gatukontoret har mottagit förfrågningar från företag att bedriva sin verksamhet med obemannade stationer på allmän plats. Förfrågningar om att bedriva företagsverksamhet hänvisas till kvartersmark, om det inte finns särskilt anknytning till närområdet. Om verksamheten bedöms tillföra kvalitéer till den allmänna platsen kan undantag göras.
Fastighets- och gatukontoret har mottagit en remiss från polismyndigheten gällande tillstånd att uppföra en obemannad hyrstation för kajak med tillhörande utrustning mellan 2022-05-01- 2022-10-31. Syftet är att privatpersoner ska kunna hyra en kajak eller en SUP-bräda med tillhörande utrustning (flytväst, paddel).
Fastighets- och gatukontoret anser att företeelsen är av prejudicerande natur och ärendet därför bör behandlas i Tekniska nämndens arbetsutskott, i enlighet med punkt 7.3 Delegationsordning för Malmö stads tekniska nämnd.
Fastighets- och gatukontoret anser att obemannad företagsverksamhet även fortsättningsvis ska hänvisas till kvartersmark. Däremot är Fastighets- och gatukontorets bedömning att inkommen remiss från polismyndigheten kan tillstyrkas då kajakuthyrning aktiverar och tillför kvalitéer till den allmänna platsen.Bilagor
-
175kb Ladda ner dokument
-
-
11
Malmöinitiativet - - Stoppa bostadsbyggande på gamla skjutbanan Limhamn/Bunkeflostrand, nr EF20210212
Ett Malmöinitiativ gällande Limhamns gamla skjutbana har lämnats in till tekniska nämnden. Initiativet menar att området för Limhamns gamla skjutbana inte bör bebyggas med hänvisning till områdets stora natur och rekreationsvärden. Man menar att dessa värden riskerar att gå förlorande om området bebyggs.
Planarbetet har utformats för att skydda dessa värden. De områden som har höga natur och rekreationsvärden kommer att övertas av kommunen och inte bebyggas.Bilagor
-
146kb Ladda ner dokument
-
122kb Ladda ner dokument
-
955kb Ladda ner dokument
-
-
12
Malmöinitiativet - Skapa Rewildering område med ekodukt som förbinder; Natura 2000 området Limhamns Kalkbrott, Gamla Skjutbanan Sibbarp/Bunkeflo och Bunkeflo Strandängar, nr EF20210291
Förslaget att åstadkomma en grön korridor via en ekodukt över Yttre ringvägen och spårområdet innebär betydande svårigheter att genomföra. Eftersom motorvägen och spåren ligger högt i landskapet skulle det krävas en mycket stor konstruktion som även skulle påverka befintliga naturområden avsevärt. Även nyttan förbindelsen kan tänkas göra måste ställas i förhållande till vad som krävs för att iordningställa densamma. Att korsa motorvägen och spårområdet med en ekodukt ser vi inte som försvarbart. Förvaltningen ser däremot positivt på att utforska förbättrande förbindelsen i området med alternativ åtgärd för i första hand fåglar, däggdjur och diverse småkryp.
Bilagor
-
139kb Ladda ner dokument
-
120kb Ladda ner dokument
-
957kb Ladda ner dokument
-
-
13
Malmöinitiativ - Ta bort avspärrningarna i Slottsparken och låt inte kommersiella företag spärra av våra parker
Tekniska nämnden uppmanas genom ett Malmöinitiativ att ta bort avspärrningarna i Slottsparken och att inte låta kommersiella företag spärra av parker. Fastighets- och gatukontoret har inte möjlighet att återkalla tillståndet då evenemanget har inhämtat polisens tillstånd för att arrangera evenemanget. Upplåtelser sker enligt taxa beslutad av Kommunfullmäktige, delarna som avser evenemang är under revidering.
Bilagor
-
140kb Ladda ner dokument
-
107kb Ladda ner dokument
-
956kb Ladda ner dokument
-
-
Till Tekniska nämnden har inkommit ett malmöinitiativ med förslag om att utveckla och öka tillgängligheten för en vinterbadplats vid Sibbarps Brygga A.
Fastighets- och gatukontoret planering är att utföra delar utav förslaget och göra Sibbarps brygga A till en mer tillgänglig vinterbadplats. Det kommer att installeras förvaringsmöjligheter, krokar för upphängning och ytan i anslutning kommer att hårdgöras.Bilagor
-
153kb Ladda ner dokument
-
100kb Ladda ner dokument
-
956kb Ladda ner dokument
-
-
Fastighets- och gatukontoret har tagit emot ett förslag från Malmöinitiativet där initiativtagaren önskar att det byggs ett utomhusbad i västra Malmö med cykelavstånd för boenden i de västra delarna av Malmö. Fastighets- och gatukontoret anser att i den hårda konkurrensen om mark behöver simanläggningar som fokuserar på simundervisning och simträning året runt prioriteras för närvarande.
Bilagor
-
150kb Ladda ner dokument
-
125kb Ladda ner dokument
-
956kb Ladda ner dokument
-
-
Tekniska nämnden har mottagit ett Malmöinitiativ om att starta ett projektarbete – Skapa natur tillsammans. Förslagsställaren föreslår att ett projekt startas för att skapa natur tillsammans med olika aktörer som verkar i Malmö. Projektet föreslås omfatta utbildning men även hur man praktiskt kan gå till väga för att värna och skapa biologisk mångfald.
Initiativet ligger i linje med hur Fastighets- och gatukontoret redan arbetar med naturfrågor och biologisk mångfald.Bilagor
-
126kb Ladda ner dokument
-
103kb Ladda ner dokument
-
956kb Ladda ner dokument
-
-
Ett Malmöinitiativ har inkommit till tekniska nämnden rörande önskemål om en streethockeyplan i Tygelsjö som ett aktivitetsalternativ till den fotbollsplan som finns i området. I nuläget finns ingen etablering av en streethockeyplan inplanerad i Tygelsjö inom ramen för aktiva mötesplatser.
Bilagor
-
128kb Ladda ner dokument
-
118kb Ladda ner dokument
-
956kb Ladda ner dokument
-
-
Ett Malmöinitiativ har inkommit till Tekniska nämnden. Initiativet avser den tillfälliga förändringen av stadsmiljön i form av regnbågsfärgade parksoffor som genomfördes våren 2021 för att uppmärksamma CPH 2021 World Pride. De regnbågsfärgade träribborna togs bort under januari 2022, i enlighet med Tekniska nämndes beslut på sammanträde 19 februari 2021 (TN 2021 § 84). Initiativtagaren menar på att detta var resursslöseri och önskar att bänkarna får stå kvar.
De regnbågsmålade träribborna lagerhålls av Fastighets- och gatukontoret för eventuell framtida användning, ca 1 100st ribbor vilket räcker till ca 77st bänkar. För att tillvarata dessa föreslår förvaltningen att ribborna nyttjas i en tillfällig förändring av stadsmiljön längs gång- och cykelstråket mellan Centralstationen och Stadshuset, samt i Folkets park, enligt förslag i yttrandet. Förslaget innebär utsättning av ca 17 – 30st bänkar, till en kostnad av 45 000 kr – 85 000 kr, vilket genomförs inom befintlig budget. Bänkarna får stå kvar så länge befintligt lager av regnbågsmålade ribbor räcker, vilket beräknas vara ett par år. Därefter byts bänkarna tillbaka till malmögröna ribbor.
Att tillvarata redan inköpt material innebär ett hållbart och resurseffektivt nyttjande av våra tillgångar. Att fortsätta kommunicera kommunens ställningstagande i Hbtqi-frågor genom regnbågsfärgade bänkar innebär ett inkluderande budskap till Malmös invånare och besökare. Då förvaltningen inte kan lagerhålla 1 100st ribbor under en längre period är alternativet att måla dessa malmögröna för att kunna användas i underhållet av våra befintliga bänkar.Bilagor
-
148kb Ladda ner dokument
-
909kb Ladda ner dokument
-
955kb Ladda ner dokument
-