Möte 2021-02-09
-
1
Val av justerare samt justeringsdag
-
a) World Pride 2021 (TN-2020-757)
(15 min)
Tobias Nilsson, avdelningen för offentlig miljö
Martin Lundin, avdelningen för offentlig miljö
b) Gällande samarbetsavtal med Burlövs kommun angående gemensam renhållningsordning (TN-2020-3014)
(15 min)
Sarah von Liewen, fastighetsavdelningen
Patrik Widerberg, avdelningen för struktur och stöd
c) Skateboardanläggning i Klagshamn (TN-2020-3203)
(5 min)
Tobias Nilsson, avdelningen för offentlig miljö
Agneta Sallhed Canneroth, avdelningen för offentlig miljö
Elin Brusewitz, avdelningen för offentlig miljö
Gustav Svanborg Edén, avdelningen för offentlig miljö
-
Stadskontoret införde under 2019 ett signalsystem avseende ekonomisk information. Syftet med signalsystemet är att, genom kompletterande ekonomisk information (utöver ordinarie rapporteringstillfällen) om större budgetavvikelser på helåret, säkerställa att kommunen kan uppfylla balanskravet och upprätthålla en god ekonomisk hushållning.
Kompletterande ekonomisk information enligt signalsystemet ska kunna lämnas till Stadskontoret den 20:e i månaden efter aktuell prognosmånad (februari, mars, maj, september, oktober och november). Enligt rutin för Fastighets- och gatukontoret skall rapporten även delges Tekniska nämnden, då i form av dess arbetsutskott, för kännedom.
Bilagor
-
260kb Ladda ner dokument
-
-
Ärendet avser godkännande av upprättad slutrapport för investeringsprojekt 1040 Gyllins temalekplats.
Bilagor
-
123kb Ladda ner dokument
-
475kb Ladda ner dokument
-
-
Ärendet avser godkännande av upprättad slutrapport för investeringsprojekt 3005 Wowragårdens LSS.
Bilagor
-
126kb Ladda ner dokument
-
793kb Ladda ner dokument
-
-
Ärendet avser godkännande av upprättad slutrapport för investeringsprojekt 1042 Sofia.
Bilagor
-
128kb Ladda ner dokument
-
456kb Ladda ner dokument
-
-
Framtagande av förslag till regelverk för färdtjänst i Malmö stad har skett i samverkan mellan Serviceförvaltningens enhet Serviceresor och arbetsgrupp på Fastighets- och gatukontoret. Riktlinjer för färdtjänst och riksfärdtjänst ska antas av Kommunfullmäktige i Malmö.
Fastighets- och gatukontoret föreslår Tekniska nämndens arbetsutskott att i sin tur föreslå Tekniska nämnden besluta att översända regelverket till Centrala pensionärsrådet och Rådet för funktionshinderfrågor för yttrande, varefter Tekniska nämnden för egen del kan ta ställning till förslag till regelverk, samt till rådens synpunkter.
-
13
Ansökan hos Tekniska nämnden om avgiftsfrihet gällande upplåtelseavgift för affischering på elskåp
Fastighetsägare BID Möllevången och Fastighetsägare BID Sofielund inkommit med förfrågan om att, under 2 år, inom projekt som kallas för kulturaffischering få sätta upp reklam med kulturella budskap. Förutsättningen enligt sökande är avgiftsbefrielse från gällande taxa för reklam som är beslutad av kommunfullmäktige.
Tekniska nämnde beslutade 2020-06-12 om att förvaltningen ska skapa förutsättningar för projektet vilket nu har tagits fram.
Bilagor
-
179kb Ladda ner dokument
-
-
Ett malmöinitiativ har inkommit till Tekniska nämnden med förslag om att kommunen ska bygga ett nytt säkert hopptorn vid kalkbrottet i Klagshamn, detta till följd av Fastighets- och gatukontorets beslut om att riva det tidigare hopptornet då detta ansågs vara en säkerhetsrisk och saknade tillstånd.
Kommunen har ansvar för de anläggningar som finns på den mark som ägs och förvaltas av staden. Under hösten 2020 lade Socialdemokraterna och Liberalerna fram ett nämndinitiativ angående en badplats i Klagshamn. På Tekniska nämndens sammanträde den 23 september, § 338, beslutade nämnden att uppdra åt förvaltningen att, i dialog med Klagshamnsbor, ta fram förslag på ny badplats med hopptorn, vid det tidigare kalkbrottet, och redovisa sådant förslag för beslut i Tekniska nämnden. Med hänvisning till Tekniska nämndens beslut i september så kan initiativet anses vara besvarat.
Bilagor
-
134kb Ladda ner dokument
-
98kb Ladda ner dokument
-
-
Ett malmöinitiativ har inkommit till Tekniska nämnden vari förslagsställaren efterfrågar övervakningskameror på lekplatser i Malmö stad, detta för att förhindra att lekplatserna vandaliseras.
Fastighets- och gatukontoret arbetar i dag, på uppdrag från Tekniska nämnden, med att finansiera och installera sådan infrastruktur för övervakningskameror som efterfrågas av Polismyndigheten för att stärka tryggheten och beivra brott som begås på stadens gator och torg. Ansvar för själva övervakningskamerorna vilar därefter hos Polismyndigheten. Således följer nämndens och förvaltningens arbete i frågan en prioriteringsordning som fastställs av Polismyndigheten, detta för att den tillhandahållna infrastrukturen för övervakningskameror ska komma till avsedd användning.
Polismyndigheten, som också har att utreda eventuella brott som fångas av övervakningskameror, kan i dag bedriva kameraövervakning utan att ansöka om tillstånd. Denna möjlighet föreligger inte för kommunal nämnd, varför ett avsteg medförande att Tekniska nämnden skulle ta ansvar även för själva övervakningskamerorna inte med säkerhet hade låtit sig genomföras, utan hade varit föremål för Integritetsskyddsmyndighetens bedömning. Fastighets- och gatukontorets bedömning är att Tekniska nämnden sannolikt inte i dagsläget hade beviljats sådant tillstånd för kameraövervakning på de platser som efterfrågas i initiativet. Ett dylikt förfarande hade även inneburit en väsentlig kostnad för administration av såväl tillståndsansökan som det kameramaterial som övervakningen skulle resultera i.
Fastighets- och gatukontoret bedömer därför inte att det finns anledning att frångå den arbetsordning som nämnda samarbete med Polismyndigheten innebär. Förvaltningens uppfattning återspeglas i till ärendet hörande förslag till yttrande.
Bilagor
-
148kb Ladda ner dokument
-
123kb Ladda ner dokument
-